SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Nihayet, Kartal’daki o metruk cimnastik spor salonu yıkıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan özel haberde Kartal İlçesi Karlıktepe mahallesinde bulunan ve çürük raporu verildiği için terk edilmiş vaziyette metruk haldeki Türkiye Cimnastik Federasyonu’na ait bina nihayet yıkıldı.

Karlıktepe Mahallesi, Su Deposu Sokağı, İlhan Alanyalı Fen Lisesi yanında bulunan ve spor tesisi, iddiaya göre güçlendirileceği veya yıkılacağı gerekçesiyle boşaltıldığı ancak, ilgisizlik ve sahipsizlik yüzünden kalan malzemeleri talan edildiği, klima cihazlarının sökülüp götürüldüğü, camı çerçevesi kırılan binanın bu durumundan mahalle sakinleri de şikâyetçi idi.


Yaptığımız görüşmelerde “Mahalle sakinlerinden edindiğimiz bilgiye göre, bina tahliye edildikten sonra, bazı kişilerin klima cihazlarını söküp götürdüğü, olayı gören bir mahalle sakininin “bunları neden söküyorsunuz” diye sorması üzerine bu kişilerin “bunları satın aldık” dediklerini söylemişti.

Kartal’da Türkiye Cimnastik Federasyonu’na ait bina, hem tehlike saçıyor hem de mahallenin korkulu rüyası haline gelmişti!

Mahalle sakinleri, binanın bu şekilde bırakılmasının her açıdan çok sakıncalı ve tehlikeli olduğunu belirterek “Bina mahalle için çok tehlikeli bir durum yaratıyor, çoluk çocuğumuzu dışarı göndermekten korkuyoruz, ya başlarına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek. Onun için bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” demişti.


Haberimizin yayımlanmasından sonra, konuya duyarlılık gösteren Federasyon yetkilileri, süreci hızlandırarak binayı yıktı.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]