SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Belediye işçileri Kartal’da eylem yaptılar

Yayınlanma:
ABONE OL

DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube, kıdem tazminatının fona devrine karşı Kartal Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan “Hiçbir güç kıdemle alakalı bir tasarrufta bulunamaz, bunun önündeki en büyük engel, tüm değerleri ve yaşamı üreten işçilerdir, bu hakkın sahibi sizlersiniz” diyerek seslendi işçilere.

Arıkan işçilerin uzun süredir beklediği yetki belgesi haberini de işçiler burada duyurdu. Arıkan’ın Toplu İş sözleşmesi için yetki bugün itibariyle gelmiştir sözlerini işçiler büyük bir coşkuyla karşıladılar.

Arıkan, Adapazarı’ndaki havai fişek fabrikasında meydan gelen patlamadan dolayı tüm işçiler adına geçmiş olsun dileklerini belirtti.

Konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Ahmet Arıkan şunları söyledi: “ Türkiye işçi sınıfının 90 yıla yakın bir süredir sahip olduğu en köklü kazanılmış hakkı olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına yönelik girişimler hız kazanmıştır. Sermayenin ve iktidarın 45 yıllık düşü olan kıdem tazminatının gasp edilmesi, 11. Kalkınma planı yeni ekonomik bunalıma kadar bütün politika belgelerinde yer almış ve hedef haline getirilmiştir. İMF nin tüm raporlarında da biliyoruz ki 2006 dan beri sermayeyle, patronlarla, emperyalistlerle ve kapitalistlerle rekabet etmek istiyorsanız Türkiye’deki patronlar bizi dinleyin; işçinin emeğini çalın, alım gücünü düşürün. Türkiye’de ucuz iş gücü yaratırsanız dünya sermayeleriyle boy ölçüşebilirsiniz. Sizin kendinize ait AR-GE, teknoloji ve ham maddeniz yok fakat insan gücünüz var, bunları ucuza kullanın. Peki biz buna müsaade edecek miyiz arkadaşlar? Hayır! İMF nin tüm raporlarında yer alan kıdem tazminatı saldırısı biz işçi ve emekçilerin sinir uçlarıdır. Kimse işçinin sinir uçlarıyla oynamaya kalkmasın. Bizlere daha esnek daha güvencesiz, kölece çalışmayı dayatmaktadırlar. DİSK Başkanlar Kurulu olarak sendikalı-sendikasız tüm işçileri pandemi koşullarında dahi hak gasplarına karşı işçi sınıfının biriken öfkesini ve bu saldırıları püskürtme kararlılığını görmekte ve bu kararlılığı örgütlü bir güce dönüştürme iradesini kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya dönük her türlü girişim ve ayak oyunu direniş ile karşılık bulacaktır.”

İstanbul İşçi sendikaları Şubeler platformu dönem sözcüsü ve aynı zamanda TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, İstanbul İşçi sendikaları Şubeler platformu bir önceki dönem sözcüsü ve aynı zamanda Liman İş İstanbul Bölge Başkanı Sinan Ceviz’de basın açıklamasına katılarak destek verdiler.

Haber: Yüksel FIRAT

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]