SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları yeni Eğitim kadrosuyla start verdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’ın köklü kurumlarından Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları, tüm yıpratma kampanyalarına rağmen, kendi mülkü olan tesislerinde 40. Yılında yenilenen kadrosu ve donanımlarıyla Türk milli eğitimine hizmete devam ediyor.

Yeni eğitim ve öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başlıyor. Ülkedeki tüm okullar önce uzaktan eğitim ile daha sonra ise aşamalı bir şekilde yüz yüze başlayacak. Devlet okullarının yanı sıra özel okullarda hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı.

Kartal’ın köklü eğitim kurumlarından Ahmet Şimşek Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek, öncesinde öğretmen kadrosuyla sonrasında da basın mensupları ile bir araya geldi. “Pazartesi gününden itibaren online eğitim ile yeni döneme merhaba diyeceğiz” dedi.


Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek, Türkiye’de yaşanan krize ve pandemi döneminin getirdiği sıkıntılara rağmen, Atatürkçü bir kurum olarak eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini ve Türk gençliğine hizmet için ilk günün heyecanıyla çalıştıklarına söyledi.

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları’nın yeni Genel Müdürü Serhat Efe Demir ile birlikte öğretmen kadrosu ve gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelindi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek ise, bütün dedikodulara ve yıpratma kampanyalarına rağmen kurum olarak dimdik ayakta olduklarını ve eğitime hizmet için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Türkiye’de okul kampüsünün tümünün mülkiyeti kendisine ait tek kurum olduklarını vurgulayan Ahmet Şimşek, “40 yıl boyunca bu kurumu almak isteyen burayı kapatıp başka bir şekle dönüştürmek isteyenleri hep reddettik. Bugün mali değeri 100 milyon dolarlarla ölçülen eğitim kurumumuzu satmayı hiçbir zaman Kabul etmedik. Cüzi ücretlerle sadece devlete verdiğimiz payı velilerden tahsil ederek eğitim hizmetimize devam ettik” dedi.

2010 – 2011 Eğitim ve Öğretim yılının başlangıcı nedeniyle bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek, günün koşuillarına göre değiştiklerini, yenilendiklerini ve geliştiklerini belirterek, “Önce yönetim şeklimizi Anonim Şirkete çevirerek günün koşullarına göre gerek eğitim kadrosunda gerekse eğitim programlarında yenilenmeye gittiklerini belirterek şunları söyledi;

“Ben 1960’lı yıllarda gazetecilik yapmış bir eğitimci olarak gazetecilerin ne kadar kutsal bir görev yaptığının bilincinde olan bir büyüğünüzüm. 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdiğimde 1960 İhtilalinin Yassıada’da kurduğu mahkemeleri Anadolu basınının temsilcisi olarak izledim ve 60 gün boyunca yazdığım haberler özellikle Anadolu basınında yayınlandı. Yassıada mahkemelerinin haberlerini Türkiye’ye duyuran isim olarak görev yaptım. Ardından bu güzide eğitim kurumunu tamamen kendi varlıklarımla kurdum ve o dönemden itibaren hep basına yakın duran bir isim oldum.”

Gazetecilerin topluma hizmet noktasında onurlu bir görev yaptıklarını belirten Ahmet Şimşek, kurumuyla ilgili bazı haberlere sitem ederek şunları söyledi; “Her dönemde bizi yıpratmak isteyenler bu kurumu elimizden almak isteyenler oldu. Cemaatler de talip oldu, çeşitli örgütler de talip oldu. Hiç birine asla olumlu cevap vermedik. Son olarak geçtiğimiz yıl kurumumuza yönelik çirkin saldırılar oldu.

Tüm Türkiye’nin ciddi bir kriz yaşadığı dönemde ve pandemi döneminde elbette bizim de sıkıntılarımız oldu. Bu dönemde bazı gazeteciler üzerimize geldi, sanki sadece sıkıntı yaşayan bizmişiz gibi bir yıpratma kampanyası yaptılar. Ama bu kötü durumu atlattık ve dimdik ayaktayız. Dedikodulara ve yalan haberlere göğüs gerdik. Çünkü temelimiz sağlam. Mülkü kendine ait tek eğitim kurumuyuz.

