SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Mustafa Önder Keskin’le Sosyal Ve Kültürel Etkinlikler

Yayınlanma:
ABONE OL

ÖnDERSE İyi Der

ÜÇ  HİKAYE ;

ÜÇ  DERS ;

BİR  SÖZ ! 

gÖNDERme ! 

Birinci hikayemizi bir önceki sayımızda ana fikriyle birlikte sizlere sunmuştum.Arkası yarın niteliğindeki bu hikayelerimin ikincisi de birincisi kadar vurucu,yapıcı, bir o kadar da anlamlı.Umarım gökten üç elma düşmüş sözünü karşılayacak şekilde bu hikayelerden alınması gerekenleri alabilirisiniz. Şimdi bu beklentiyle ikinci hikayeme geçiyorum.    
 

2. HİKAYE                   

 
En iyi Buğday 
 
Her yıl yapılan ‘en iyi buğday’ yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi: 
 
-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi. 
 
-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda, 
 
-Neden olmasın, dedi çiftçi.  
 
-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor. 
 
2. Ders: Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir.

 

Bu gONDERmelerimiz de  Kartalımızın sorunlarına parmak basarak, sorular yöneltiyordum.İşte birinci sorum Kartal Belediyemizin Başkanı Sn.Op.Dr.Altınok ÖZ’e olmuştu. Kartalımızda Kartal Belediyemizin bünyesinde neden bir ödenekli tiyatromuz olamıyor? Umarım ilerleyen günlerde sorumun cevabını hayata geçirilen faaliyetlerle görebiliriz.

İKİNCİ SORUM İSE KARTAL DAKİ TÜM YETKİLİLERE. Kartalda yaşayan halkım neden sosyal bir aktivite için KARTAL gibi güzel bir ilçede değil de PENDİK de kendini bulduğunu söylüyor.Buna yetkililerimiz neyi doğru yaparak karşılık veriyor?

Haydi KARTALIM, aş bütün bu sorunları da sen PENDİK‘e akacağına Pendik sana aksın.

Ayrıca Kartal Belediye’mizin bünyesinde Kültür Müdürümüz Sayın Ali YILMAZ’ın görevden alınmasıyla ilgili üzüntümü de bildirmek isterim. Çünkü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde bizzat benimde takip ettiğim uzun mesailer harcanarak atıl durumdan aktif duruma geçen bir kültür merkezi için çalışmalarda bulunan değerli bir insan olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef  tarihte de bu böyleydi, çalışan,üreten insanlar  sevilmezler ve alaşağı edilirler. Bunun zıttı olabilseydi Türkiye bambaşka bir ülke olurdu. Umarım bu durumda gelen gideni aratmaz.

ÖNDER ki

Bir memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz;

Onun müziğine kulak veriniz,

Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum varsa ,

Orada adalet ve erdem hüküm sürer.

                                            KONFÜÇYUS

ÖNDERtsiz günler

 

 

 

Kızın biri kitap okurken ölmüş. Neden?
 -Satırbaşına gelmişte…
 
– Fransız ihtilali neye karşı yapılmıştır?
 -Sabaha karşı
 

Yerin kulağı vardır ,benim de kulağım var..
O  zaman ben yer miyim ? Yemem..

Gözlüklerin numaralı mı?
 -Yok kale arkası…

Alinin selamı var.
 -Hangi Ali?
 -Şehirlerarası Otobüs termin-ali

En güzel çay hangi dağda içilir?
 Çay bar-dağı’nda

 

 

ÖNDERûni

Öncesi değil sonrası

Niceliği değil niteliği

Dünü değil yarını

Eskiyi değil yeniyi

Rengini değil dengini

Uzağı değil yakını

Narını değil nurunu

İçimdeki Kartal’ı yaşıyorum.

 

 

 

İTK Kimdir?

İstanbul Tiyatora Kumpanyası 1998 yılında yaş ortalaması 22 olan 40 a yakın genç tarafından Kartal da ku İstanbul Tiyatora Kumpanyası (İ.T.K.) Cep Sahnesi Kordonboyu M. Ankara C. No:37 Kat:3 de 18 Haziran 2006 tarihinde hizmete açılmıştır.rulmuştur. İTK sadece perdelerini oyun için açan bir tiyatro topluluğu değildir.

 

Katılımcı  sayısı her gün artan bir sosyal yaşam alanıdır.Dışarıda karşılaşılacak olumsuz hayatın önerilerini insanlardan uzak tutmak için oluşturulmuş gelecek paylaşım alanıdır.

  iTK yalnız tiyatro ve eğitim alanında değil, kültürün ve sanatın tüm alanlarında halka ücretsiz ancak kaliteli etkinlikler de sunmaya çalışmaktadır.Amaç; seçebilen,düşünebilen modern insan hayatına katkıda bulunmaktır.

Genel Sanat Yönetmenliğini  Ali ÇOBAN’ın yaptığı İTK, Kartal da tiyatro adına güzel işler yapmaya tüm zorluklara rağmen büyük bir özveri ile devam etmektedir. Bende başarılarının devamını diliyorum.  

DİDEM KARATAŞ Okan Üniversitesi Ankacılık 2.sınıf öğrencisi olan Karataş, 6 senelik dans eğitimi ile dansın tüm inceliklerini tüm zarafetini Kartal’da ki etkinliklerde bir Kartallı olarak sergiliyor. Dansa Klasik Bale ile başlayan Didem Karataş, Latin ve Salon Dans,Moderne Dans ve Hiphop  Dans ile devam etmektedir.

     Kartal da ki birçok etkinlikte kendisini  veya  koreografilerini  görmemiz mümkündür.son koreografisini  İSTANBUL TİYATORA KUMPANYASI nın ÜÇ KURUŞLUK OYUN adlı oyununa  yapmıştır.

author avatar
M. Önder Keskin

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]