SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Yüksel, Kapadokya Otel Adadaki tesis ve bir çok konuyu açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 2019 Faaliyet Raporu Mecliste kabul edildi  

Kartal Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu, Kartal Belediye Meclisi’nde Meclis 1.Başkanvekili Yılmaz Tuncer’in başkanlığında gerçekleşen görüşmeler sonucu yapılan oylamayla oy  çokluğu ile kabul edildi. 

Kartal Belediyesi’nin Covid 19 Pandemisi nedeniyle bu yıl ancak Temmuz ayında gerçekleşen 8. dönem 2. toplantı yılı 3. birleşiminde 2019 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Kartal Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 3. Oturum’unda sunumu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Aksu gerçekleştirdi. Covid 19 virüsü’nün  neden olduğu salgın nedeniyle faaliyet raporunun bu yıl meclisin gündemine geç geldiğini hatırlatan Aksu, Kartal Belediyesi’nin kreşler, yeşil alanlar, gibi bir çok  belediyecilik alanının yanı sıra, bu yıl korona virüsünün neden olduğu pek çok farklı alanda hizmet ürettiğine dikkat çekerek faaliyet raporunda 2019 yılı için hedeflenen pek çok hizmetin gerçekleştirildiğinin bilgisini verdi.

Sunumun ardından hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de Adalet ve Kalkınma Partisi grupları adına  Grup Başkan Vekilleri ve meclis üyeleri  kürsüye çıkarak faaliyet  raporuna yönelik  konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Görüşmeler sonucu faaliyet Raporu’nun oylanmasına geçildi ve oy çokluğu kabul edildi.

Oylamanın sona ermesinin ardından  kürsüye çıkan Kartal Belediye  Başkanı Gökhan Yüksel teşekkür konuşması yaparken  faaliyet raporu ile ilgili görüşlerini aktardı  ve Ak Parti grubu tarafından yöneltilen soru  ve eleştirilere de yanıt verdi.

31 Mart 2019 ‘da göreve geldikten sonra önce stratejik planı yapabilmek için 20 mahalleye giderek vatandaşın sorunlarını kendi ağızlarından dinlediklerini kaydeden Yüksel, bu şekilde bir yol haritası oluşturduklarını söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel  konuşmasına şöyle devam etti.

Yüksel “Göreve gelir gelmez komşu iletişim merkezini kurduk ve buraya sadece pandemi döneminde 100 bini aşkın çağrı geldi. Tabi ki kalıcı eserler bırakmak istiyoruz içinde bulunduğumuz belediye binası gibi, kreşlerimiz gibi. 14 olan kreş sayımızı 15’e çıkardık ve daha da fazla artıracağız. Yalı Mahallesi’nde devam eden bir kreş inşaatımız var ve kreşimizin olmadığı mahallelerde de büyükşehirden yardım alıyoruz. Karlıktepe ve Yunus Mahallelerinde bu şekilde kreş açılacak. Gümüşpınar Mahallesi’ndeki Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi’nin açılışını pandemi nedeniyle yapamadık ama orası hizmete açık.

Söz verdiğimiz gibi Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın park kısmını açtık ve Kültür Merkezi Kısmı ile ilgili planlamamızı yapıyoruz. Elbette oranın kamuya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etmiştim ki açılışta da belirtmiştim emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 

Asfalt serimi ile ilgili geçtiğimiz yıl 20 bin ton asfalt serimi yapılmıştı ve yetersiz kalmıştı. Şu anda son 1,5 ayda neredeyse bu miktarı sermiş olduk.

Elbette konumuz 2019 faaliyetleri ancak Kartal’ın önemli bir alt yapı sorunu çözüldü ve 2 ayrı koldan dere kesitinde 2 alt yapı ile Kartal Meydanı su baskınlarından kurtuldu.

Kapadokya Otel Adadaki tesisin durumu

Kapadokya Otel önceki yönetim tarafından 29 yıllığına makul bir fiyata kiralanmıştı. Korona süreci başlayınca turizmin geleceği noktayı öngördük ve oradaki işletmecilikten çekildik, ancak özel maddelerimiz var ve Kartallı vatandaşlar için sözleşmede kontenjanımız var.

Adadaki tesis içinde aynı durum söz konusu ve turizmin geleceği noktayı tahmin etmemiz sonucunda önce kira indirimi istedik ancak ihalenin iptali olmadan indirim yapılamayacağı cevabını aldık. Pandemi sürecince sadece 1 ay iller bankasından gelen payımızı kesintisiz alabildik ama diğer aylarda olması gerekenden de düşük miktarlar aldık. Bu süreci doğru tahmin edip Ocak, Şubat ayında uygun şartlar ile borçlanabilme yetkisi aldık ancak başka belediyeler olağanüstü toplanarak borçlanma yaptılar.

Pandemi şertlarında hesapta olmayan harcamalar yapmak zorunda kaldı ve iyi ki o dönem salgının gelebileceği noktayı tahmin etmişiz.

Faaliyet raporunun hazırlanmasına emeği geçen ekibime  bu görüşmede hazır bulunarak fikirlerini ifade eden tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ” dedi

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]