SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da Kültür Merkezi, Trafik Eğitim Parkı ve Aşevi Projesine start verildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin, Yalı Mahallesi’ne kazandıracağı “Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi” ile Esentepe Mahallesi’nde kurulacak “Aşevi ve Gıda Bankası Projesi” için ilk kazma vuruldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Yalı, Topselvi ve Yunus Mahallelerinin muhtarları ile birlikte çalışmaların başladığı alana giderek incelemelerde bulundu.

Başkan Gökhan Yüksel, Kültür Merkezi ve Aşevi Projesi’nde incelemelerde bulunmadan önce; Yalı Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının eğlenceli ve uygulamalı yollarla öğretileceği “Trafik Eğitim Parkı”nı ve yapımı devam eden “Mehmet Ali Büklü Meydan Projesini” ziyaret etti.

40 Yıllık Hayal Gerçek Oldu

Daha sonra Yalı Mahallesi sınırları içinde yapılacak olan ve seçim vaatleri arasında yer alan Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için saha alanına giden Başkan Gökhan Yüksel, burada temel kazı programına katıldı.Proje hakkında konuşan Başkan Yüksel, “Yalı, Yunus, Topselvi Kültür Merkezi’nin yapımına başladık. Şu anda Yalı Mahallesi sınırlarındayız. Hafriyat çalışmaları tamamlandıktan sonra, burada hep beraber temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Yalı, Yunus ve Topselvi’nin idari olarak, etüt merkezleri, kütüphane ve taziye evi gibi ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis inşa edeceğiz. Böylelikle 3 mahallemizin de 40 yıllık; kültür merkezi ve sosyal aktivitelerin yapılacağı proje beklentisine cevap vermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Yalı Mahallesi Konfor Sokak’ta 7 katlı olarak inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Mahallesini kapsayan kültür merkezi hakkında bilgi veren Başkan Gökhan Yüksel, “Kültür merkezimizde; çok amaçlı salonlar, içinde mutfağı bulunan taziye evi, toplantı salonları, kütüphane, idare odaları, 11 adet atölye sınıfı, Kartal Akademisi için 11 adet derslik ve çatı katında açık teras olacak. Tesis ile beraber bölge sakinlerinin eğitim, üretim ve sanatsal faaliyetleri desteklenecek.” dedi.

Kartal’da Bir İlk “Aşevi ve Gıda Bankası Projesi”

Başkan Yüksel’in son durağı ise Esentepe Mahallesi’nde temel kazı çalışmalarının başladığı Aşevi ve Gıda Bankası Projesini oldu.Füsun Sokak’ta Kartal’da bir ilk olarak gerçekleştirilecek Aşevi ve Gıda Bankası Projesinin temel kazı çalışmalarını başlatan Başkan Yüksel, “Kartal’da sıcak yemek ihtiyacı duyan komşularımız için aşevi kurulacak olması önemli bir hizmet olacak. Bu konuda bizimle beraber olan Türkoğlu ailesine, Prof. Dr. İlter Türkoğlu nezdinde teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel kısa bir süre önce Prof. Dr. İlter Türkoğlu ile ilçede bir aşevi ve gıda bankası kurulması için protokol imzaladıklarını, Kartal’da inşa edilecek aşevi ile beraber ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemek ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]