SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kamu Kurumlarında HES Kodu Uygulaması Başladı, Kartal’da İlk Uygulama Kaymakam Demir’den

Yayınlanma:
ABONE OL

Kamu kurumlarında HES kodu uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ise kaymakamlık binası girişinde HES kodu denetimi yaparak vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Ülkemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge sonrası Hayat Eve Sığar (HES) kodu 23 Eylül 2020 itibariyle, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılmasına karar verildi.

Alınan karar sonrası Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, kaymakamlık binası girişinde işlemlerini gerçekleştirmek için gelen vatandaşların HES kodu kontrolünü gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulundu.

HES kodu uygulaması denetiminde açıklamalarda bulunan Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, “İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ve İstanbul Valiliğimizin talimatları doğrultusunda bütün kamu kurum ve kuruşlarının girişlerinde “HES” kodunun zorunlu hale getirilmesinin ilk günü. Kartal Kaymakamlığı olarak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Girişte yığılmanın yaşanmaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Personel girişimiz ile vatandaş girişimizi ayırdık. Personel girişinde ben dahil çalışan tüm arkadaşlarımız HES kod uygulamamızı göstererek içeri giriyoruz.

Vatandaşlarımız ilk günde herhangi bir yığılma oluşmaması için sırayla “HES” kodu uygulaması cep telefonunda olanlar barkod okutarak içeri alınacak, Cep telefonu olmayan HES kodu alamamış vatandaşlarımız ise burada HES kodunu alarak içeri girebilecekler” diye konuştu.

HES Kodu Alamayanlar ne Yapacak?

HES Kodu alamayan vatandaşlara ise Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Açık Kapı Hizmet personelimiz girişte yardımcı olarak HES Kodu almasını sağlamaktadır. Bu uygulama ile salgın hastalık konusunda risk teşkil edenler tespit edilerek kamu kurumuna girişi engellenmiş oluyor” dedi.  

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]