SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödülü Yakutiye Belediyesi’

Yayınlanma:
ABONE OL

“Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni”nde Yakutiye Belediyesi bu kapsamda verilen ödülün bu yılki sahibi oldu.

SIFIR ATIK FİKİR VE PROJE YARIŞMASINDA BU YIL Kİ ÖDÜLE YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI DR. MAHMUT UÇAR LAYIK GÖRÜLDÜ.

Yakutiye Belediyesi “Sıfır Atık” kapsamında yapmış olduğu proje çalışması ile ödüle layık görüldü. Türkiye’de bütün belediyelerin sıfır atık konusunda yapmış olduğu projeler, oluşturulan bilim ve teknik bir komisyon tarafından titizlikle değerlendirdikten sonra dereceye girenlerin belirlendiği programda Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar ödül aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen  “Sıfır Atık” projesi kapsamında düzenlenen program Ankara’da ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. “Sıfır Atık ve Belediyeler Ödül Töreni”  adı altında yapılan törende Yakutiye Belediyesi bu kapsamda verilen ödülün bu yılki sahibi olurken Başkan Uçar programa katılarak ödülünü aldı.

Bugün Ankara’da gerçekleştirilen törende ödül takdimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve protokol tarafından yapıldı. Toplantı, yapılan protokol konuşmalarının ardından ödül takdimi ve aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Sıfır Atık ve çevre konusunda birçok çalışma yürüten Yakutiye Belediyesi hazırlamış olduğu “Asfalt Üretiminde Atık Maddelerin Kullanımı” isimli proje ile ödüle layık görüldü.

Atıl maddelerin yeniden ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığı projede en önemli çıktılardan biri de çevre kirliliğinin azaltılması olacak.

Yakutiye ilçesi sınırlarında oluşacak ömrünü tamamlamış lastikler asfalt katkı maddesi olarak kullanılırken tarımsal atıklar ise asfalt üretim tesisinin enerjisinin sağlanmasında kullanılacak. Projeyle tarım ve bahçe atıkları oluşturulacak pelet üretim tesisinde, pelet yakıtına çevrilecek.

Bu projenin en önemli özelliklerinden biri ise tamamlandığında Türkiye’de ilk olacak.

Belediye’ye iki yeni tesis kazandırılacak.

Ayrıca proje kalemleri arasında yer alan Geçici Depolama Alanı ve Pelet Üretim Tesisi olmak üzere iki yeni tesis Belediye’ye kazandırılmış olacak.

Türkiye genelinde bütün belediyeler arasından Doğu’dan, Erzurum’dan bir belediyenin sıfır atık kapsamında yapmış olduğu çalışma ile öne çıkmış olması dikkat çekici bulundu.

Uçar’dan teşekkür.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleşen böyle önemli ve anlamlı bir ödülü almanın kendileri için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu hatırlattı. Uçar sözlerini şöyle sürdürdü;

  “Bugün almış olduğumuz ödül bizleri sevindirmiştir. Başta sıfır atık konusunda bizlere cesaret veren ve ufkumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendiye, desteği ile her daim yanımızda olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her alanda olduğu gibi çevre hizmetlerinde de Yakutiye’mizi layık olduğu seviyeye getirmeye kararlıyız. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en kıymetli hazine temiz bir çevredir.

Ödüle layık görülen, “Asfalt Üretiminde Atık Maddelerin Kullanımı” projemiz Erzurum’a, Yakutiyemize ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Almış olduğumuz bu ödülü gece gündüz demeden Yakutiyeli Hemşehrilerimize hizmet götürme gayreti içerisinde olan Yakutiye Belediyesinin fedakâr çalışanlarımıza armağan ediyor, kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.”

Kısa süre önce SONAR ve ORC Anket firmalarının yapmış olduğu kamuoyu yoklamasında Türkiye genelinde en başarılı belediye başkanları arasında ilk üçe girmeyi başaran Dr. Mahmut Uçar’ın almış olduğu bu sıfır atık ödülü ile bir nevi başarılarının tesadüfi olmadığı da görülmüş oldu.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Sağlık
17 Mart 2024
D vitamini eksikliği belirtileri

D vitamini eksikliği, vücutta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. D vitamini, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi fonksiyonu ve hücre büyümesi gibi önemli süreçlerde rol oynar. İşte D vitamini eksikliğinin bazı yaygın belirtileri… KEMİK VE KAS AĞRISI D vitamini, kalsiyumun emiliminde önemli bir role sahiptir ve eksikliği, kemiklerde zayıflama ve ağrıya […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]