SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal AK Parti’ye acil kan değişikliği lazım!

Yayınlanma:
ABONE OL

Egosu tavan yapmış teşkilat yöneticileri yüzünden AK Parti nasıl oy kaybediyor, insanlar nasıl küstürülüyor bir çok il ve ilçelerde olduğu gibi bir örneği de Kartal’da sergileniyor.

Dolayısıyla acilen kan değişikliği yapılması gerekiyor. Ne hikmetse birisi bir makama yönetici olarak gelince, ilelebet o makamda kalacağını düşünüyor.

 Genelleme yapmıyorum istisnalar var fakat öyle insanlar varki; siyaseti insanların gönlünü kazanma yöntemi değil de, insanları nasıl kırar döker partiden uzaklaştırırım şeklinde tavırlar sergileyenleri kast ediyorum, işte bunlar yüzünden oy kaybediliyor.

AK Parti teşkilatlarında bir makamı temsil eden fakat o makamın yani Türkiye’yi yöneten iktidar partisinin bir temsilcisi olduğunun ağırlığını taşıyamayan kişiler yüzünden git gide çoğalan küskün bir camia meydana geliyor. Bu anlayış sebebiyle en son belediye seçimlerinde İstanbul gibi metropol bir şehirde belediye yönetimi 25 yıl sonra el değiştirdi CHP’ye geçti…    

Son günlerde ise Kartal siyasetinde sözüm ona muhalefet yapmaya çalışan Ak Parti İlçe Başkanı, basit basit konularla gündeme gelmek istiyor. En son yapılan seçimler üzerinden 15 ay gibi bir zaman geçtiği halde, muhalefet konumundayken kamuoyuna tek bir satırlık açıklaması yok, basınla diyaloğu kesmiş sosyal medyadan muhalefet yapmaya çalışıyor.

Aşırı özgüvenden dolayı tavan yapmış egosunu yenemezken, en ufak bir eleştiri yapana hemen küsüyor, kendince tavır takınıyor. Hatta bizzat kendisinin bizlere hitaben;  “-Zaman zaman gazeteciler olarak beni eleştirin, eleştirin ki yanlışlarımızı görelim” derken, bir defa eleştirince de hemen küsüyor, küsünce aklı sıra çok önemli bir şeymiş gibi küstüğü kişileri sosyal medya hesaplarından telefonlarından da engelliyor.

Örnek vermek gerekirse seçimler öncesi Kartal’da Gazeteci arkadaşımız Aytekin Yaşar sosyal medyadan bir cümlelik yorum yapması üzerine hemen küsmüştü ve diyaloğu kesmişti. Sonra gazeteci Arslan Ariç yaptığı bir eleştiri yazısından dolayı ona da küstü ve diyaloğu kesti. Her ikisine karşı takındığı tutum karşısında ben kendisine dedim ki; “Bir ilçe başkanı olarak eleştirilere açık olmalısınız ve gazeteciye küsmekte neyin nesi, yaklaşık 600 bin nüfuslu ilçede ilçe başkanlığı yapmak sorumluluk ister, gönül kazanmak ister. İletişim kanallarını hep açık tutmalısınız…

Kartal’da siyaset yapan birisi eleştirilere dayanamayacak kadar duygusallık gösteriyor ise, o halde siyaset yapmasın. Kaldı ki, her gün sürekli eleştirilen belediye başkanları ne yapsın, öyle olsaydı onlarında gazetecilerle tamamen küsmesi gerekir di…

Sonra “Ben Kartal Belediye seçimini kazanacağım! iddiasıyla geliyorsunuz, on senedir yatırım veya hizmet görmeyen çok kolay kazanılabilecek bir Kartal Belediye seçimlerini kazanamamışsınız, (Bu seçim dönemi yapılan yanlışlar ayrı bir yazı konusu) şimdi kalkmış muhalefet yapacağım diye facebook’tan dedikodu tarzında gerek belediyeye gerek şahsıma yazılar yazarak gündemde kalmaya çalışıyorsunuz.

Geçtiğimiz günlerde Kartal Belediye ekiplerinin ot biçme konusunda basına servis edilen bir fotoğraf üzerinden Ak Partililerin yapmaya çalıştığı muhalefet tarzından dolayı bende gazeteci refleksiyle düşüncelerimi dile getirdiğim yani, (Belediye ekiplerinin ot biçerken araçların zarar görmemesi için tutulan bir branda hassasiyeti) için Kartal AK Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol Facebook ortamında haddini de aşarak bana hitaben “sözde gazeteci- belediyeden reklam ilan aldığı için yazı yazıyor” gibi ipe sapa gelmez düşük seviyeli sözler sarf etti.   

Birde tam dedikoducu bir tarz ile “-ben demiyorum, bir gazeteci arkadaşım dedi” diyerek gazetecileri birbirine düşürmeye çalışıyor.

Bende dolaylı olarak değil direk diyorum ki; “ -Ayıptır ayıptır bu davranışlar, temsil ettiğiniz AK Partiye de size de hiç yakışıyor mu?

Daha doğrusu bu davranışları sergileyen siz hiç AK Partiye yakışıyor musunuz? Unutmayınız ki; O, temsil – meşgul ettiğiniz ilçe başkanlık makamından kaç kişi geldi gitti. Kimse sürekli kalmıyor önemli olan hoş bir sada bırakabilmektir…

Hatırlanması için Kartal AK Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol’un bugünlerde bana hitaben sarf ettiği seviyesiz sözlerden bir kısmını ibreti alem için buraya ekliyorum.

