SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

MHP’li Özüpek’ten Başkan Gökhan Yüksel’e Taciz İddialarıyla İlgili Zor Sorular

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP Kartal İlçe Başkanı H. Metin ÖZÜPEK yazılı bir açıklama yaparak 07 Aralık 2020 Pazartesi günü gerçekleşen Kartal Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen konular arasında adı taciz iddialarına karışan iki belediye personeli hakkında Başkan Gökhan Yüksel tarafından cevaplanması isteğiyle bazı sorular sordu.

Maltepe ve Ümraniye ilçelerinde CHP teşkilatlarında faaliyet gösterirken maaşlarını Kartal Belediyesi personeli olarak alan ve isimleri taciz iddialarına karışan şahısların Kartal kamuoyunda da ciddi rahatsızlıklara sebep olduğunu dile getiren Özüpek, “Kartal kamuoyu ve vicdanını rahatlatması için bu sorularımızın cevaplamasını bekliyoruz” dedi.

 Özüpek,” Geçtiğimiz pazartesi gerçekleşen Kartal Belediyesi aralık ayı meclis oturumunda cereyan eden diyaloglar dikkatimizden kaçmamış, geçiştirilmeye çalışılmasına müsaade etmeyip Kartal kamuoyu ile paylaşma gereği hasıl olmuştur.

Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü haftasında Kartal ve ülke gündemine bomba gibi düşen, CHP içinde yaşanan, partilileri, üyeleri hatta CHP belediyelerinin çalışanları birkaç şahsın dahil olduğu; Kadına şiddet, darp, hürriyeti kısıtlama, tecavüz, ahlaksız teklif vs. gibi iğrenç mevzular gündemi meşgul etmiştir.

Bu şahıslardan Maltepe CHP İlçe Başkan Yardımcısı ve Ümraniye CHP Gençlik Kolu Başkanı sıfatına haiz olanların aynı zamanda Kartal Belediyesi çalışanı olması hasebiyle Kartal Belediye Meclisi gergin konuşmalara ve atışmalara neden olmuştur. Bu iğrenç konunun, Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel tarafından ilginç ve anlamsız birkaç cümle ile geçiştirilip toparlanmaya çalışılması, vicdanları kanatmıştır.

Belediye meclis üyemiz ve aynı zamanda Kartal Belediyesi MHP Grup Başkan Vekilimiz Sn. Mehmet Gödekdağ, bu şahıslarla ilgili birkaç soru yöneltmiş ve önemli birkaç hususa parmak basmıştır.

Kartal belediye başkanı Sn. Gökhan Yüksel’den Kartal kamuoyu ve vicdanını rahatlatması için cevaplamasını beklediğimiz sorularımız şunlardır;

-Kürsüde “Personel arkadaşlarımız”  diye hitap ettiğiniz şahıslar ki biri alçakça bir konudan cezaevinde olan, diğeri de hukuksal süreci hala devam eden şahıslar; hala arkadaşınızmıdır?

             -Kürsüde “İki tarafta mahkemeliktir” diyerek bir cümle sarf ettiniz. Lakin desteklediğiniz İstanbul Sözleşmesi, kadın haklarından yana olduğunu dillendirdiğiniz bir sözleşmedir. Bu sözleşmeye binaen hukuksal olarak iki tarafında eşit (!)  bir şekilde yargılandığınımı söylemek istediniz?

İstanbul İl Başkanınız Sn.Canan Kaftancıoğlu’nun basın açıklamasında; Ümraniye’deki mağdur bayan ile ilgili olarak temasageçtiklerini, hatta psikolojik destek sağladıklarını dile getirmesi, sizin yaptığınız bu konuşma ile örtüşmemektedir. Önce partilileriniz sonra Kartallılar hanginize inanmalıdır?

             -Kürsüde Sn. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Bizden önceki dönem işe girmiş arkadaşlarımızdır” dedi?  Sahi Gökhan Bey velevki sizden önce girmiş farzedelim. Siz başkan olmadan önce Kartal Belediyesi CHP’de değil miydi? Siz hangi belediyenin başkan yardımcısıydınız?

             -Belediye Meclisi özellikle pandemi döneminde şeffaf bir şekilde belediye sitesinden canlı yayınlanır ve Youtube isimli video paylaşım sitesine yüklenerek herkesin dinlemesi izlemesi sağlanırdı. Konuşma yapan bazı meclis üyelerinin sesi canlıyayında özelliklemi kısıldı? Verecek cevabınız olmadığından mı bazı meclis üyelerinin konuşmasını kıstınız?Kartal Belediyesi Aralık meclis oturumuna Youtube’da yayın yasağı mı getirdiniz?

-Bu iğrenç ve kabul edilemeyecek durumun içinde bulunan arkadaşlarınızdan(!) birisi CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı, bir diğeri CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanınızdır. Sahi Kartal’da bu çok değerli arkadaşlarınızın(!) yaptığı işleri yapabilecek hiçbir partiliniz hiçbir vatan evladı yok mudur da Kartal dışından transfer edilmiş bu arkadaşlarınız(!) yaptıkları ile hem partinizi hem sizi hem Kartal Belediyesini ülke kamuoyunda itibarsızlaştırmamış mıdır? Kartallılara güveniniz bu kadarmı azdır?

-Sayın Gökhan Bey bu vebal sizin boynunuzdadır. Sizden önce ve sizin zamanınızda Kartal belediyesine Kartallı olmayan kaç kişi işe alınmıştır?

Kaçı işine düzenli gelmektedir?                                                                                                                                   

Kaçı gelmemektedir?                                                                                                                                                 

  -Sayın Başkan; Kartallı olup iş vaat ettiğiniz, oyunu aldığınız, kaç kişi, kaç dernek, kaç sendika vardır? Kaçını işe soktunuz?

              Siz hatırlamıyorsanız da Kartal sokaklarında iş sözü verdiğiniz ve oylarını alıp işe almadıklarınız bizlere hatırlatıyorlar.

-Sayın Başkan; Size, partiniz harici marjinal gruplardan işçi talebi olmuşmudur? Bu talebi yerine getirdiniz mi? Dik bir duruş sergiledinizmi?

             Pazartesi günü yapılan mecliste dikkatimizi çeken bir diğer husus Sarıyerli transferinizin bu hususlar ile ilgili bir yorum yapmaması oldu(!)

-Bu Maltepe ve Ümraniyeli arkadaşlarınızın tek işleri Kartal Belediyesinde midir? Yoksa Kartal Belediyesi ikinci üçüncü işlerimidir? Aynı anda birkaç işle uğraşan arkadaşlarınızın(!) Kartal Belediyesineharcayacakları enerji yüzde kaçtır? Kartallılar ve Belediye personelinin kaçı bu arkadaşlarınızı(!) bire bir tanımaktadır?

Bu arada Kartal Belediyesinden bahsediyoruz lakin, konuşmak zorunda olduğumuz konularda sadece Maltepe, Ümraniye ve Sarıyer olması ne kadar acı… Değilmi?

  –Son olarak sahi bu arkadaşlarınız(!) hala arkadaşlarınız mı? Yoksa kürsüdeki bir dil sürçmeniz diye mi algılamalıyız?

           Tüm Kartal kamuoyu, bu soruların cevaplarını içtenlikle açıklamanızı ve kamuoyunu bilgilendirmenizi beklemektedir.

Kartal Kamuoyuna Saygılarımla

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]