SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çevre Gönüllüsü Eylem Başkan Yazıcı’ya bir mesaj attı ki, Beraber Tuzla sahilinde çöp topladılar

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir çevre gönüllüsü olan Eylem Yorulmaz isimli bir genç, sosyal medya üzerinden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya “Sizinle birlikte burayı temizlemek isterim” şeklinde bir mesaj attı. Mesajı karşılıksız bırakmayan Başkan Yazıcı ertesi gün gençlerle Tuzla sahilinde buluşarak iki kamyon çöp topladılar.

Yaşanan bu diyaloğu soysal medya üzerinden paylaşan Başkan Yazıcı; “Dün bir arkadaşımız bize çok duyarlı bir teklifte bulunmuştu. Sahilimize atılan çöpleri birlikte toplayalım dedi. Bu sabah buluştuk ve çöpleri birlikte topladık. Temizlemek zor olmadı ama neden çöp atıldığını anlamakta inanın zorluk çekiyorum” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, Çevre Gönüllüleri İle Birlikte Sahilden 2 Kamyon Atık Topladı

Kontrollü sosyal hayata geçişin ardından atıklardan oluşan manzaraya kayıtsız kalamayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve çevre gönüllüleri bir araya gelerek Tuzla Sahili’nde yaklaşık 2 kamyon atık topladı.
Yeni normalimiz olan, kontrollü sosyal hayata geçişin ardından, sahillerde atıklarla dolu manzaralar da görülmeye başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı çevre gönüllüleri ile bir araya gelerek Tuzla Sahili’nde biriken 2 kamyon atık topladı. Başkan Yazıcı, sabahın erken saatlerinde çoğunluğu lise ve üniversite öğrencisi olan çevre gönüllüleri ile bir araya gelerek Tuzla’da çevre temizliği konusunda farkındalık yarattı.



Çevre gönüllüsünden gelen mesaj kıvılcım oldu
Bir çevre gönüllüsünün sosyal medya üzerinden “Sizinle birlikte burayı temizlemek isterim” mesajı üzerine harekete geçtiklerini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu: “Burada bir araya gelmemize ve bu anlamlı işi yapmamıza Eylem Yorulmaz arkadaşımızın mesajı vesile oldu. Sosyal hayata geçişin ardından güzel Tuzlamız maalesef atıklarla dolmaya başladı. Bu durum bizim belediye olarak rahatsızlık duyduğumuz bir konuydu. Bunun bir yurttaşımız tarafından da dile getirilmesi bizi çok sevindirdi. Tuzla Belediyesi olarak çevre temizliği konusunda vatandaşlarımızda hassasiyeti arttırmak ve çevreyi kirletenlere karşı bir farkındalık oluşturmak önemli amaçlarımız arasında yer alıyor. Özellikle içinde olduğumuz bu günlerin bize doğanın önemini en iyi şekilde anlatmış olması gerektiğine inanıyorum. Tuzla Belediyesi olarak her daim temiz ve yaşanması güzel bir çevre amaçladık. Yaptığımız bu anlamlı etkinlikle de özellikle çevrenin kirlenmesine sebebiyet veren insanlar üzerinde etkimiz olduysa, konuyla ilgili farkındalık yaratabildiysek ne mutlu bize. Tüm Tuzlalı vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı bekliyoruz. Biz geleceğimize temiz bir Tuzla bırakacağız bunun için de vatandaşlarımızla birlikte çalışmaya her zaman hazırız.”  

Eylem Yorulmaz, Tuzla’da atık toplama seferberliği başlattı
Başkan Yazıcı’ya mesaj atarak bu anlamlı etkinliği başlatan Eylem Yorulmaz ise şunları söyledi: “Bugün çok heyecanlıyım. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim hepsi çok ilgililerdi. Çevre konusunda böyle farkındalık yaratmak benim için çok önemliydi. Dün geldiğimde gördüğüm manzara içler acısıydı. Sosyal medyada böyle bir şeyin duyurulması ve adım atılması umarım diğer belediyelere de örnek olur. Gerçekten gurur verici bir olaydı benim açımdan. İnsan müdahalesi korkunç bir hal aldı. Umarım bugün bu olaya dur deriz”
Gönüllü lise öğrencisi “Böyle bir etkinliğe katıldığım için mutluyum. Belediye başkanımızla birlikte sabahın erken saatlerinde farkındalık oluşturabilmek için bir aradaydık” diye konuştu. Diğer bir gönüllü öğrenci ise; “Yıllardır Tuzla’da yaşıyoruz. Mercan güzel bir yer. Ses getirebilmek için toplandık. Tuzlalılara güzel bir manzara bırakabilmek için çabaladık. Ve başardık” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]