SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da Cumhuriyet Haftası’nda Çeşitli Etkinlikler Yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümünü, “Cumhuriyet Haftası” etkinlikleri kapsamında coşku ile kutluyor. Koronavirüs salgını kapsamında gerekli tedbirlerin alındığı Cumhuriyet Haftası kültür sanat programları ile Kartallılar hafta sonunu; tiyatro oyunu, interaktif masal etkinliği ve söyleşilerle dolu dolu geçirdi.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerin ilki çocuklara yönelik oldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde açılan ve Kartallı tüm çocukların,örgün eğitim dışında beceri ve gelişimlerini eğlenceli bir ortamda, kolay bir öğrenme modeli ile üstelik ücretsiz bir şekilde destekledikleri Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen söyleşiye çocuklar ve aileleri akın etti. Eğitim konusunda ve çocuk gelişimi alanında yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren gazeteci-yazar Ömür Kurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Çocuklarla Cumhuriyet Söyleşisi” başlıklı konuşmasıyla Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi’nde çocuklarla bir araya geldi. Cumhuriyet değerlerinden ve Atatürk sevgisinden bahsettiği konuşmasında Kurt, ayrıca Atatürk’ün doğa sevgisini de etkinliğe gelen miniklere keyifli bir söyleşi eşliğinde aktardı.

Çocuklar için düzenlenen bir diğer etkinliğin adresi ise Kartal Belediyesi Masal Müzesi oldu. “Sihirli Fasulyeler” adını taşıyan interaktif masal etkinliği ile çocuklar masalların büyülü dünyasında yolculuğa çıktı. Şapkana Çıkan Masallar, Selin ile İçten Masalları ve Sihirli Fusulyeler gösterileri sırasında çocukların yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi.Covid-19 kapsamında geniş kapsamlı önlemlerin alındığı etkinliklerde minikler ve aileleri alınan tedbirler sayesinde güvenle eğlenmenin tadını çıkardı.

Öylesine Hikâyeler Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Hafta sonu etkinliklerinin bir diğer durağı iseKartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi oldu. Birbirinden duygulu şarkılar ve hayatın içinden hikâyelerin harmanlandığı “Öylesine Hikâyeler” adlı tiyatro oyunu, usta sanatçı Kemal Başar tarafından Kartal’da sahnelendi.

Sahnelenen oyunu çok sayıda Kartallı sanatsever sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenmiş salonda izledi. Samimi hikâyelere yer verilen oyunda kimi zaman tebessüm ettiren, kimi zaman da ağlatan hikayeler, şarkılar ile harmanlanarak seyircilere sunuldu. Ustatiyatro oyuncusu, yönetmen, müzisyen Kemal Başar, oyunda izleyiciyi kendi yaşamından; çocukluğundan, gençliğinden yola çıktığıhikayeleri ve seslendirdiği muhteşem şarkıları ile buluşturdu.

Oyunun sonunda Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Umut Daştan, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına sanatçı Kemal Başar’a teşekkür ederek kendisine Kartal Heykelciği takdim etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]