SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Selçuk Bayraktar’dan, İmamoğlu’na fesih resti

Yayınlanma:
ABONE OL

Ya Veli Ağbaba’nın iftiralarını tekzip et, yada protokolu fesih ederiz!

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar katıldığı CNN Türk’te bir televizyon programında T3 Vakfı hakkında CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın gündeme getirdiği asılsız iddialarla ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı.

Bayraktar, T3 Vakfı İBB ile yapılan protokol gereği öğrencilere eğitim veriyor. Bu öğrenciler A,B,C partisinden öğrencilerden değil. Bizim vakıf bursiyelerlerimiz var. Eğitim veriyoruz,  Belediyenin kendine ait yerlerinde. Belediye ile ortak protokolümüz var. Belediyenin yönetimi değiştiğinde siyasi bakmadığımızdan dolayı Ekrem İmamoğlu Yönetimi de devam etmek istediler.

Belediyenin internet kafe olarak kullandığı atıl yerler var, buralarda eğitim veriliyor. Biz T3 vakfı olarak kimseden bağış kabul etmedik. Bizim 1 metrekare yer aldığımız tahsis yok. Eğitim görenler bir sınava giriyorlar. Onlardan çok az bir kesimi seçiliyor belediye yerinde bizim öğretmenlerimiz tarafından eğitim veriliyor. Biz destek veriyoruz ama destek almışız gibi gösteriliyoruz. Destek yok, biz destek verdik.

Biz hayatımızı koymuşuz bu işe, Zeytindalı harekatında kabinde 4 ay yattım

Genç kardeşlerimiz adına çok üzülüyorum. Bu çocuklar İHA-SİHA yapacak. Biz hayatımız koymuşuz. Benim 4 senem Güneydoğu’da geçti. Zeytindalı harekatında kabinde 4 ay yattım. Ondan sonra siz şöyle yaptınız diye tutturuyorsunuz. Bu çocuklar ruhunu koymuş işe. Sonra sen oturduğun yerden kirli siyaset yapıyorsun. Burada hukuksuzluk varsa Ekrem İmamoğlu ile ortak yapıyoruz bir böyle bir şey yok. Maddi destek yok.

Bayraktar’dan İmamoğlu’na çağrı ‘İBB ile protokol feshedilecek’

Bir suç varsa madem CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı deniliyor ya, suç varsa İBB ile beraber yapılıyor. Sayın İmamoğlu’na çağrıda bulundum lütfen bu iftiraları tekzip edin. Ya siyaseten söyleyemedi ya da bu iftiralara sessiz kaldı. Sonrasında çok yakın zamanda genç kardeşlerimiz siperlik yaptılar. Onun reklamını yaptı. Bir taraftan bunun pozitif anlamda reklamını yapıyor. Bir taraftan da sessiz kalıyor. Ya gayrisamimi ya da siyaseten pozisyonu itibariyle mecbur bir durumu var. Bizim böyle devam etmemiz mümkün değil Açıklama gelmezse protokolü feshedilmesi ile ilgili çalışmalar başladık. Ve sessizlik bana ağır geliyor.  Kendileri beraber yapıyor bu işi bizimle. AK Parti döneminde ne yapıyorsak CHP ile de aynısını yapıyoruz. Bizim gönüllü öğretmenlerimiz çıkıyorlar ders anlatıyorlar. Bu kadar insanın hakkına girilmesi benim ağırıma gidiyor. Binlerce insan çocuğunu buraya vermiş aileler zan altında kalıyor ve siz sessiz kalıyorsunuz.  

 Çocuklar eğitim görüyorlar yazık değil mi? ‘Bu ülkede ne yaparsan yap karalanırsın’ buna mı inansın çocuklar. Biz emsali olmayan bir eğitim veriyoruz. Üniversite seviyesine geldiğinizde matematik fizik anlaması çok soyutlaşıyor ve zor oluyor. Yeni dönemde uygulayarak öğretme metodu var. Robotik kodlama üzerinde fiziği ve matematiği öğretiyoruz.

Çocuklara engel olmayın. Selçuk Bayraktar’dan daha iyisi var ben bunu gözümle görmüşüm. Yazık değil mi bu çocuklara? 

Biz milli teknoloji hamlesi ile sadece öğretimi değil araştırmayı geliştirmeyi ve önce hayal etmeyi tetiklemek istiyoruz. Önce hayal edeceksiniz sonra temelini yapacaksınız. Temel bilimler olmazsa uygulama alanlardaki işleri yapamıyorsunuz.

Şu anda bizim hayalimiz, ufak yaşlardan itibaren havacılığa merakım vardı. Uçak yapmak istiyordum. Robotiğe de merakım vardı. İHA robotik ile havacılığın birleştiği yer. İyi bir eğitim alma şansım oldu. Üniversite yıllarında Türkiye’nin gerçek havacılık sanayisini kurmak istedim. Cumhuriyetin ilk yıllarında büyük bir atılım vardı. Maddi imkanın olmamasına rağmen bizde alüminyum gövdeli uçaklar yapılmış. Daha yapılacak çok iş var. Adım adım ilerledik.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]