SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Milli antrenör salonuna sığınan kadını korudu

Yayınlanma:
ABONE OL

Sevgilisinden kaçan genç kadın yaşadığı korkuyla gördüğü ilk yere, Kick Boks Milli Takım Baş antrenörü Cemal Daşdan’ın spor salonuna sığındı. Kadının arkasından salona gelerek saldıran öfkeli adamı tecrübeli antrenörün etkisiz hale getirdiği o anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaşananları anlatan Daşdan, “Ofisime kadar girdi bayanın üzerine saldırmaya çalıştı, boğuşma oldu ama yine de kadına dokundurmadık” dedi.

Milli antrenör salonuna sığınan kadına böyle sahip çıktı – Tıkla İzle

Olay 30 Haziran günü saat 20.30 sıralarında Bağcılar’da meydana geldi. İddiaya göre sevgilisi olduğu belirtilen adamdan kaçarak Özbekistan’a gitmek isteyen genç kadın, adam peşine takılınca yaşadığı korkuyla valizleriyle birlikte gördüğü ilk yere sığındı. Kapının önünde hiçbir şeyden habersiz çay içen Kick Boks Milli Takım Başantrenörü Cemal Daşdan ise büyük bir korku ile koşarak gelen kadının salonuna girdiğini gördü. O anlarda içeride olan antrenörün 2017 Kick Boks Avrupa Kupası şampiyonu ve 2018 Kick Boks Dünya Kupası 3’ncüsü olan kızı Gizem Daşdan, genç kadını sakinleştirmeye çalıştı.

Bir süre sonra ise genç kadının kendisinden kaçtığı Özbek uyruklu kişi koşarak salon önüne geldi. Sonrasında salona hızla girerek kadının olduğu odaya yönelen Özbek adamı antrenör Daşdan durdurmaya çalıştı. Adamın kadına vurmaya çalıştığı o anlarda arbede yaşandı. Genç kadın çığlık çığlığa kalırken antrenör, adamı yere yatırarak kadından uzaklaştırdı. İçeride olan kızının ise polisi çağırmasını istedi. Daşdan, adamı etkisiz hale getirince korkudan ağlayan kadın, masanın arkasına geçti. İddiaya göre kadının pasaportunu alarak ülkesine gitmesini engellemek isteyen adam, pasaportun olduğunu düşündüğü çantayı alarak kaçtı.

Yaşananlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

Daşdan, saldırganın geri gelme ihtimaline karşı ruhsatlı tüfeğini salonunun girişine koyarak genç kadın ve kızının başında bekledi. Ekipler gelene kadar baba ve kızı genç kadını rahatlatmaya çalışırken su verdi. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde adamın zorla içeri girmesinin ardından yaşanan arbede de gözler önüne serildi. Adam kadına saldırmaya çalışırken, antreönün Özbek adamı yere serdiği görülüyor. Kick boksta üst üste Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Kupası şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü bulunan hem kendi hem de yetiştirdiği öğrencilerin başarılarıyla dikkat çeken Kick Boks Milli Takım Başantrenörü Cemal Daşdan’ın kadına şiddete karşı gösterdiği duyarlılık ise büyük takdir topladı. Özbek kadın da kendisini koruyan baba kıza teşekkür etti. Edinilen bilgiye göre kadının şikayetçi olmak istediği ancak işlemlerin uzun sürebileceğini düşünüp bir an önce ülkesine dönmek için kararından vazgeçtiği öğrenildi. Tecrübeli antrenör ise salonunda yaşanan o anları anlattı.

“Her gün dövüyor beni, resmi nikah yok”

Yaşadıklarını salona gelen polis ekiplerine anlatan genç kadın, “Polis gelsin yoruldum bundan, çok korktum. Girdim kocam evde yok, hızlı hızlı çantalarımı aldım gitmek istedim. Ben buradan çıktım, kocam geliyor, ondan korkuyorum. Her gün dövüyor beni, resmi nikah yok. O da ben de Özbekistanlıyız, pasaportum var. Memlekete gitmek istiyorum gitmeyeceksin diyor. Orada benim çocuklarım var” diye konuştu.

“Gözlerinde bir korku sezdim”

Kadınla göz göze geldiğinde yaşadığı o korkuyu hissettiğini ifade eden Kick Boks Milli Takım Başantrenörü Cemal Daşdan, “Bağcılar emniyet güçlerimiz, polislerimiz burada eğitim alıyorlar, onların antrenmanı bittikten sonra dezenfekte işlemimizi tamamladıktan sonra oturdum, çay içiyordum. Karşıdan bir kadının geldiğini gördüm elinde bavulları vardı, gözlerinde bir korku sezdim. Beni gördü ve salonuma doğru yöneldi. Salonumdan içeriye girdi ben anladım, birinden kaçıyor. Hemen arkasından bir beyefendi bir sağ bir sol yaptı koştu geldi. Anladım bu kadını arıyor, içeri girmeye çalıştı. Hemen müdahale ettim, eşi olarak düşündüm önce ama herhalde değilmiş. Ofisime kadar girdi bayanın üzerine saldırmaya çalıştı bende onu müdafaa etmek zorunda kaldım. Boğuşma süresi oldu içeride ama biz yine de kadına dokundurmadık. Polisi aradık ekiplerimiz 3 dakika içerisinde burada oldu. İşlemleri yaptılar. Bizde onun akrabalarını arayarak kendisini teslim ettik. Bizim müsabakalarda bu çok olur rakipten korkarsan gözlerin donar. Ben gözlerinde onu gördüm. Donuk donuk baktı, bunun yardıma ihtiyacı var dedim. Karşımızdaki bir kadın bir ana adayı ne olursa olsun bizim görevimiz onu savunmak” diye konuştu.

“Beni göndermiyor pasaportuma el koymaya çalıştı’ dedi”

O anları içerideki kızıyla birlikte yaşadıklarını belirten Daşdan, “Biz haberlerde görüyoruz hiç müdahale etmeden yanından geçip gidenleri çok üzülüyoruz. Sporcu olsa ona göre biz de gardımızı alırdık, öyle olsa tüm tekniğimi kullanmak zorunda kalırdım. Ufak 1-2 hareketle onu etkisiz hale getirmeye çalıştım. Kızım kendisi de Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsüdür, çok rahattı. Polisi aramasını istedim o da aradı. Ben ona ‘kızım arabadan tüfeğimi getir’ dedim. Ruhsatlı tüfeğimi çünkü bu tür insanlar gidip kalabalık gelebiliyorlar. Sonuçta bu bir kadın, kızım ve ben buradayım. Polis arkadaşlarımız gelene kadar o kadını burada savunmasız bırakamazdım, bekledim. Ben eşin mi kardeşin mi ağabeyin mi diye sordum, resmiyette hiçbir şeyim değil ben artık bu ülkeden gitmek istiyorum dedi. Bu beni göndermiyor pasaportuma el koymaya çalıştı dedi. Yarım yamalak Türkçe ile anlattı. Benim gitmemem için bana uyuşturucu veriyor dedi. Muhtemelen çantada kadının pasaportunun olduğunu düşünüyor, gitmemesi için bir engel koymak istemiştir. Ayakkabısını giymeye çalıştı, çantayı kapıp kaçtı, polisler gelince kadını güvenli bir şekilde teslim ettik” dedi.

İlgili Haberler

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]