SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’li Argunşah Küçük Esnaf Daha Fazla Desteklenmelidir

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal’daki Esnaf Oda Başkanlarıyla toplantı yaptı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerisini okuyarak, Oda Başkanlarının sıkıntılarını, görüş ve önerilerini dinleyip notlar aldı.

CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah Koranavirüs korona virüs salgını sebebiyle mağdur olan küçük esnafların ekonomik zorluklara karşı devlet tarafından yeni paketlerle desteklenmesinin elzem olduğunu söyledi.

Argunşah; Küçük esnafın vergi ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade ederek çıkarılacak yeni vergi affı veya yapılanma ile esnaflara destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Esnafımızın her türlü  derdi ve sorunu için Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade ederek, esnaf için 17 maddelik taleplerini şu şekilde açıkladı. 

1-Acilen bir Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır.

2-Esnafımız için sicil affı çıkarılmalıdır.

3-Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne  göre taksitlendirilmelidir.

4-Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır.

5-Zincir mağazalar ve AVM’ler için düzenleme yapılmalıdır.  AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır. 6-Esnafın sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde  Hazine tarafından karşılanmalıdır.

7-Esnafa salgın sürecinde haksız-insafsız cezalar yazılmamalıdır. 8-Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir.

9-Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara  izin verilmelidir.

10-Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği ile ilgili  yaşadığı sorunlar giderilmelidir.

11-Kamu kurumları, işyerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan  esnafımızdan kira almamalıdır.

12-Ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında  yeniden yapılandırma olanağı getirilmelidir.

13-Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır.

14-Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır.

15-Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir.

16-Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve  güvenceye kavuşturulmalıdır.

17-Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.

ODA BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ KATILDI

Bir restoranda düzenlenen toplantıya; İl Başkan Yardımcıları Özgür Nas, Tuncay Toptaş ile Belediye Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Kartal Oto Sanayi Başkanı Hüseyin Demirhan, İstanbul Mermerler Odası Başkanı Mehmet Aydın, Pazarcılar Odası Başkanı Mete Poyraz, Kartal Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Keskinoğlu, Kartal Bakkalcılar Odası Başkanı Erol Demir, Ekmek ve Sanayi Sendikası Yaşar Tüylüoğlu, Kartal Kuaförleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yiğit katıldı.

Toplantıya Kartal’da yayın yapan gazetecilerde katıldı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
Erken Emeklilik İçin Yeni Takvim Belli Oldu! 2. Torba Yasada Beklenen Müjde

Erken emeklilik bekleyenlere 2. Torba yasa ile müjde geliyor. İşte yeni düzenlemeler ve detaylar… EYT’de kapsam dışı kalanlara 2. Torba yasa ile müjde geliyor. Yeni emeklilik reformu ev hanımlarını, bağ-kurlu çalışanları ve staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiriyor. Kısmi emeklilik, prim indirimi, ev hanımlarına prim desteği hepsi bu pakette yer alıyor. Peki 2. Torba Yasada […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
PTT’den tek şarta milyonlara yatacak! Minimum karşılıksız ödeme 5.000 TL

PTT’den tek şartla milyonlarca vatandaşa destek yatırılacak. Destek ödemesinin minimum tutarı ise 5 bin TL. İşte PTT destek ödemesi başvurusu ve şartları… Vatandaşların ihtiyaç duyması halinde pek çok destek ödemesi devlet tarafından PTT’den yapılıyor. 5 bin TL olarak açıklanan devlet desteği de yine kamu kuruluşu olan PTT üzerinden vatandaşlara iletilecek. Belirli şartlar çerçevesinde yapılacak olan […]