SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Öğrenci Yaşam Koçluğu Nedir ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Öğrenci Koçu Gülüstan Aytun :

Öğrenci yaşam koçluğu, dersler bazında yüksek notların alınması ya da bir yönde herhangi bir sınav kazanımı elde etme odaklı olan bir sistem değildir. Öğrenci yaşam koçluğu, öğrenciyi her koşulda ve durumda kazanmaya odaklandıran bir koçluk çalışması olarak ele alınan bir sistemdir. Fakat öğrenci yaşam koçluğu pek çok zaman tanım olarak karıştırılıyor. Öğrenci yaşam koçluğu yaptığını iddia eden ve bu yönde başarılı hizmetler verdiğini dile getiren bireylerin ilgili açıklamalarda bulunması gereken bazı doğrular vardır. Bunun yanı sıra giderilmesi gerekli olan bazı yanlış anlaşılmalar da bulunuyor.

ilginizi çekebilir : Öğrenci Koçu

Öğrenci Yaşam Koçluğunun Sağladıkları

Öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde tanımaları, karakterlerini iyi bir şekilde analiz ederek hareket etmeleri, güçlü olan yanlarını görürken eksik olan yanlarını saptaya bildikleri, yetenekli olduğu yönelimleri keşfedebilmeyi, hedeflerini iyi bir şekilde belirleyebilmelerini ve bu yönde yapabileceklerini planlayabilmelerini, ellerinde bulunan kaynakları doğru yerde ve doğru zamanda kullanabilmelerini sağlayan öğrenci yaşam koçluğu sistemi; öğrencilerin bu yöndeki eylem planlarına destek sağlıyor.

Öğrenci yaşam koçluğu sisteminde tam anlamı ile kişinin özelinde oluşturulacak bir program hazırlanır.  Gizlilik ve etik olan değerler çerçevesinde sunulmakta olunan bu program, alanında uzmanlaşmış olan koçlar tarafından hazırlandığı taktirde kayda değer büyüklükte başarılara ulaşımlar gerçekleşecektir.

Öğrenci yaşam koçluğu, öğrencilerin okul sürecinde başarılı bir profil çizmelerini ve bu yönde başarılarını arttırmayı, kendi benliklerine uygun olacak olan hedefleri belirlemesini, etkin bir çalışma dahilinde öğrenebilmesini, vaktini öncelikler doğrultusunda kullanmasını, güçlü yönlerini açığa çıkararak en iyi şekilde kullanabilmesini, doğru iletişim adına gerekli görülen her noktaya hakim olabilmesini, öğrencinin kendi kendisine olan güvenin geliştirmesini hedefleyen bir sistemdir.

ilginizi Çekebilir : Öğrenci koçu İstanbul

Başarıya Giden Yolda Doğru Hedef Belirleme

Her birey başarılı olmak yönünde hayaller kurar ve bu hayallerini gerçekleştirmek için pek çok şeyi yapabileceğini düşünür. Başarılı olmak için açık, net ve ulaşılabilirliği yüksek olan hedeflerin belirlenmesi gerekiyor. Belirlenmiş olunan hedeflere odaklanmak önemlidir. Hedeflerin gerçekleştirilmesi yönünde ciddi bir azme sahip olmak gereklilik arz ediyor. Hedefin doğru belirlenmesi bu doğrultuda en önemli durumdur. Hedef belirlemeden ise başarıya ulaşabilmek neredeyse imkansız olmaktadır.

Birçok vakit özellikle de küçük yaşta olan öğrenciler zamanları bilgisayar başında oyun oynayarak geçirmektedir. Bu durumu pek çok öğrenci ders çalışmaya tercih ederek hareket ediyor. Hayattaki en büyük hedeflerinden biri çocuklarının güzel bir başarıya ulaşması olan ebeveynler, bu kaçınılmaz olan durumdan şikayet etmekte. Ebeveynler çocuklarının oyun oynamayı bırakıp ders çalışmasına yönlendirmeye çaba gösterir. Bu tarz durumlarda ebeveynlerin yanında profesyonel bir koçun da bulunması halinde daha etkili bir uyarı söz konusu olabilir. Gülüstan Aytun olarak bu yönde ihtiyacı ve gereksinimi olan öğrencilerin hedeflerini belirlemesi ve bu yolda kazanımlarını gerçekleştirmesi konusunda her daim yardımcı olmaya devam etmekteyiz.

Daha fazlası için : https://www.gulustanaytuncoaching.com/tr/

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]