Yalan haberlere cevap bile vermeye gerek görmedik. Bugüne kadar asla bir haberi tekzip etmedik. Yalan yazanları kendileriyle başbaşa bırakıp yolumuza devam ettik.”

Ahmet Şimşek; “ALTIN LİDERLER ÖDÜLÜ” ile Basın Mensuplarını Karşıladı

Kent34 ve Kartal Gazetesi’nin de içinde bulunduğu EXTRA Medya’nın Altın Liderler ödülüne de değinen Ahmet Şimşek, birçok kişi ve kurumdan ödül aldım. Ancak aldığım bu “ALTIN LİDERLER Ödülü ile her zaman çok daha fazla gurur duyuyorum. Yapılan ödül törenin de çok kıymetli katılımcıların yanı sıra mesleğinin erbabı olan basın mensupları da yer almıştı. Vali, kaymakamlar ve Türk siyasetinin de önemli isimlerinin yer aldığı toplantı da Gazeteci Yazar Vural Dağtekin’den aldığım bu ödülün benim için kıymeti her zaman başka olacaktır. Hayatımda birçok ödül aldım fakat bu ödülün yerini hiçbirisi tutmaz.” dedi.



Ahmet Şimşek: “Online Eğitime Pazartesi Günü Başlıyoruz”

Online eğitime Pazartesi günü başlayacaklarını belirten Ahmet Şimşek; “Teknolojide Avrupa standartlarında yenilik yaptık. Teknolojik alt yapımızın yanı sıra yönetim kadrosundan eğitici kadrosuna kadar birçok değişiklik ile yeni döneme başlıyoruz. Yüzmeden, tiyatroya 24 dalda etkinliğimiz var. Hiçbirinden ücret almayız. Kıyafetler, kitaplar ve yemek ücretsiz” dedi.

Okulun yeni Genel Müdürü Serhat Efe Demir ise; Kartal’ın markalaşmış eğitim kurumu olan Ahmet Şimşek Koleji’nde bulunmaktan gurur duyuyorum. Yeni döneme birlikte adım atacağız. Tam kadro hazırız” dedi.



Kartal’ın Altın Kemerli gazetecisi Fethi Satıcı, Ahmet Şimşek Kolejini anlattı

Kartal’ın yerlilerinden olan Gazeteci Fethi Satıcı, kolejin açılışına dair ilginç bilgileri basın mensupları ile paylaştı.  Elli beş yıllık dostu olan Ahmet Şimşek’e kolejin açılışını hatırlatan Fethi Satıcı: “Bundan 40 yıl önce böyle bir kompleks yapı kuruldu. Tabi o dönem için gayet büyük, gayet lüks bir yatırımdı. Milli eğitim bakanı açılışa gelmişti. Ben de bizzat sayın bakanının gelmesi için çaba harcamıştım.  O dönemde uzay çağının okulu deniyordu. Gerçekten de birçok öğrenci yetiştirdi. Hepsi iyi yerlerdeler şu anda. İlçemizde böyle bir okul ve Ahmet Şimşek gibi kıymetli bir dost var. Gerek haber konusunda gerekse sormak istediğiniz sorular hususunda Ahmet Şimşek’in kapısı herkese açıktır” dedi.



Gazeteci Kenan Gülerci: “Ahmet Şimşek Koleji Kartalımızın Marka Değeridir”


Kartal Haber Gazetesi’nin Sahibi Kenan Gülerci ise; “Ahmet Şimşek Koleji ilçemizin marka değeri taşıyan önemli kurumlarından biridir.  Kartalımızın sembollerinden Kartalspor, Kartal İskelesi, istasyon gibi gerek tarihi gerekse kültürel yapı ve kurumları arasında dimdik duran bir kurumdur. Erzurum’un önemli sanatçılarından geçmiş yıllarda kaybettiğimiz İbrahim Erkal’ın da çocuklarını da bu okulda okumaktadırlar. Yani ben aynı zamanda bir veli olarak konuşuyorum.  Kolej, zorlu günleri Ahmet Şimşek hocamızın dediği gibi dirayet, karalılık ve azim ile atlattı” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]