SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bosu Egzersizinin Faydaları

Yayınlanma:
ABONE OL

Bosu egzersizi bosu topu ile yapılan bir egzersiz türüdür. Pilates topunun ortadan ikiye bölünmüş şekli bize iki adet bosu topu ifade etmektedir. Bu topun bir yüzeyi dümdüz iken diğer yüzeyi yuvarlak yarım halkadır. İki yüzlü olduğu için her yüzü farklı kullanım amacına hizmet etmekte ve bize daha çok aktivite yapma olasılığı sunmaktadır. O halde bosu toplarının her iki yüzeyinde yapabileceğimiz aktiviteleri ve bu aktivitelerin sağlığımız açısından önemini, nelere iyi geldiğini, vücudumuzu hangi yönde geliştirdiğimizi öğrenelim.

Genel olarak bosu topu vücut gelişimini geliştirmek için kullanılmakta ve yaptığımız egzersizler ile hem dayanıklılığın izi arttırmakta hem de vücudumuzun belli bir yerinde ya da tamamen gücümüzü arttırmaktadır.

Bosu toplarına iniş ve çıkış hareketleri yaparak sanki merdiven çıkıyormuş havası ile bacak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.

Vücut dengenizi korumak için egzersiz hareketleri yapabilir ve tüm vücudunuzu hem postür (duruş) bakımından hem de denge yönetimi ile bir bütün oluşturarak yönetmek sağlığınız için birçok koldaki egzersizleri birleştirme yöntemidir.

Topun yarın daire kısmını yüzeye koyduğunuzda üzerinde denge konumunu almanız vücudumuzdaki tüm kasları çalıştıracaktır. Çünkü hem bacaklarınız hem kollarınız hem de gövdeniz bu yarım daire üzerinde kalmak için milim milim oynamalarak yapacak ve böylelikle tüm kaslar faaliyet gösterecektir.


Bosu topuna çıktıktan sonra dengeyi kolay bir şekilde sağlayabilir hale geldiğinizde ek ağırlık cisimleri alarak bir kez daha dengeyi kontrol etmeye çalışınız. Böylelikle bacak, kol, onu, sırt, karın ve daha birçok bölgeniz tekrardan denge halini almak için kas çalıştırır ve denge hali alınır.

Egzersizlerin en önemli amacı kalp kasını güçlendirmektir. Bunun için dolaşım sistemini hızlandırmak ve dolaşımın beraberinde artan solunum sistemini de kontrol altına almak gerekir. Vücudun herhangi bir bölgesi ile tüm vücudunuzu kullanarak yaptığınız egzersizler farklılık göstermekte ve bölge sayısı arttıkça egzersiz o kadar çok kalp kasını güçlendirmektedir.

Tüm vücudu bosu topu ile yönetmenin yanı sıra herhangi bir egzersize başlamadan önce ısınma hareketlerinizi bu top ile yapabilirsiniz. Böylelikle dayanıklılığınız artmakta ve kademeli bir çıkış gösterdiğiniz için vücudunuz fazla zorlanmamaktadır. 

{ Tavsiye ediyoruz: http://www.sakaryasporsalonu.com/tr/s/bayan-spor-salonu/bosu }


Bos topu son dönemlerde özellikle duruş bozukluğu olan kişiler tarafından bu sorunu önlemeye yönelik tercih edilmekte ve bu tercihler doktor izni ile olursa çok daha sağlıklı olmaktadır. Örneğin bel fıtığı olan bir hasta topu doğru kullanma yöntemi ile hareket etmesi vücudunun birçok kasını harekete geçirir.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Spor
14 Nisan 2024
Galatasaray’ın yıldızı Davinson Sanchez için transfer görüşmeleri başladı

Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez’in takımdaki geleceği ile ilgili karar verildi. Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez için transfer piyasası hareketlendi. Kolombiyalı oyuncunun menajeri Fernando Villarreal, transfer görüşmeleri yapmak üzere İtalya’ya uçtu. MENAJER İTALYA’DA: TRANSFER KAPIDA MI? Sanchez’in geleceği büyük merak konusu olurken, oyuncunun temsilcisi Villarreal’in İtalya ziyareti transfer dedikodularını alevlendirdi. Sanchez daha önce Napoli ile […]