SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ayasofya Camisi Baş İmamı’na hakaret eden Hadi Özışık çok sert tepki yiyince, özür diledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın’ı hedef alarak, ağza alınmayacak sözlerle hakaret ve beddualar savuran Gazeteci Hadi Özışık, vatandaşlardan gelen tepkilerden sonra geri adım atarak Youtube kanalından yayımladığı videosundaki konuşmasından dolayı takipçilerinden özür diledi.

Ayasofya Camisi Baş İmamı, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın, twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” çağrısını yapmış ve bu paylaşımı sebebi ile Cumhuriyet Gazetesi ve yoldaşları tarafından hedef alınmıştı.

Prof. Boynukalın’a yönelik linç kampanyasına İnternet Haber Medya Grup Başkanı Hadi Özışık’tan da beklenmedik bir destek geldi.

Videosunda hakaret ve beddua dilini seçen Özışık, Prof. Boynukalın’ı çirkin ifadelerle hedef aldı. “Mehmet Boynukalın arkadaşımız bir siyasetçi edasıyla yeni anayasa tartışmalarını gündem yaptı.” diyen Özışık, ‘Eskiden Türkiye Cumhuriyeti bir İslam devletiydi, şuydu, buydu.. Laikliği kaldıralım’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Boynukalın, “İslam’ı anlatma görevim var”

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, ‘Sen imamlığını yap. Sana ne anayasadan’ dedikten sonra ‘Boynun devrilsin’ ifadesi ile beddua eden Hadi Özışık’a imamlığın şerefli bir görev olduğunu hatırlattı:

“Namaz kıldırmak haddizatında en şerefli makamdır. İnsanlığın efendisi Hz. Peygamber (s.a.s.) Mescid-i Nebevi’de hayatı boyunca namaz kıldırmıştır. Benim imamım, önderim, hayat rehberim, efendim, Miraç gecesi Peygamberlere namaz kıldıran İmamü’l-Mürselin Resulullah (s.a.s.)’dir.”

Boynukalın, bu şerefli görevi dışında İslam Hukuku Profesörü olduğunu da hatırlatarak şunları söyledi:

“Şerefli imamlık görevim dışında İslam hukuku profesörüyüm ve İslam’ı anlatma görevim var. Bu görevi Rabbimiz bütün ilim sahiplerine yüklemiştir: ‘Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, ‘Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz’ diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alışveriş ne kadar kötüdür! (Al-i İmran Suresi, 3/187)’ Hz. Peygamber (s.a.s.) İslam’ı tebliğ etmek için hac mevsiminde Mekke’ye gelen müşrik Arapların yanına gider ve şunu söylerdi: ‘Kureyş, benim Rabbimin sözünü tebliğ etmeme mani oluyor’ Kur’an’ın tebliğ edilmesi, anlatılması fitne değildir. Mekke müşrikleri de Hz. Peygamber’e fitneci gözüyle bakıyorlardı. Benim tek amacım bu İslam beldesinde Allah’ın sözünü olduğu gibi tebliğ etmektir.”

‘Bu ülkenin bir vatandaşıyım’

Kendisinin de bir vatandaş olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca ben bu ülkenin bir vatandaşıyım ve anayasanın oluşturulmasında benim de söz hakkım var. Benim gibi düşünen milyonlarca Müslüman var bu ülkede. Daha önce de dediğim gibi İslam bu ülkenin kurucu unsurudur; İstiklal savaşının ve Milli Mücadele’nin en güçlü dinamiğidir.”

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]