SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER’DEN Düzenlemeye Tepki! DİKKAT ELLER YUKARI! BU BİR ELEKTRİK FATURASI TAHSİLATIDIR!

Yayınlanma:
ABONE OL

Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkında tebliğde yer alan şirket harcamaları ile ilgili son zamanlarda basına yansıyan haberler ve tebliğ ile ilgili açıklama yapan TÜKODER Merkez Yönetim Kurulu; “2021’de şirketler harcadıkça biz daha çok zamlı elektrik faturası ödeyeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkında iki ayrı tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı. 5 yılda bir tarifelere ilişkin teknik hesaplama yöntemleri açıklanmakta. Buna göre, bu tebliğ 2021 ila 2025 yılları arasındaki 5 yılı kapsamakta.

Yani 5 yıl için 82 Milyon vatandaşımız ne kadar daha soyulacağını bu tebliğ ile görüyoruz.

Bunun adı soygundur ve bu yıllardır devam etmekte.

Peki neden soygun?

Çünkü dağıtım şirketleri, seyahat ve konaklama giderlerinden temsil-ağırlama giderlerine, personel yol giderlerinden büro harcamalarına kadar bütün kalemlerini yine biz tüketicilere ödetecek, hem de son tebliğe göre fahiş oranda zamlı olarak.

Yani, 2021’de şirketler harcadıkça biz daha çok zamlı elektrik faturası ödeyeceğiz.

Elektriğin tuşuna basıp gecekondunuzda ya da mütevazı dairenizde veya para kazanmaya çalıştığınız büronuzda, işyerinizde lambanızı yaktığınızda hangi kalemleri ödüyorsunuz biliyor musunuz?

Elektrik dağıtım şirketlerinin; Dernek aidat giderleri, Temsil, Ağırlama, İlan giderleri, Denetim, Danışmanlık, Müşavirlik, Mahkeme, Dava, Avukat, İcra, Arabuluculuk, Haberleşme, Seyahat, Konaklama, Personel yollukları, Büro harcamaları ve daha neler neler.

Yani daha karpuz kesecektik durumu. Daha başka kalem varsa onları da tüketici öder değil mi?!

Ve bu kalemlerin hepsi de bilmediğimiz bir oranda zamlandı artık.

Bu yıllardır yapılıyor ve tüketicinin bundan belki de haberi bile yok.

Bu bir de ekonominin bitik, pandeminin de pik yaptığı bir ortamda, paranın kazanılamadığı birçok işyerinin kapalı olduğu, hiç kimsenin evine doğru dürüst ekmek götüremediği bir ortamda yapılıyor.

Halka IBAN numarası verildiği ama tek bir kuruş verilmediği, ne haliniz varsa görün tavrının olduğu bir ortamda yapılıyor.

Biz pandeminin başından beri seslendiğimiz gibi halk için yine sesleniyoruz: FATURAMI DEVLET ÖDESİN!

Ama biz bunu derken, bu sese kulak vermek bir yana ELEKTRİK FATURAMIZ DAHA DA KATLANIYOR!

Ama bu kalemler eksik. Mesela dağıtım şirketlerinin sahiplerinin tatilleri, yeni alacakları arabalarının vergileri, yeni villalarının emlakçı komisyonu, belki de uçaklarının tescil paraları yok kalemler arasında(!)

Bu ülkenin vatandaşlarının çektiği artık yeter, değil mi!

Tüm bunların sebebi mevcut iktidarın elektrik dağıtımını yıllar önce özelleştirmesi ve vatandaşın ciğerine basa basa şirketler lehine düzenlemeler getirmesidir.

Bizler bu şirketlere karşı açtığımız davalarda en başta devleti yönetenleri ve bu kalemlerin iptal olmasını engelleyen yasaları gördük.

Halkı koruması gerekenler halkı değil şirketleri koruyorsa burada söylenecek artık bir şey kalmamıştır.

HERKES LÜTFEN ELEKTRİK FATURASINA BAKSIN, KULLANIMININ 2 KATI KADAR ÜCRETLENDİRME YAPILDIĞINI GÖRECEKSİNİZ.

BU ÇIKAN FATURA İŞTE BU KALEMLERLE VE GELEN ZAMLARLA BU HALE GELİYOR.

O yüzden aslında evinize gelen basit bir fatura değil.

“ELLER YUKARI.

BU BİR ELEKTRİK FATURASI TAHSİLATIDIR”

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
PTT’den tek şarta milyonlara yatacak! Minimum karşılıksız ödeme 5.000 TL

PTT’den tek şartla milyonlarca vatandaşa destek yatırılacak. Destek ödemesinin minimum tutarı ise 5 bin TL. İşte PTT destek ödemesi başvurusu ve şartları… Vatandaşların ihtiyaç duyması halinde pek çok destek ödemesi devlet tarafından PTT’den yapılıyor. 5 bin TL olarak açıklanan devlet desteği de yine kamu kuruluşu olan PTT üzerinden vatandaşlara iletilecek. Belirli şartlar çerçevesinde yapılacak olan […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
Cumhurbaşkanı’ndan SON DAKİKA! Emekliye maaşı kadar TEK SEFERLİK ek ödeme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı, emekli bayram etti. Tek seferlik ek ödeme emekliye neredeyse maaşı kadar yatıyor. İşte emeklilere tek seferlik ek ödeme detayları… SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile Emekli Sandığı’ndan emekli olan vatandaşlar için bu sene yapılan zam oranı Ocak ayında yüzde 49,25 oldu. Bayram ikramiyelerinin yüzde 50 oranında da zamlanmasıyla emekliler biraz olsun […]