SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İYİ Partili Onbaşılı, Kartal’da Muhalefet Etmekten Asla Çekinmeyeceğiz

Yayınlanma:
ABONE OL

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanlığı, Basınla bir araya geldi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, Kartal Belediyesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Onbaşılı, yerel seçimlerde aldıkları başarının Kartal’a yansıdığını, seçtirdikleri belediye başkanlarının Millet İttifakının belediye başkanları olarak hizmet anlamında da başarılı kılmak için bu  ittifakı devam ettirmek istediklerini söyledi.

Kartal Belediyesi’nin hizmet anlayışını sorgulayacaklarının mesajını veren Onbaşılı; “Bu yeni dönemde ittifakın ana hedefine ulaşması için Kartal halkının yararı için, gerekiyorsa da muhalefet etmekten asla çekinmeyeceğiz.

Yerel seçimlerde aldığımız başarı, tabi Kartal’a yansımıştır Kartal için içinde bir başarı elde ettiğimiz vardır. İttifak adına seçtirdiğimiz belediye başkanlarımız seçtirme başarısını, millet ittifakının belediye başkanları olarak hizmet anlamında da başarılı kılmak için bu ittifakı devam ettirmek istiyoruz.

“BİR TARAFIN KOLTUK DEĞENEĞİ GİBİ BİR AMACI YOKTUR”

İyi Parti’nin Cumhur İttifakında olduğu gibi, bir tarafın koltuk değeneği olma gibi bir amacı yoktur. Bizler, hizmet amacıyla varız ve hizmet etmek içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Asla bir tarafı var etmek diğer tarafı desteklemek yada diğer tarafın sıkıntıya düştüğü noktalarda ona yardımcı olarak misyonumuzu tamamlamak gibi bir derdimiz yok.

Biz Kartal Belediyesi’nin başarılı olmasını istiyoruz. Kendi siyasi açımızdan da bu başarıya destek olmak istiyoruz. Kendi tabanımızın ve Kartal halkının mutluluğu ve huzur için, Kartal Belediyesi ittifak adına mutlak başarı olmak zorundadır.

“AKRABA KAYIRIMCILIĞI, EŞ DOS KAYIRIMCILIĞI ASLA İSTEMİYORUZ”

Eşe dosta yandaşa, kaynakların aktarılması değil, toplumu her kesimine eşitlik ilkesinde hizmetlerin ve avantajların aktarılmasını istiyoruz. Nepotizim asla istemiyoruz. Akraba kayırmacılığı, eş dost kayırmacılığı asla istemiyoruz.

“YARIN BİR İYİ PARTİ ÜYESİ İSİMD DE TERCİH EDİLEBİLİR”

Bu gün Belediye Başkanımız sayın Gökhan Yüksel CHP, ( Cumhuriyet Halk Partisi)  üyesi bir ittifak Belediye Başkanıdır. Yarın bu ittifakın devamlılığı için, bir İyi Parti üyesi isimde tercih edilebilir ilerleyen zamanlarda. Bizin için hangi partinin üyesi olması önemli değil. Bizim için önemli olan ittifakın ana ilkesine ne kadar sahip çıktığıdır.