***

Ben yıllardır bu gazetecilik mesleğini onuruyla yeri geldiğinde bedel ödemekten de korkmadan yapıyorum. Biz gazeteci mantığıyla sizin çalışmalarınızı eleştireceğiz, zira mesleki sorumluluğumuz bunu gerektiriyor, sizinde çalışmalarınız hakkında kamuoyunu bilgilendirme gibi sorumluluğunuz var.

Yani küsüp sosyal medya sayfalarınızdan telefonunuzdan engelleseniz ne yazar, biz işimizi gazeteciliği her zaman yapıyoruz, yapacağız. İstediğiniz kadar küsebilirsiniz, tavır takınabilirsiniz, -Umurumun ucunda da değil!… Devlet memuru da değiliz ki bir başka kente de tayinimizi falanda çıkaramaz kimse… Bugün için temsil ettiğiniz makamlardan çok kişi geldi geçti ama biz hep buradayız, sabırla işimizi sürdürüyoruz!..

Gerçi her gelen gideni de aratıyor ama, umarım en kısa zamanda şöyle teşkilatlarında beğenisini takdirini kazanabilecek birisine sorumluluk verilir de AK Parti camiası rahatlar.

***

Önemli olan makamdan güç aldığını sanarak insanlara tepeden bakmak görmek değil önemli olan o makamdan ayrıldıktan sonra da itibar görmektir.

Şimdi tekrar soruyorum, Kartal AK Parti İlçe Başkanlık makamını temsil eden birine yakışıyor mu bu hareketler?

***

Şöyle bir düşündüm de son dönemde Kartal’da CHP ve AK Parti İlçe Başkanları arasında bir değerlendirme yapacak olursak, inanın AK Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol’un siyasetteki tecrübesizliği ve acemice fevri hareketleri karşısında son dönemdeki CHP İlçe Başkanlarının daha olgun bir tavır sergilediğini belirtmek gerekir.

Bir önceki Başkan Muammer Çelebi’nin olgun ağırbaşlı kişiliği, seviyeli duruşu gerçekten takdire şayandı… Kartal’da sol siyaset sahnesinde güzel bir vizyon sergiledi.

Şimdiki CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah’ta siyaseten tecrübeli gayet seviyeli, özellikle partinin kurumsal kimliğine olumlu katkılar sağlayacak güzel çalışmalar yapmaya çalıştığını görüyoruz. Yaptığı çalışmaları gözlemleyerek şimdilik böyle değerlendiriyorum.

Kartal siyasetinde muhalefet konumundaki AK Parti’de ise halkın beklentilerine cevap verecek bir muhalefet sergilemelidir. Etkili muhalefet yapamıyorsa da en azından teşkilatta küskünlerin sayısını artırmamalıdır.

***

Muhalefet yapacak siyasetçi ilkeli bir şekilde somut verilerle muhalefet yapmalıdır, eğer varsa elinde sağlam bilgi belge ortaya koyar, hatta mevzuata aykırı gördüğü yanlış uygulamalarla ilgili hukuki yollara başvurur gereğini yapar. Bizde işte muhalefet budur diyebiliriz.

Basınla gazetecilerle küserek iletişim kanallarını kapatarak sağlıklı siyaset nasıl yapılabilir ki?

***

Muhalefette olan AK Parti Kartal İlçe Başkanı’nın facebook ortamında yazdığı yazıyı, yaptığı muhalefet şeklini okurlarımızın takdirlerine sunuyorum;

SOSYAL MEDYA MUHALEFETİNE SON ÖRNEK BUDUR!

Gürkan Akyol, “KARTAL BELEDİYESİ YETKİLİLERİNİN GÖZ YUMDUĞU VE GÖRMEZDEN GELDİĞİ KARTAL SOKAKLARINDA OT GİBİ TÜREYEN KAÇAK İNŞAAT ve YAPILARI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE SUNARAK; KARTAL HALKI ADINA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ… “

****

Bizde diyoruz ki; “Kamuoyunun takdirine niye sunuyorsunuz, varsa kaçak inşaat gerekli hamleleri yaparak, (hukuk var mahkeme var) konuyu savcılığa taşırsınız mahkeme evraklarını kamuoyunun takdirine sunarsınız bizde muhalefet çalışıyor deriz, haber olarak yayınlarız…

Muhalefet yapmak adına geçtiğimiz günlerde bir konuyu daha yine sosyal medyadan dile getirdi, (Kartal Belediyesi Kültür Gezi ihalesi) konusunu, fakat etkisiz ve geri tepen tüfek gibi kendi ayağına sıkacak konuları laf olsun diye ortaya atıyor.

Sanki diğer belediyelerde durum farklı mı? Bu ihaleler belediye kurumunda işlerin yürümesi adına yapılmak zorundadır, zira sadece Kartal Belediyesi değil tüm belediyeler aynı şekilde ihaleleri yaptılar.

Dolayısıyla daha somut ve etkili bir konu bulana kadar, etkisiz muhalefete devam mı, yoksa ilçe başkanlığında değişiklik mi olur!..

Yakın zamanda belli olur.

Selametle,

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]