SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Diş Teli Fiyatları

Yayınlanma:
ABONE OL

Diş teli fiyatları belirlenmesinde etkileyici pek çok faktör bulunmaktadır. Toplumda her insanın çene, diş ve kemik yapıları birbirinden farklı olduğu için sabit bir fiyat belirlemek oldukça zor bir durumdur. Kişisel fiyat belirlenmekte olup, hastaya özel tedavi uygulanmaktadır. Hekiminiz sağlıklı gülüşünüz için uygun tedavi ve malzeme seçenekleri belirlemektedir. Diş teli fiyatlarına birçok faktör ve faktörler bulunmaktadır. Diş teli fiyatlarına etki eden faktörler şunlardır:

Kullanılan malzemenin cinsi veya kalitesi, kişinin yaşı, Ortodontistin nasıl eğitim aldığı ya da ne kadar tecrübeli olduğu, bulunduğunuz ülke veya şehir ve çeşitli ödeme seçeneklerine (peşin veya taksit olarak) göre de bu fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Diş Tellerinde Ortalama Fiyatlar

Günümüzdeki ortalamalara göre yani 2020 yılındaki fiyatlandırmalara göre; diş teli fiyatları ortalama 2.500₺ ya da 6.500₺ gibi bir aralıkta değişmektedir. Eğer diş teli tedavisi tek çeneye değil de çift çeneye uygulanırsa yaklaşık 2 katı olarak yani 4.500₺ ya da 6.500₺ gibi bir aralıkta farklılık göstermektedir.

Bu fiyatlara ek olarak ücret istemiyorsanız tecrübesiz bir Ortodontist’e başvurmak hasta açısından iyi olmayabilir. Eğer tedavi yanlış bir şekilde uygulanırsa hem dişlerinizde kalıcı bir hasara sebep olabilirsiniz hem de ekstra bir maliyete de sebep olabilirsiniz.

Diş Telinde Çeşitlilik

Diş teli fiyatları, türlerine göre de değişmektedir.

Şeffaf diş telleri koruyucu plakaya benzer bir nitelik taşır. Dişlerinizin sabit durması için işe yarar ve metal diş telleri kadar işe yaramaz fakat diğer diş teli türlerine göre daha az göze çarpar. Yani diş tellerinin gözükmesinden rahatsız olan kişiler genelde bu diş tellerini kullanmaktadır. Diş tellerinin gözükmesini istemeyen kişiler için en ideal diş telleridir.

Metal diş telleri Dünya çapında en çok yaygın olan ve en çok tercih edilen diş telleridir. Genelde çocukların tedavisinde kullanılan bu diş telleri, çeşitleri arasında en dayanıklı olanıdır ve diğer türlerine göre daha etkili ve hızlı sonuç vermektedir. Fakat dişlerin dış tarafına uygulandığından dolayı farkedilmesi kolaydır.

Porselen diş telleri genelde diş rengindedir ama sadece porselenden değildir. Dişinize temas eden kısım porselendir ve tel geçmektedir. En sık tercih edilen ise şeffaf diş teli çeşididir.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]