BİR BUÇUK YIL BİTENE KADAR PERFORMANS ÖLÇÜMÜ YAPMADIK

Millet ittifakı adayları başarılı olmaya mahkûmlardır. Başarısızlığın getireceği büyük ümit kırgınlıklarına bizler engel olmak zorundayız. 1.5. yıl bitene kadar bizler başarı yada başarısızlık anlamında bir performans ölçümü yapmadık. Ekrem İmamoğlu ve Gökhan Yüksel yeni seçilmişlerdir. Adaylarımıza fırsat tanıdık. Yakın ekiplerini kurmaları için, içinde bulundukları yapıyı tanımaları için bu fırsatı onlara verdik ve her hangi bir başarı yada başarısızdır diye bir performans ölçüsü yapmayı doğru bulmadık. Fakat, bu 1.5 yıl içerisinde (biliyorsunuz yarın Kartal Belediyesi’nin performansıyla ilgili bir sunum yapılacak. Bende orada olacağım, Kartal Belediyesi’nin hangi hizmetleri yerine getirdiğini, hangi başarıları elde ettiğini daha yakından takip etmiş ve dinlemiş olacağım)  Sonra da bunları yönetim kurulumuza getireceğiz ve arkadaşlarımızla birlikte hangi seviyede olduğunu bize sunulan ölçütlerin bizde ki değerini tabi ki de tartışacağız ve değerlendireceğiz)

15 MİLLETVEKİLİ İLE BAŞLAYAN SÜREÇ BİTMİŞTİR

Bugüne kadar İyi Parti bu 1.5 yıllık süreyi Kartal Belediyesi ve yönetimine sağlayarak, ittifaka kayıtsız şartsız bağlılığını kanıtlamıştır. 15 tane Milletvekili ile başlayan süreç, 1.5 yılın tamamlanmasıyla bitmiştir. Artık yeni dönemde hizmetleri daha yakından takip eden bir seviyeye geleceğiz. Biz bu süre içerisinde açıkça ifade etmeliyim. Çünkü sokağa çıktığımızıda, ziyaretler yaptığımızda bu bizim kulağımıza geliyor. Oralarda cevap veriyoruz ama sizlerin önünde de cevaplarımıza bir bir sıralayalım.

Bu güne kadar İyi Parti Kartal referansıyla Kartal Belediyesi’nde hiçbir şekilde istihdam sağlamamıştır. Bu bizim tercihimizdir. 1.5 yılı kendilerine kendi yakın kadrolarını kurmak için zaman olarak kendilerine verdik. Hiç bir şekilde bizim partilimiz, bize yakın olan isimler üzerinden ihale gibi yada bir satın alma gibi bir talep geliştirmedik. Hiç bir ortak proje olmayı, ortak olarak belediyenin rutin projeleri içerisine girmeyi zorlamadık.

Yani özetle Kartal Belediyesi ve yönetimini serbest bırakarak hizmet yönetim süreçlerini tamamlamasını bekledik. Bu serbestliğin sonuçlarını da yarın birlikte performans ölçüm sunumunda hep beraber izliyor olacağız.

Bizler artık 1.5 yılın sonunda, bir erken seçim tartışmaları varken, hizmet yarışında eksik kalan yerler varsa Kartal Belediyesi yönetiminin de hesap verebilir durumda olmasını istiyoruz. Bunu kendilerini geliştirmeleri, Türkiye’nin demokrasi ihtiyacı için bir fırsat olarak görmelerini istiyoruz. Bizim, performans kriterlerimiz uygulama üzerindedir. İttifak belediyelerimizde gerçekçi bir irade ve söylem olsa da, uygulamada bizlerde yapıcı eleştiri getirmek zorundayız ve uygulamada yavaş kaldıkları hantal bir şekilde yönetimin sürdürüldü ve reflekslerin zayıf olduğu tespitlerimiz arasındadır.

GEREKİRSE KAVGADA ETMEK ZORUNDAYIZ

Bir ittifak belediyesi hızlı hareket etmek zorundadır. Bu ittifakın kaybedecek hiçbir zamanı yoktur. Bizin ana hedefimiz vardır, bu hedefimizde Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak, ittifakla birlikte önümüzde ki genel seçimde yüzde 51’i yakalamak istiyoruz. Bunun içinde ittifak ortaklarımızı da her daim yapısal eleştirilerde bulunmaya devam edeceğiz.

Bu eleştirileri getirirken bizim derdimiz Kartal’da bir rant kavgası yapmak değil. Bizim derdimiz tüm imkânları Kartal’lılara ulaştırarak Türkiye’yi ayağa kaldırmaktır.

