SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ulupamir Köyündeki HES gerçeğini Muhtar açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Muhtar Vatansever, “Ulupamir Köyümüz hakkında çıkan spekülasyon haberler gerçekleri yansıtmıyor, kimse bizi göçe falan zorladığı yok biz köyümüzde yaşıyoruz.

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse yaygın medyada Ulupamir Köyünde yapımı devam eden (HES) Hidro Elektrik Santraline karşı sergilenen olumsuz haberlere yönelik Ulupamir Köyü Muhtarı Eyüphan Vatansever konuyu ayrıntılı olarak açıkladı.

Muhtar Vatansever, son günlerde Ulupamir Köyü hakkında çeşitli spekülasyon haber, yorum ve kampanyalar düzenleyen çevrelerin iddia ettikleri gibi bir durumun olmadığını yani köy halkının her hangi bir göçe zorlanma, Ulupamir’in suların altında kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bir tane olan deremizi bize bırakın!

Ulupamir Köyü Muhtarı Eyüphan Vatansever açıklamasında; “Ulupamir Köyünde yaşayan Kırgızlar olarak, biz devletimizin her zaman yanındayız, her projesini destekliyoruz. Ulupamirliler devlete karşı değildir olamazda, bunu herkes böyle bilsin. Sadece köyümüzden geçen ihtiyacımız olan bir tane deremizin korunmasını talep ediyoruz, o konuda da devlet büyüklerimiz bizim bu talebimize gereken hassasiyeti göstereceklerdir” şeklinde ifade etti. Biz asla devletimizin hiçbir projesine karşı değiliz devletimizin tüm projelerini destekliyoruz. Bu yanlış haberlerle Ulupamir’lilerin devlete karşıymış gibi gösterilmesi tamamen yanlıştır. Bizim talebimiz sadece bir tane olan deremizin köyümüze bağışlanmasıdır.

Çeşitli çevrelerin gerek sosyal medyada gerekse ulusal ve yerel medyada gündeme getirdiği gibi;

-Ulupamir’e dokunmayın!

-Yıllardır teröre geçit vermeyen Ulupamir Köyü HES tehdidi altında!

-PKK’ya kök söktüren Kırgızların yaşadığı Ulupamir köyü HES tehdidi altında!

-PKK’nın Giremediği Tek Köy Olan Ulupamir’de Kırgızlar Göç Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

-Türkiye’nin tek Kırgız Köyü Ulupamir’de HES istemiyoruz!.

Bu manşetler köyümüzün durumunu doğru ifade etmiyor, böyle bir göç durumu ve köyün sular altında kalması gibi bir durum söz konusu değildir. 

Röportajı izlemek için video linki,

Bizler Ulupamir köylüleri olarak devletimizin aldığı kararlara karşı değiliz fakat köyümüzün hayat kaynağı olan deremizin korunmasını talep ediyoruz. HES projesinde derenin suyunun azaltılması söz konusu olacaktır, umuyoruz ki; köy halkı olarak köyümüze hayat veren deremizin korunması ve kesinti yapılması durumunda ise ihtiyacımızı karşılayacak ölçüde ayarlanması sağlanmalıdır. Eğer derenin suyu kesilirse bu köyümüz için çok kötü bir durum olacaktır. Yetkililer bu hassasiyete umuyoruz ki dikkat edeceklerdir” dedi.   

Ulupamir Köyü hakkında:

1982 YILINDA ULUPAMİR KÖYÜNE YERLEŞTİLER

Sovyet Rusya’dan ilk olarak Çin’e, daha sonra Afganistan’ın Pamir Dağları’na göç eden Kırgız Türkleri, Afgan Savaşı’ndan kısa bir süre önce, 1978 yılında; Hacı Rahman Kul Kutlu öncülüğünde yaklaşık 40 aileden oluşan bir grup yeniden yollara düşmüş, Afganistan’dan Pakistan’a göçmüşlerdi.

Dört yıl Pakistan’da yaşadıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’ye iltica başvurusunda bulunmuşlar, 1982’de Türkiye’ye getirilmişlerdi. Geldikleri yerin iklim koşullarına en uygun yer olması sebebiyle Van’ın Erciş ilçesine bağlı bir yaylaya yerleştirilen Kırgız Türkleri’nin yaşadıkları yere, geldikleri yer olan Pamir’den esinlenilerek ‘Ulupamir’ adı verilmişti.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]