SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ak Parti, Kartal Merkez Planlarında yaşanan süreci anlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

Meclisten Geçen Kartal Merkez Planlarının 2006 yılından bu zamana kadar hikâyesini madde madde açıkladı.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek tarafından yapılan açıklamaya göre; 2006 yılında Belediye Başkanı olan Rahmetli Arif Dağlar’ın vizyon projesi olarak başlayan merkez planlarına yaşanan süreçte dönemin Kartal Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri tarafından muhalefete edilerek dava açılıp itiraz edilmesi ve yaşanan mağduriyetleri madde madde izah ederek açıkladı.

Kartal Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanan ve Kartal Merkez Planları olarak bilinen plan çalışmaları süreci hakkında kamuoyunun sağlıklı bilgilenmesi ve tarihe not düşmek adına aşağıdaki bilgilerin bir kez daha belirtilmesi gerekmektedir.

  1. Millet Bahçesi ve Riskli Alan dahil yaklaşık brüt 350 hektar alanı kapsayan ve E-5 Kartal girişi Taş Ocakları mevkiden başlayıp Kartal sahiline kadar inen bölgeyi kapsayan Kartal Merkez Alanına ilişkin planlama çalışmaları 2006 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir.

2- Söz konusu 1/5000’lik plan çalışmaları Rahmetli Belediye Başkanımız Arif Dağlar’ın vizyoner gayretleri sonucunda başlamış ve açılan Uluslararası yarışma sonucunda Mimar Zaha Hadid’in tasarımı doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü’nce hazırlanan “Kartal Merkez Nazım İmar Planı” olarak 28.09.2015 tarihinde İBB Meclisinde onaylanmıştır.

3- CHP Kartal Meclis Üyeleri Kartal Merkez Planlarının planlama sürecinin bütün aşamalarında plana muhalefet etmiş, engellemeye çalışmış, 2011 yılında dava açmış ve planların hayata geçmesini uzun süre engelleyerek Kartal halkını mağdur etmişlerdir.

4- Tamamlanan süreçler sonrası onaylanan 1/5000’lik Plana uygun olarak 1/1000’lık planlar yapılmak üzere yasa gereği Kartal Belediyesi’ne intikal ettirilmiş, Kartal Belediyesi Planlama Müdürlüğü de, 1/5000 Ölçekli Nazım Planını baz alarak 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planını hazırlamış ve planlar Kartal Belediye yönetimince Belediye Meclisine gönderilmiştir.

Kartal Belediye Meclisi konuyu imar komisyonuna havale etmiş, İmar Komisyonu da uzun süren çalışmaları ve incelemeleri sonucunda kararını vermiştir.

5- Bu süreçten sonra ilgili planlar İBB Meclisine ONAY için gönderilecek ve İBB İmar Komisyonu ve Meclisin tasdik etmesi neticesinde Kartal Belediyesi’nde askıya çıkarılacaktır. Yasal sürecin tamamlanıp planın onaylanmasının akabinde konut alanında kalan binaların deprem dönüşümü hemen başlayacak boş ve çöküntü alanları İmar Kanunun 18.maddesi gereği parselasyon uygulamaları yapılacak ve nihai uygulama tüm itirazlardan sonra kesinlik kazanacaktır”

6- Kartal İlçemizin geleceği adına çok önemli bir projeksiyon olan ve yıllardır CHP tarafından kangren haline getirilmiş bu meselenin çözülmesi adına Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri (AK Parti, MHP) oylarıyla (tereddüt edilen konularda da şerh koyarak) gereğini yapmışlardır. Kartal Belediye Meclisinde halkımız ve ilkelerimiz adına ortaya koydukları sağduyulu tavır nedeniyle Meclis Üyelerimize ayrı ayrı teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde ifade edildi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]