Bosu egzersizi bosu topu ile yapılan bir egzersiz türüdür. Pilates topunun ortadan ikiye bölünmüş şekli bize iki adet bosu topu ifade etmektedir. Bu topun bir yüzeyi dümdüz iken diğer yüzeyi yuvarlak yarım halkadır. İki yüzlü olduğu için her yüzü farklı kullanım amacına hizmet etmekte ve bize daha çok aktivite yapma olasılığı sunmaktadır. O halde bosu toplarının her iki yüzeyinde yapabileceğimiz aktiviteleri ve bu aktivitelerin sağlığımız açısından önemini, nelere iyi geldiğini, vücudumuzu hangi yönde geliştirdiğimizi öğrenelim.
Genel olarak bosu topu vücut gelişimini geliştirmek için kullanılmakta ve yaptığımız egzersizler ile hem dayanıklılığın izi arttırmakta hem de vücudumuzun belli bir yerinde ya da tamamen gücümüzü arttırmaktadır.
Bosu toplarına iniş ve çıkış hareketleri yaparak sanki merdiven çıkıyormuş havası ile bacak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.
Vücut dengenizi korumak için egzersiz hareketleri yapabilir ve tüm vücudunuzu hem postür (duruş) bakımından hem de denge yönetimi ile bir bütün oluşturarak yönetmek sağlığınız için birçok koldaki egzersizleri birleştirme yöntemidir.
Topun yarın daire kısmını yüzeye koyduğunuzda üzerinde denge konumunu almanız vücudumuzdaki tüm kasları çalıştıracaktır. Çünkü hem bacaklarınız hem kollarınız hem de gövdeniz bu yarım daire üzerinde kalmak için milim milim oynamalarak yapacak ve böylelikle tüm kaslar faaliyet gösterecektir.
Bosu topuna çıktıktan sonra dengeyi kolay bir şekilde sağlayabilir hale geldiğinizde ek ağırlık cisimleri alarak bir kez daha dengeyi kontrol etmeye çalışınız. Böylelikle bacak, kol, onu, sırt, karın ve daha birçok bölgeniz tekrardan denge halini almak için kas çalıştırır ve denge hali alınır.
Egzersizlerin en önemli amacı kalp kasını güçlendirmektir. Bunun için dolaşım sistemini hızlandırmak ve dolaşımın beraberinde artan solunum sistemini de kontrol altına almak gerekir. Vücudun herhangi bir bölgesi ile tüm vücudunuzu kullanarak yaptığınız egzersizler farklılık göstermekte ve bölge sayısı arttıkça egzersiz o kadar çok kalp kasını güçlendirmektedir.
Tüm vücudu bosu topu ile yönetmenin yanı sıra herhangi bir egzersize başlamadan önce ısınma hareketlerinizi bu top ile yapabilirsiniz. Böylelikle dayanıklılığınız artmakta ve kademeli bir çıkış gösterdiğiniz için vücudunuz fazla zorlanmamaktadır.
{ Tavsiye ediyoruz: http://www.sakaryasporsalonu.com/tr/s/bayan-spor-salonu/bosu }
Bos topu son dönemlerde özellikle duruş bozukluğu olan kişiler tarafından bu sorunu önlemeye yönelik tercih edilmekte ve bu tercihler doktor izni ile olursa çok daha sağlıklı olmaktadır. Örneğin bel fıtığı olan bir hasta topu doğru kullanma yöntemi ile hareket etmesi vücudunun birçok kasını harekete geçirir.
İlgili Haberler
Uçan Türk Fatih Arda İpçioğlu Türkiye Kayakla Atlama tarihinin en iyi derecesini yaptı
Kartal’da Kadın Emeği Pazarı tezgahlarında yeni yıl heyecanı
Kartal’da Briç Turnuvasında 244 sporcu kıyasıya mücadele etti
Şahinoğlu Zeytinyağı Ayvalık’ta, Kalite ve Güvenin Yeni Adresi
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu
Araçların Garantisi TSE 12047 Belgeli Özel Servislerde Bozulmuyor!