SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Heybeliada’daki yangına ilgili şahıs tutuklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Sedat D., çıkarıldığı mahkemece “orman yakma” suçundan tutuklandı. Şüpheli sorgusunda, “Tek başıma gezmek için Heybeliada’ya gitmiştim. Adanın ormanlık bölgesinde gezerken metruk bir evin yandığını ve bir şahsın itfaiyeye haber verdiğini öğrendim. Sonrasında ben o bölgeden uzaklaşırken ormanlık alanda yangın çıktığını gördüm. Benim yangın olayıyla bir alakam yoktur” diyerek suçlamaları reddetti.


Heybeliada’da 5 hektarlık alanın kül olduğu ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Sedat D. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sedat D., Adalar Adliyesi’ne sevk edildi.
Savcılıkta ifadesi alından şüpheli, “Adanın ormanlık bölgesinde gezerken metruk bir evin yandığını ve bir şahsın itfaiyeye haber verdiğini öğrendim. Sonrasında ben o bölgeden uzaklaşırken ormanlık alanda yangın çıktığını gördüm. Benim yangın olayıyla bir alakam yoktur. Yangını gördükten sonra yanımda telefon olmadığı için itfaiyeye haber veremedim” ifadelerini kullandı.

“Tek başıma gezmek için Heybeliada’ya gitmiştim”
Şüpheli Sedat D. mahkemedeki sorgusunda, “Dün Eminönü’nden 14.40’ta Heybeliada’ya geldim. Daha önce Büyükada’ya gelmiştim, Kınalıya’da gelmiştim, bu kez de Heybeliada’ya gideyim dedim. Tek başıma gezmek amacıyla geldim. Yanımda herhangi bir şey getirmedim. Sadece çantam vardı yanımda, onda da elbise ve kulaklık vardı. Otelden ayrıldığım için eşyalarımı yanıma aldım” dedi.


“Benim olayla ilgim yoktur”
Şüpheli savunmasının devamında, “Heybeliada’ya geldikten sonra insanlardan biraz uzaklaşayım diye ormana doğru yürüdüm. Biraz içeriye doğru gittim, geri döndüm. Ben yangını görmedim, sadece uzaktan dumanını gördüm ancak dikkatlice bakılınca ateş görünüyordu, çevrede mangal yapanlar vardı. Orman yangını başlamasına rağmen halen mangal yakmaya devam edenler vardı. Ben kesinlikle koşmadım, hastayım. Ancak yangın yanıma gelse ayağım kırık olsa bile koşardım, uyuşturucu kullanmıyorum. Alkol nadiren kullanıyorum, dün alkol kullanmamıştım. Elimde kesinlikle bidon yoktu, sadece beyaz poşet vardı. Yangın bana yaklaşmamıştı. Adli kontrol kararım var, daha önce bir tavuk çalmıştım. Yine bir olayda da bir eve girmiştim, kadının telefonu çalınmış, benim üzerime attı. Bundan dolayı tutuklandım, cezaevinde yattım. Benim olayla ilgim yoktur, tutuklanmak istemiyorum” diyerek serbest bırakılmayı talep etti.
Tutuklandı
İfade işlemleri tamamlanan şüpheli Sedat D., çıkarıldığı mahkemece “orman yakma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Ne Olmuştu?
Heybeliada Çamlık Aşıklar Yolu’nda dün saat 17. 00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıkmış, yangın havadan ve karadan müdahale ile yaklaşık 2 buçuk saatte kontrol altına alınmıştı. 5 hektarlık alanın kül olduğu yangına ilişkin Adalar Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Sedat D. isimli bir şüpheli gözaltına alınmıştı.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]