SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi, Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Arasında İşbirliği Protokolü

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) arasında çocuk istismarına karşı birlikte mücadele etmek amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Söz konusu protokole göre iki kurum, Kartal’da çeşitli eğitim seminerleri, sempozyumlar ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirerek çocuk istismarına karşı birlikte mücadele edecek.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan arasında imzalanan protokol için Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda bir tören gerçekleştirildi. Pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilen törene; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, UCİM Yönetimi ve belediye birim müdürleri katıldı.

Çocukların her zaman öncelikleri olduğunu ve çocuklar için sağlıklı, güvenli ve sevgi dolu bir geleceği hep birlikte inşa edeceklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Belediyemiz ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği arasında gerçekleşecek olan Protokol İmza Törenimize hepiniz hoş geldiniz. Ülke olarak, dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Covid-19 pandemisiyle olan mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Fakat bu mücadelemiz devam ederken, çeşitli alanlarda verdiğimiz diğer önemli mücadeleleri de asla unutmadan ilerliyoruz.”

“Kartal’da İyilikleri ve Güzellikleri Büyüteceğiz”

“İşte bugün de toplumsal anlamda çok önemli bir süreci başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. UCİM, çocukları duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile ihmalden korumak, bunları engellemek için 50 binden fazla gönüllü üyesi ile toplumumuzun hizmetinde bir sivil toplum kuruluşu. Deneğin kurucularından Saadet Öğretmen’in çabasını alkışlıyorum. Kötülükle mücadelede onun gibi kahramanlara çok ihtiyacımız var. Kartal’da iyilikleri ve güzellikleri büyüteceğiz. Bu amaçla her yaştan çocuğumuzun kendi mahallesinde gidebileceği ‘Kreşler Sistemi’ni tasarladık ve belediyemiz 15 kreşle 10 yıldır Türkiye’de öncü durumda. Bu sayede hem çocuklarımızın nitelikli eğitime erişimini sağlıyor, hem de kadınların çalışma hayatına katılımını kolaylaştırıyoruz. Şimdi de çocuk istismarıyla mücadelede UCİM ile birlikte iş birliği içerisinde, ilçemizde çocuk istismarını önlemek için farkındalığı artıran eğitimler ve sempozyumlar düzenleyeceğiz, tanıtım ve iletişim çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bugün UCİM ile başlattığımız bu anlamlı sürecin büyük ailemiz Kartal ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor; sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

“Kaybetmekten Korkanlar Değil Mücadele Edenler Kazanır”

Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından mikrofonu alan UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan ise şöyle konuştu: “Bugün burada bizi meclis üyelerimizle ve belediye çalışanlarıyla bir araya getirdiği için Sayın Başkanım Gökhan Yüksel’e, ekip arkadaşlarına, çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu çok kıymetli bir mücadele ve ben mücadeleme sebep olan o kahraman çocuklarımı anmadan da hiçbir yerden dümdüz geçemiyorum. Dünyanın en büyük sorunu çocuk istismarıdır. Ne kıtlık, ne açlık, onun yanında yaşadığımız krizler, sorunlar değil. Çünkü bir çocuğun hayatına başlangıçta, en kıymetli anlarına yanlış bir el dokunduğu zaman onu yaşarken katletmiş olursunuz. Onun tüm hayallerini, eğitimini, sağlıklı ilişki kurmasını, arkadaşlarıyla olan diyaloglarını ve her şeyi yok etmiş olursunuz. Dünyanın en büyük sorunu çocuğa yapılan cinsel istismardır. Bir ülkeye zarar vermek için uzun menzilli bir füzeye ihtiyaç yoktur, eğitimin kalitesini düşürmek yeterlidir. O yüzden yapmamız gereken çocukların doğduğu andan itibaren hatta anne karnındayken bile korunmasıdır. Çünkü sağlıksız bir ebeveyn çocuğuna bir gelecek sunamaz. Ben sizlere bugün bizlerle olduğunuz için minnettarım. Kaybetmekten korkanlar değil mücadele edenler kazanır. Biz de bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız, teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan hazırlanan protokole imza atarken imza töreni sonrası Başkan Yüksel tarafından Özkan’a, Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencileri tarafından yapılmış olan seramik tabak hediye edildi.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]