SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da Neyzen Tevfik Şiir (Hiciv) Yarışması Düzenliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin; ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik’i (Tevfik Kolaylı), gelecek kuşaklara tanıtmak, eski şiir türlerinden olan “hiciv”i ve şiiri özendirmek amacıylabu yıl ilk kez düzenlediği ‘Neyzen Tevfik Şiir (Hiciv) Yarışması’ için başvurular alınmaya başlandı.

Yaşamı boyuncagericiliğe, baskı ve şiddete düşünceleri, yaşam biçimi ve şiirleriyle karşı çıkmış, laik Cumhuriyet’in yanında durmuş hiciv ustası Neyzen Tevfik’i, şiir üzerinden anmanın ve gündemde tutmanın konusunu oluşturduğu yarışma, tüm şairleri bekliyor.

Katılım Koşulları

1-Yarışma her yaştan, amatör ve profesyonel şairlere açıktır.

2-Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 şiirle katılabilirler.

3-Yarışmaya gönderilecek yapıtlar, bilgisayar ortamında hazırlanmış olmalıdır.

4-Yarışmaya gönderilecek şiirlerin, hiçbir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Bir başka yarışmaya gönderilmiş ya da bir başka yayın organında yayımlanmış şiirler saptanması durumunda, yarışma dışı bırakılacaktır.

5-Katılımcılar yarışmaya eserlerinin sol üst köşesine yazacakları gerçek adlarıyla katılacaklardır.

6-Yarışmacılar kısa özgeçmiş, adres ve iletişim bilgilerini, eserlerinin ekinde mutlaka göndereceklerdir.

7-Katılımcılar ürünlerini 8 kopya olarak, 28 Aralık 2020 mesai bitimine kadar 

Ebru Şahin

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Yukarı Mah. Belediye Cad. No:6, Kartal/İstanbul

Tel: 0216 280 58 06adresine; elden, kargo ya da posta yoluyla iletmeleri gerekmektedir. Posta ve kargodan kaynaklı gecikmeden, belediyemiz sorumlu değildir.

8- Kartal Belediyesi, ödül alanların dışında, yarışmaya gönderilen şiirlerden istediği kadarını telif hakkı ödemeden kitaplaştırabilir.

9-Yarışmanın Seçici Kurul Üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır:

Müjdat Gezen (Mizah Yazarı, Tiyatro Oyuncusu, Yönetmen)

Celal Ülgen (Hukukçu, Yazar, Şair)

Kandemir Konduk (Mizah Yazarı, Senarist)

Adem Uçar (Kartal Belediye Başkan Yardımcısı)

Cihan Demirci (Mizah Yazarı, Karikatürist, Şair)

Hüseyin Fidan (Şair, Yazar)

Dilruba Nuray Erenler (Şair, Eğitimci)

Niyazi Yaşar (Şair, Yazar, Eğitimci)

10-Değerlendirme sonucunda;

Birinci seçilen yapıtın sahibine 7.500,00 TL. + Plaket

İkinci seçilen yapıtın sahibine 5.000,00 TL. + Plaket

Üçüncü seçilen yapıtın sahibine 2.500,00 TL. + Plaket

Seçici kurul özel ödülü sahibine 1.500,00 TL + Plaket verilecektir.

11-Yarışmaya katılan herkes, katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.

12-Sonuçlar 21 Ocak 2021 tarihinde, basın yoluyla ve aynı gün Kartal Belediyesi’nin web sayfasından açıklanacak,dereceye girenlerin ödülleri ise, Neyzen Tevfik’in ölüm yıldönümü olan 28 Ocak 2021 tarihinde düzenlenen bir törenle verilecektir.

13- Sorularınızı ebrusahin@kartal.bel.tr adresine iletebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]