SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Gökhan Yüksel, Yeni Park Alanlarındaki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da vatandaşların boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenebileceği ve çocukları ile zaman geçirebileceği yeşil alanları genişletmeye yönelik çalışmalar aralıksız devam ederken, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de teknik ekibi ile birlikte son düzenlemelerin yapıldığı parkları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Anadolu Caddesi Yanı Park Projesi, Kumlar Caddesi Yanı Park Projesi ve Atatürk Parkı’nda yapılan incelemelerde Başkan Gökhan Yüksel’e Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Oktay Aksu ve Ali Apaydıneşlik etti.

Yeşil alanlarla ilgili devam eden projeler hakkında konuşan Başkan Gökhan Yüksel, “Anadolu ve Kumlar caddelerinde iki yeni parkı hizmete açmaya hazırlanıyoruz. Yunus Mahallesi’nde Atatürk Parkı’nı tamamen yeniledik. Üç parkımızı da önümüzdeki günlerde komşularımızın hizmetine açacağız. Kartal’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için ciddi bir gayret içindeyiz. Söz verdiğimiz gibi Kartal’da yeşil alan miktarını artırıyoruz. Kartal’a artı değer katan çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Parklarda Yapılan Çalışmalar

685 metrekarelik proje alanının, 348 metrekaresinin yeşil alandan oluştuğuEsentepe Mahallesi Anadolu Caddesi Yanı Park Projesi, yeşil alanın yanı sıra oturma grupları ve yürüyüş yolunu da içinde barındırıyor. Park alanında aydınlatma sistemi ve sulama sistemi de bulunuyor.

297 metrekarelik dinlenme alanının 105 metrekaresinin yeşil alandan oluştuğuKordonboyu Kumlar Caddesi Yanı Park Projesi’nde de yine oturma duvarları, peyzaj çalışmaları ve yürüyüş yolu yer alıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında Yunus Mahallesi’nde bulunan 2840 metrekarelik Atatürk Parkı’nda yapılan yenilemede ise söz konusu alanaoturma duvarları yerleştirilerek, duvarlar arasına kelebek figürü şeklinde peyzaj çalışması yapıldı. Çocuk oyun alanının zemini, kauçuk zemin ile değiştirilerek yeşil alanaçim serimi yapıldı. Park mobilyaları onarılarak boyadan geçirildi,  aydınlatma ve sulama sistemleri bakımdan geçirilerek aksayan yönleri giderildi. Çocuk oyun alanının yanına geleneksel sokak oyunları alanı yapıldı.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]