SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Cemil Ekşi ve Gürsel Tekin Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP eski İl Başkan Yardımcılarından, Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi, “Dünya Gazeteciler Günü” sebebiyle, gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Tekin ve Ekşi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı.

Tuzla’da bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Cemil Ekşi, Pandemi sürecinde gazetecilerle uzun süre mesafeli kalmak durumunda kaldıklarını belirterek, zor şartlarda çalışan, ekmeğini alınteri ile kazanan gazetecilerin “Gazeteciler Günü”nü kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi.


Gürsel Tekin ise konuşmasında, yerel gazeteciliğin zorluklarını bilen birisi olduğunu belirterek, sorunlarla ilgili İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in Yerel Medya ile ilgili bir çalışması olduğunu ancak, bu çalışmaların bir türlü TBMM Genel Kurulu’na inmediğini, eğer indirilmiş olsaydı yerel medyanın daha güçlü olacaktı diyen Tekin  “ne yazık ki reklam payı alınamayınca o ilde o beldede, o bölgedeki Belediye Başkanlarına Kaymakamlara mahkûm kalır vaziyette oluyor. İnşallah CHP iktidarında bu meseleyi çözeceğiz” dedi.

Kısa konuşmaların ardından Cemil Ekşi ve Gürsel Tekin gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.


CEMİL EKŞİ, Suçu vatandaşa atarak sorunu çözemeyiz
Bir gazetecinin “Tuzla Neden Kazanamadı” sorusuna Cemil Ekşi “ Demek ki bizim daha çok çalışmamız lazım sahanın her tarafına girmemiz lazım. 216 daireli siteye girememiş isek, demek ki örgüt olarak parti olarak eksiklerimiz var ki kazanamadık. Biraz daha gayret etseydik, daha iyi çalışabilseydik, daha iyi motive olabilseydik, kendi eksikliklerimizi partide giderebilmiş olsaydık, vatandaşla daha iyi gönül bağı kurabilmiş olsaydık Tuzla’yı da almıştık demektir.

Suçu vatandaşa atarak sorunu çözemeyiz.
Ama ilçemize Haksızlıkta yapmayacağız. Eksikler var gireceğiz, aksayan yönleri var güçlendireceğiz, milletle kopukluğumuz var tamamlayacağız. Ama her şeye rağmen CHP’nin örgütü hiç bir şey almadan karşılıksız bu kadar fedakarlık gösteren parti mensuplarını çok yerde bulamazsınız”


“KİMSE BUNDAN ALINMAYACAK”
CHP’nin ve meclis üyelerinin muhalefet yapmadığı eleştirilerine ise şöyle cevap verdi “ Belediye Meclisinin görevi belediyede muhalefet yapmaktır. Doğru olanlara taraf olması lazım, yanlış  olanlara hayır demesi lazım, yanlış gördüğü uygulamaları gerekli dosyaları mahkemeye götürmesi lazım, dava açması lazım. Olmuyor, bu yanlışları mahallelerde toplantı yapıp bilgilendirmek lazım. Vatandaşa mevcut yönetimin yanlışlarını şikâyet etmesi lazım.
Toplayacaksınız vatandaşı, belediye meclis üyelerini ilçe basınını, bu konuda ki uzman arkadaşları gerekirse Milletvekilini bu yanlışı ortaya koymak lazım. Bu değişimi hep birlikte yapacağız. Gazeteci görevini yapacak, doğruyu yazacak, yanlışı kim yaptıysa yazacak,  kimse bundan alınmayacak, meclis üyesi ilçe başkanı bundan alınmayacak.

Ekşi; Şelale Park Projesi Doğru Buluyorum!

Mevcut Tuzla Belediye Yönetiminin yaptığı hizmetlerin hepsine yanlış demekte doğru bir politika olmaz. Benimde beğendiğim takdir ettiğim Tuzla’ya değer katan yatırımlar hizmetler var. Doğruya doğru demek gerekir körü körüne muhalefet bizim tarzımız değildir. Mesela Şelale Parkın yapılması doğru bir iştir, güzel bir projedir, ancak kabul etmediğimiz yanlışı ise; 5 beş metre yükseklikte perde duvar yapılarak dolgu yapılmasıdır. Buna yanlıştır dedik. Yoksa Şelale Park projesini doğru bulduğumu belirtmek isterim.