Biz imkanları kazanmak için değil, imkanların adaletli bir şekilde paylaşmasını sağlamak adına gerekirse kavgada etmek zorundayız. Yeni dönemde  iyi yapılan hizmetleri alkışlarken, kötü yapılan hizmetleri elbette ki eleştireceğiz. Yanlış yürüyen noktalarda onlara yol göstermeye çalışacağız. Genel durumlarını takip edeceğiz kendi üyelerimize sadece yönetimimizle kalmamak suretiyle kendi üyelerimize de anket yapacağız. Bunun içinde bir çalışma başlattık. Bir yazılım hazırlanıyor, amacımız her ay İyi Parti Kartal Üyesi olan herkese Kartal Belediyesi’nin hizmetlerinden Kartal Belediyesi’nin yönetiminden memnun musunuz diye sormak ve buradaki çıktılardan ittifak ortağımıza başvuracağız CHP İlçe Başkanıyla birlikte bunları değerlendireceğiz ve birlikte Kartal belediyesine gerekiyorsa uyarılarımızı yapacağız. Bunu da bir hizmet olarak görüyoruz. Ve İyi Parti bunu üstlenmiş durumdadır.

YENİ DÖNEMDE MUHALEFET ETMEKTEN ASLA ÇEKİNMEYECEĞİZ

Ve şu açıkça söyleyeyim, bu yeni dönemde ittifakın ana hedefine ulaşması için Kartal halkının yararı için, gerekiyorsa da muhalefet etmekten asla çekinmeyeceğiz.

Çünkü İBB’de ki gibi partizanca kadrolaşmış bir kadro yok. Zaten ittifak belediye olmadan iki dönem CHP’nin yönetiminde bulunmuş bir belediye’den bahsediyoruz. 25 yıldır hastalıklı bir zihniyetle yönetilmiş bir belediyemiz yok. Zaten kadrolarıyla beraber belli bir fikri savunan belli bir hizmet anlayışına sahip devam eden bir belediye’ye sahibiz. Eğer Kartal Belediyesi, İBB’nin önüne geçemezse bizce başarısız sayılacaktır.

Biliyorsunuz Belediyecilikte imkânsızlıklardan ve kaynak yetersizliğinden bahsedilir. Bugüne kadar hiç ifade etmedim ama bugün ifade etmek durumundayım.

CHP Belediyesi imkânsızlıklardan ve kaynak yetersizliğinden şikâyet edemez. Bir çoğunuz gitmiştir. Genel Başkanın odasının yanında bir bekleme salonu var. Ve onun duvarında Genel Başkanların isimleri ve tablosu var. En başta kim duruyor Mustafa Kemal Atatürk. İlk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan bir parti imkansızlıklardan yada yokluktan asla şikayet edemez, mutlaka bunun bir imkanını yaratmak zorundadır. Bizde buna her türlü desteği ittifak ortağı olarak vermek zorundayız.

SORULARI YANITLADI

İlçe Başkanı Onbaşılı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-Kadrolaşma ile ilgili bir soru üzerine Onbaşılı “ Kartal Belediyesi’ne şu ana kadar vermiş olduğumuz bir kadro yok. Tabiki de tabanımızdan bir talep var, siyaset yapıyoruz, yok demek kimseyi inandıramayacağımız bir cevap olur.

Biz bu talepleri zaman zaman ilettiğimizde oldu, ama kendilerini bu 1.5 yıl üzerinde tabanımızın taleplerini bir baskı unsuru kullanarak üstelemedik. Daha çok kendi tabanımızı kendi teşkilatımızı teskin etme üzerinde çabaladık. Ama yeni dönemde bu olmayacak. Çünkü ortak olamadığınız bir şeye oyda vermezsiniz. Onun için bu millet ittifakı ortaklığını biz güçlendirmek zorundayız başka cevabı yok”

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio