SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da Ak Parti Delegelerinin kongreye katılım oranı git gide düşüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Dün yani 13 Ocak 2021 Çarşamba günü AK Parti Kartal İlçe Teşkilatının, Kartal’da gerçekleşen 7. Olağan Kongresinde en dikkat çeken hususun AK Partili Delegelerin kongreye katılım oranının düşük olmasıdır.

Zira pandemi döneminde yapılan kongreye davetli sayısının ve katılım oranının yüksek olmasını beklemek doğru olmaz.

Lakin hijyen açısından tüm tedbirlerin alındığı bir ortamda gelip oyunu kullanacak delegelerin toplam sayısının 427 olduğu gerçeği varken, kullanılan oy sayısının 267 adet olması bir hayli düşündürücüdür.

İnsanlar birilerini görmemek için gelmemiş veya gelip oy kullanmamıştır. (Konunun burası sağlam bilgidir)

Bu tabloyu basit bir grafikle izah etmeye çalıştık. Tabloya bakınca önceki kongrelere katılım ve oy kullanma oranının önceki dönemlere göre düşmesinin nasıl bir açıklaması olabilir?

Ben şöyle düşünüyorum; AK Parti’ye gönül vermiş, emek vermiş, dava şuuruyla mücadele etmiş gönüller küstürülmüştür.

Bu konuyu AK Parti’nin mevcut Kartal Teşkilatı tarafından masaya yatırılıp enine boyuna araştırılıp doğru bir yol haritası çıkarılarak partiye küskün veya kalben soğumuş insanları, tekrar partiye yakınlaştırmak olmalı.

Birde bakınız burası çok önemli; parti hakkında benim yazdığım bu yazı gibi eleştiri yapan gazetecilerle diyalogu keserek, hemen küsüp isteyende başını kuma gömebilir.

Aslında 420 delegenin sadece 267’sinin oy kullanmış olması, en son ilçe başkanlığı yapan çok bilmiş egosu tavan yapmış zihniyetin açık net sonucudur.

Yani insanları partiden soğuttular.

Durum aynen budur.

Biz doğru bildiğimiz konuları dile getirmeye devam edeceğiz.

Şimdi mevcut yönetimin yani Ebubekir Taşyürek Başkanlığında yönetimde sorumluluk alan partililerin omuzlarında çok ağır bir yükün olduğunu belirtmek isterim.

Bu tablodan kimlerin sorumlu olduğunu bir kenara bırakarak hangi sebepler neticesinde bu duruma gelindiğini iyi analiz ederek, insanların gönül verdikleri AK Parti’ye tekrar kazandırmaya çalışmak olmalıdır.

Biz hatırlatacağız, gözlemleyeceğiz, gördüklerimizi dile getireceğiz…  

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı Delegelerinin geçmişten bugüne kadar kongrelere katılımı ve oy kullanma oranları

Temurhan Yıldız    (05 Şubat 2012)

AK Parti Kartal İlçe 4. Olağan Kongresi yapıldı. Hasan Doğan Spor Kompleksinde yapılan kongrede İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız yeniden İlçe Başkanlığı’na seçildi.

İlçe toplam delege sayısı 400 oy kullanan delege sayısı 387  

************************************************************************

M. Mehdi Akman       (22 Kasım 2014)

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman yeniden İlçe Başkanlığı’na seçildi. 

Hasan Doğan Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Kongre’de toplam 420 olan delegelerden kongrede 320 delege oy kullandı. 23 oy geçersiz sayılırken, 297 oy’un tamamını alan Akman İlçe Başkanlığına seçildi.

İlçe toplam delege sayısı 420 oy kullanan delege sayısı 320 oy kullandı  

************************************************************************

Gürkan Akyol    (13 Nisan 2018)

427 delegenin olduğu AK Parti Kartal İlçe Kongresinde, kongrede 305 oy alan Gürkan Akyol AK Parti Kartal İlçe Başkanlığına seçildi.

İlçe toplam delege sayısı 427 oy kullanan delege sayısı 305 oy kullandı  

************************************************************************

Ebubekir Taşyürek       (13 Ocak 2021)

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulunu 13 Ocak 2021 Çarşamba günü  Saat; 17.00 de İTO Yakacık Spor Salonunda gerçekleştirdi.

Toplam 425 delegesi bulunan Kartal ilçe teşkilatının kongresinde 267 oy kullanıldı.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]