Herkesten adalet istiyoruz, şeffaflık istiyoruz, saydamlık istiyoruz, bunu biraz da kendimiz yapacağız. Demokrasi isterken parti içerisinde de bu oluşacak, bir birimizi anlayacağız, eleştirinin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu anlayacağız, neden eleştirildiğimizi anlayacağız dinleyeceğiz hatamız eksiğimiz yanlışımız varsa bunu gidereceğiz, hemen perdelemeyeceğiz hemen insanları ötekileştiremeyeceğiz. Bu parti anlamında da böyle, vatandaş anlamında da böyle yerel basın anlamında da böyle.


BU ÜÇ ŞEYİ BAŞARMAMIZ LAZIM
Şu üç şeyi mutlak başarmamız lazım. İlçe içerisindeki partililerle iç barışı. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızın kamu adına yapacağı kamu görevini, vatandaşla o gönül bağını kuracaklar. Vatandaşta eksik bıraktığımız gidemediğimiz dokunamadığımız kapısını açamadığımız, derdini dinleyemediğimiz, sorununu alıp derdini çözemediğimiz insanlara hizmet etmek. Bizim görevimiz daha iyisini yapmak, vatandaşa daha iyi hizmet etmek. Vatandaş bunu inanırsa zaten seçiyor. İstanbul’da bunu gördük. Hataları kendimizde arayacağız, eksikleri kendimizde arayacağız. Bu günkü iktidardan daha iyi şeyleri yapacaklarımızı anlatabilirsek vatandaşta bunu inanırsa değiştirecektir. Başka türlü olmaz. Seçim sandık geliyor her bir oy kullanacak, milletin iradesine de saygı duyacağız” dedi.


 
GÜRSEL TEKİN “DÜNYANIN EN LÜKS KAMU BİNALIRI TÜRKİYE’DE”
Bir soru üzerine Tekin şunları söyledi “parti ayırmaksızın söylüyorum, dünyanın en lüks kamu binaları Türkiye’de. Belediye binalarına giriyorsunuz değil mi? Nedir bu. Şu anda Türkiye’nin bütün belediyeleri borç batağında, ama hiç birisi şatafatlarından kesmiş değil.


37 bin artı KDV ile makam aracı kullanıyorsanız, sizin ekonomik krizden kurtulmanız mümkün değil. Hiç mi vicdanınız yok. Acaba o şahıs o vatandaş kendi şirketi olsaydı 37 bin + KDV ile o araca biner miydi?. Kamu harcamalarını kısıtlayacağız, keyfi harcamalar olmayacak,  ihalelerimizin tamamı şeffaf olacak.
İtalya İspanya Yunanistan 20 yıl önce biz ne konuşuyorduk buralarda yolsuzluklar ülkesi. Bir ülkede yolsuzluk varsa, o ülkede yoksulluk kaçınılmazdır. Şu anda ne hükümet nede belediyeler bu şatafattan geri kalmış değiller, bu çok büyük bir sorundur. Geçen gün Çankaya Belediye Başkanımız makam aracını bıraktı, örnek olur.


140 bir arabadan bahsediliyoruz, Japonya’da makam araç sayısı 9 bin, Almanya’da 8 bin, Türkiye’de 140 bin. Bu araçların harcamaları var, petrolü var, tamiratı var. Sadece bir aracın 37 bin+KDV 43 bin Tl olduğu bir ülkede 140 bin aracın siz hesabını yapın”


ERKEN SEÇİM SORUSU
Erken seçimle ilgili bir koku alıp almadığı sorusuna Tekin “benim koku almama gerek yok sokak çaresiz, taktir edersiniz ki bir sorun varsa sıkıntı varsa, aşılamayan bir sorun varsa millete gidilir, bunun başka yolu yoktur.
Ben uzun süredir sahadayım, çok birikmiş sorunlar var. 4 Milyon 300 bin hanenin elektriği kesik. 22 Milyon 800 icra dosyası var. Sürekli kepenkler kapanıyor. Haklı olarak iktidardan ve muhalefetten beklentisi var. Bu beklentisi çözülemediği için bir arayış içinde. 2 Milyon 800 bin emekli 100 dolarla geçiniyor. Böylesi koşullarda vatandaş siyasetten beklediğini bulabilmiş değil” dedi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]