SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bakan Murat Kurum: ‘Hedefimiz 2021 yılında İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek’

Yayınlanma:
ABONE OL

entsel dönüşüm kapsamında Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde inşa edilecek 688 konut ve 57 dükkanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Hedefimiz 2021 yılında İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek“ dedi.

Geçtiğimiz yıl Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde bir binanın çökmesi sonucu mahalle kentsel dönüşüme alınmıştı. Mahallede inşa edilecek 688 konut ve 57 dükkanın temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane’de yatay mimari anlayışına sahip çok güzel bir yaşam alanı inşa ettiklerini söyleyerek; 2021 yılında hedeflerinin İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Bakan Kurum ve protokol önlerindeki butona basarak çalışmaları başlattı.

“18 bloktan oluşacak bu projemizde; 14 bin metrekare yeşil alanımız, 688 konut ve 57 işyerimizle, 548 araç kapasiteli 2 tane de kapalı otoparkımız bulunacak”

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde 27 bin m2 alanda yatay mimari anlayışıyla çok güzel bir yaşam alanı inşa ettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılının Nisan ayında Yahya Kemal Mahallemizde istinat duvarının çökmesi sonucu, bu alanda bulunan binalarımızı hemen tahliye ettik. Alandaki 706 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi ise; 27 bin metrekare alanda, yatay mimari anlayışıyla, mahalle kültürümüzü yansıtan, çok güzel bir yaşam alanı inşa ediyoruz. 18 bloktan oluşacak bu projemizde; 14 bin metrekare yeşil alanımız, 688 konut ve 57 işyerimizle, 548 araç kapasiteli 2 tane de kapalı otoparkımız bulunacak “ diye konuştu.

“2021 yılı hedefimiz İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek”

2021 yılı hedeflerinin İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek olduğunu belirten Bakan Kurum, “Bugün hamd olsun dalga dalga İstanbul’un bütün ilçelerinde biz bir hedef ortaya koyduk. Tüm Türkiye’de 1,5 milyon, İstanbul’da 300 bin konutu acilen dönüştüreceğiz. Yani, ülkemizdeki acil dönüşmesi gereken konut sayısının beşte 1’i İstanbul’da. Bu demek oluyor ki; deprem dönüşümünün merkezi İstanbul’dur. İki yılda biz 117 bin riskli yapıya dair çalışmalarımızı başlattık. Bu konutlarda, 500-600 bin vatandaşımız oturacak. 2021 yılı hedefimiz İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek“ diye konuştu.

“Projenin ihale bedeli 260 milyon TL olup, 550 günde bitirilmesi planlanmıştır”

İnşa edilecek konutların güvenli olmasının yanında sağlıklı bir yaşam alanı oluşturacağını ifade eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl istinat duvarının çökmesi neticesinde burada bir bina yıkılmış ve bazı binalarda da hasar oluşmuştu. Bakanlığımızla birlikte yaptığımız incelemeler neticesinde hasarlı 9 binalar tespit edilmiş ve yıkılmış, yeniden bir planlama yapılarak mahalle ölçeğinde bir dönüşüm yapılması kararlaştırılmıştır. Bugün temelini atacağımız 688 konut ve 57 dükkân da bu kapsamda inşa edilmektedir.

Projenin toplam inşaat alanı 135.447 metrekare olup, 18 bloktan oluşmaktadır. Birbirinden farklı mimaride inşa edilecek olan konutlar, zemin kat dahil 5 ve 8 kat arasında inşa edilecektir. Konutlar ağırlıklı olarak 2+1 dairelerden oluşmakta, 23 metrekare ile 184 metrekare arasında değişen 57 adet ticari bölüm bulunmaktadır. 10 Ayrıca, proje kapsamında 14 bin 332 metrekarelik yeşil alan olup, bloklarla bağlantılı 548 araçlık kapalı 2 otopark bulunmaktadır. Blokların dış cephesi seramik, ahşap ve taş görünümlü fiber cement kaplama olarak tasarlanmıştır. Projenin ihale bedeli 260 milyon TL olup, 550 günde bitirilmesi planlanmıştır. Bu konutlar güvenli olmasının yanında yeşil alanları, çocuk parkları ve yeni iş alanlar ile sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturacaktır“ şeklinde konuştu.

“1 yıl içinde Kağıthane’de 247 bina, 5 okul ve 1 yurdun yıkımını gerçekleştirdik”

Amaçlarının Kağıthane’de vatandaşların daha yaşanılır, güvenli ve depreme dayanıklı binalarda oturmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “İlçemizle ilgili 1 yıl süre zarfında yaklaşık 299 binadan 247’sinin yıkımını gerçekleştirdik. Bu binalarda yaklaşık 10 bine yakın vatandaşımız oturuyordu. Onları da daha güvenilir hanelere taşımış olduk. Yine 5 okul binamızın, 1 yurt binamızın yıkımını gerçekleştirdik. Hepsi depreme dayanıksız yerlerdi. En son dün bir okulumuzun lojman binasını yıkımını gerçekleştirdik. Buradaki amacımız insanların daha yaşanılır, daha huzurlu ortamlarda ve depreme dayanıklı binalarda yaşamasını sağlamak“ dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]