Kartal Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilen havai fişek kullanımının yasaklanmasına yönelik teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.
Sakarya’da yaşanan havai fişek faciası sonrası, ilçede havai fişek kullanımının yasaklanmasına yönelik teklifi, Kartal Belediye Meclisi’ne sunacaklarını duyuran Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in açıklamasının ardından, Kartal Belediye Meclisi, 8. Dönem 2. Toplantı Yılı Eylül Ayı 2. Oturumunda havai fişek kullanımının yasaklanması ile ilgili maddeyi, oy çokluğu ile kabul etti.
Kartal Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Meclis 2. Başkanvekili Olcay Özgön başkanlığında maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı. Toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla misafir kabul edilmedi.
Toplantıda; gündem maddeleri arasında havai fişek kullanımının yasaklanması ile ilgili madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Alınan karar çerçevesinde bundan böyle Kartal genelinde hiçbir etkinlikte havai fişek kullanılamayacak.
Havai fişeklerin çevreye olan zararlarına dikkat çekerek bir açıklama yapan Başkan Yüksel, “İnsana, doğaya, hayvanlara kısacası çevremize ve tüm canlılara verdiği zararları açıkça bildiğimiz havai fişeklerin Kartalımızda kullanımını yasaklayan teklif, Kartal Belediye Meclisimiz tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Bundan sonra da Kartalımızı ve içinde barındırdığı her bir canı, her bir canlıyı öncelemeye, hizmetlerimizi de bu anlayış çerçevesinde oluşturmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
İlgili Haberler
AK Parti İstanbul’dan Teşkilatlara Dijital Medya ve İletişim Eğitimine başladı
Anayasa ve Toplum Ahlakı İçin Haykırdılar “Aile Kırmızı Çizgimizdir”
Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Hayati Durmuş oldu
Kartal Belediyesi, İstanbul Depremine Karşı Teyakkuza Geçti
Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan Unutulmaz Konser
Kartallı Kürek Sporcusu Fatih Ünsal, Türkiye Şampiyonu oldu Avrupa Yolunda!