SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Yayınlanma:
ABONE OL

Öğretmenlik; Sevgi, sabır ve fedakârlık, öğretmenlik; örnek ve önderliktir. Önder olmak içinde her öğretmen: Toplumun ve çağın icabı Bilgi, Beceri ve Değer duygularına sahip olmalıdır. 

İstiklal savaşı sonrası cehalet ile savaşa başlayan Atatürk, %10’lar seviyesindeki okuma yazma oranın %100’ler seviyesine çıkarmak için 1 Kasım 1928 de okunması ve yazılması daha kolay olan Latin alfabesine, 24 Kasım 1924’de kara tahta başına geçti. 

Kara tahta başında öğretmenlik yapan Atatürk, 24 Kasım 1924’de Başöğretmen oldu. O günün anısına her 24 Kasımı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. 

Öğretmen; ana kucağından kopup gelen çocuğa gösterdiği şefkatle bir anne, çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılaması ile bir babadır. Öğretmen öğrenciye aktardığı bilgi ile kütüphane, neyi nasıl yapacağının öğretmesi ile yol göstericidir. 

Öğrenciye, “Türküm” “Doğruyum” diyen öğretmen genlerimizi genç nesle aktaran maya, İstiklal marşımızı okuturken vatan sevdalısı, bayrağımızı göndere çekerken hürriyet aşkımızın ateşidir. 

Öğretmen; karanlıkta ışık, sanayide usta, ovada çiftçi, dağ köylerinde çoban olan öğretmen üretimimizin manevi mimarı, Serhat şehrimizde asker, camilerimizde imam olan öğretmen varlığımızın, birliğimizin ve dirliğimizin görünmez kahramanıdır. 

Sevmeği ve saymayı, bir arada yaşamayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğretmenimizden öğreniriz. Yedi yaşındaki çocuğu kendi ayakları üzerinde ayağa kaldırıp, yürüten ve topluma faydalı bireyler yetiştiren öğretmen yarınlarımızın teminatıdır. Bu teminatı yerine getirmek içinde öğretmenlerimizin çok iyi bir eğitim alması gerekir. 

68 bin 500 okulu, bir milyon 180 bin öğretmen ve 18 milyon 200 bin öğrencisi olan ülkemizde: Ticaret Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi var. Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi var, Öğretmen lisesi yok? 

Öğretmen lisesi neden yok? Öğretmen okulu bir ihtiyaçtır ve derhal açılmalıdır. Öğretmen okullarının açılması, öğretmenlik meslek kanunun çıkarılması, öğretmenlere vaat edilen 3600 ek göstergenin verilmesi, Öğretmen maaşlarının mesleğe yaraşır noktaya çıkartılması, tüm öğretmenlerin eğitim fakültesi mezunu olması, ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmesi eğitim kalitemizin artması bakımından önemlidir. 

“Alnımızda bilgilerden bir çelenk, Nura doğru can atan Türk genciyiz. Yeryüzünde yoktur, olmaz Türk’e denk; Korku bilmez soyumuz. Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.” 

Başöğretmen Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, Pendik ilk Okulu öğretmenim Şükrüye Şenkon,  Pendik Lisesi öğretmenlerim Mustafa Kemal tokuç ve Ali Rıza İçer, İstanbul İlk öğretmen okulu öğretmenlerim Kadriye Sümer, Hasena Demirtaş, Yümni Sezen ve Namık Özer Erdoğan şahsında tüm öğretmenlerimi saygı ve sevgiyle anıyorum. Sağ olanlara uzun ömürler, hasta olanlara şifalar, derdi olanlara dermanlar, ebediyete intikal edenlere de Allahtan rahmetler diliyorum. İyi ki varsınız/dınız öğretmenim. 

Öğretmenler günümüz kutlu, sağlığınız yerinde, mutluluğunuz daim olsun. 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
04 Mayıs 2024
Daltonlar çetesine operasyon: 14 kişi gözaltına alındı

Daltonlar olarak bilinen Suç Örgütü’ne yönelik İstanbul’da “Mahzen-37” operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Daltonlar olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik İstanbul’da Beylikdüzü, Esenyurt, Kağıthane, Bahçelievler, Küçükçekmece, Başakşehir ve Beşiktaş ilçelerinde “Mahzen-37” adı verilen operasyon gerçekleştirildi. İstanbul polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bugünkü […]

Genel
04 Mayıs 2024
Türkiye’nin en zengin kadını artık o oldu! Serveti bakın ne kadar

Koç Ailesi üyelerinden İpek Kıraç ve Sema Sevim Arse uzun süreden beri Türkiye’nin en zengin kadını listesinde de yarışıyordu. Geçtiğimiz hafta yaşanan değişim ve Türkiye’nin en zengin kadını belli oldu. Türkiye’nin en zengin kadını unvanını almak için uzun süreden beri Koç ailesinin 2 üyesi olan İpek Kıraç ve Semahat Sevim Arsel arasında mücadele vardı. Uzun […]

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]