SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AK Partili Muş: ‘Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı bir çalışmamız var’

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Kısa çalışma ve çalışmanın sona ermesini takiben sağlanan normalleşmeye ilişkin süreler 30 Haziran 2021 tarihine kadar Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılabilecek. İşverenler tarafından 2019 Ocak-20 Nisan 2020 tarihleri arasında en düşük sigortalı sayısına ek ilave istihdam yapılması durumunda çalışanların SGK primleri İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, TBMM’de açıklama yaptı. Muş, 43 maddelik bir kanun teklifi getirdiklerini söyleyerek, “Kısa çalışma ve çalışmanın sona ermesini takiben sağlanan normalleşmeye ilişkin süreler 30 Haziran 2021 tarihine kadar Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılabilecek. İşverenler tarafından 2019 Ocak-20 Nisan 2020 tarihleri arasında en düşük sigortalı sayısına ek ilave istihdam yapılması durumunda çalışanların SGK primleri İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak.

Kısmi süreli çalışmanın teşvik edilmesi amacıyla kısmi çalışmayı kabul eden hizmet erbabına gelir vergisi ve damga vergisi istisnası getiriyoruz. Evlerinde ürettikleri mal ve benzeri ortamlarda üretilen ürünlerin satışını yapanlara belirli şartlarda gelir vergisi muafiyeti veriyoruz. Burada 220 bin lira sınırı var. Turizmde konaklama vergisinin yürürlüğe girmesini 2022 yılının başına erteliyoruz. Yurt dışında altın, döviz, menkul kıymet gibi ekonomik sermaye piyasası araçlarının getirilmesinin önünü açıyoruz. Yurtiçinde altın, döviz, menkul kıymetlerin resmi, defterlere kayıt ettirilmesi durumunda vergi 30 Haziran 2021’e kadar talep edilmeyecek” diye konuştu.

Muş, vergi affının gündemde olup olmadığına ilişkin, “Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı bir çalışmamız var. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muş, meslek kuruluşlarına ilişkin soru üzerine kuruluşların yapılarının antidemokratik olduğunu savunarak, “Bizim amacımız bunların demokratik ve temsilin daha sağlıklı hale gelmesi, farklı fikirlerin temsil edileceği hale gelmesini teşvik etmektir. Kararı meslek mensupları verecektir” şeklinde konuştu.

Eski HDP Milletvekili Altan Tan’ın ‘HDP ile PKK’nın ilişkisini saklamak beyhude çabadır’ açıklamalarına ilişkin de Muş, “Malumun ilanı olarak değerlendiriyoruz. Altan Tan HDP’den iki dönem milletvekilliği yapmış birisi. Bugün artık bu gizlenemez bir noktaya gelmiş durumda” değerlendirmesini yaptı.

Erken seçimle ilgili soruya Muş, “Bizim gündemimizde yok. 2023 yılına hazırlanın, 2023 Haziran ayına hazırlıklarını yapın. Milletin karşısına çıkın, milletten hangi yetkiyi alırsanız ona göre hareket edersiniz” yanıtını verdi.

İlgili Haberler

Ekonomi
15 Nisan 2024
Sigortalı çalışanın dikkatine! SGK’dan 8.240 TL ödeme alabilirsiniz!

Sigortalı çalışanın dikkatine! SGK’dan 8.240 TL ödeme alabilirsiniz! Sigortalı olarak çalışan vatandaşlar için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada vatandaşların belirli şartlar doğrultusunda 8 bin 240 TL ödeme alabileceği belirtildi. İşte SGK’dan sigortalı çalışanlara yapılacak ödemeye dair detaylar haberimizde… Ülkemizde çalışanların ve emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi adına yoğun bir gündem hakim. Meclis çalışmalarında İş […]

Ekonomi
15 Nisan 2024
4A, 4B, 4C’lilere 5 yıl erken emeklilik! Formül verildi!

4A, 4B, 4C’li sigorta türünde çalışan vatandaşlara 5 yıl erken emeklilik hakkı veriliyor. 5 yıl daha erken emekli olmak isteyenler için formül verildi. İşte 5 yıl erken emeklilik başvuru ve şartları… TBMM’de emeklilik düzenlemesine ek olarak çalışanlar için de çalışmalar devam ediyor. Bayramın bitmesiyle beraber Meclis kaldığı yerden çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürecek. Milyonlarca çalışan […]

Ekonomi
15 Nisan 2024
BİM ÇILDIRDI: Yarın indirimlerde izdiham çıkacak! Ayçiçek yağı, un, tuvalet kağıdı 3’er 5’er stoklanacak!

BİM marketlerinde yarından itibaren büyük indirimler başlıyor. Tuvalet kağıdı, un, ayçiçek yağı evlere üçer beşer stoklanacak. İşte 16 Nisan 2024 BİM aktüel katalog indirimleri… BİM aktüel katalog indirimlerini Salı ve Cuma günleri yayınlıyor. İndirimli listelerin yayınlanmasıyla birlikte vatandaşlar evlerde temel ihtiyaç ürünlerini stoklamak için marketler açılmadan sıraya giriyor. 16 Nisan 2024 BİM aktüel katalog indirimlerinde […]

Ekonomi
15 Nisan 2024
Annelere SGK 36.000 TL ödeyecek! Devlet yardımı başvurusu başladı

Annelere SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) 36 bin TL destek ödemesi yapacak. Devlet yardımı için başvurular açıldı. İşte SGK’dan annelere devlet desteğine dair detaylar haberimizde… Ülkemizde çalışan kadınların istihdamının desteklenmesi adına çeşitli adımlar atılmaya devam ediyor. Çalışan kadınların doğum yapması halinde maddi ve manevi olarak desteklenmesine yönelik devlet yardımda bulunuyor. Geri ödemesi olarak çalışan kadınlara 36 […]