SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’li Mustafa Kul’dan CHP’li Belediyeleri Grev ile kilitleyen sendikalara Sert Tepki

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediye çalışanlarının iki gün boyunca iş bırakma eylemi yapması sonucunda temizlik işleri yapılmamış, cadde sokaklarda çöp dağları oluşmuştu.

Benzer bir durum bu haftada yine CHP’li belediyeler olan Kartal Maltepe ve Ataşehir’de de sergileneceği duyuruldu.

DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikası üyesi personelin grev yapacağını duyurması CHP’li önemli isimleri de rahatsız etti.

TBMM Dilekçe Komisyon Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerini üstlenen Mustafa Kul’dan önemli uyarılar. Kul, yapılması planlanan grevlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kul, “Bu Kadarda Olmaz”

DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikası, İstanbul’da CHP’li dört Belediyede GREV kararı aldı.

Ataşehir, Kadıköy, Kartal ve Maltepe Belediyelerinde uygulanmaya başlayan bu grev kararlarıyla bu ilçelerde ikamet eden yüzbinlerce insanımız yine mağdur olacaktır.

-Belediyelerin yapması gereken hizmetler aksayacak,

-İhtiyaç sahiplerine belediyelerin yaptığı yardımlar yapılmayacak,

-çöpler toplanmayacak ve adam boyu biriken çöp yığınları nedeniyle CHP’li Belediye yönetimleri, ilçe halkının tepkilerinin muhatabı olacaktır.

DİSK’in var olmasında en büyük katkıyı sağlayan SHP ve Cumhuriyet Halk Partisidir. 12 Eylül döneminde kapatılan DİSK’in yeniden açılmasını sağlayan SHP’dir.

Bugün 33 iş kolunun hiç birinde bir varlık gösterememiş olmasına karşın sadece GENEL-İŞ Sendikasıyla ayakta kalabilmiş olması CHP’li belediyeler sayesindedir. Toplam 184 bin Üyesi olan DİSK’in 110 bin Üyesi GENEL-İŞ Sendikasında ise bu sendikanın var oluş nedeni de yine CHP’li belediyeler sayesindedir.

CHP’nin DİSK konusunda özel bir hassasiyeti olmasına rağmen, DİSK’in CHP konusunda aynı hassasiyeti bulunmamaktadır.

DİSK’te Genel Başkanlık veya Genel Sekreterlik yapan tüm arkadaşlarımız SHP’den ve CHP’den milletvekili seçilmiş olmasına rağmen,

GENEL-İŞ Sendikasının CHP’li Belediyelerde kolaylıkla örgütlenmesine olanak sağlanmasına rağmen DİSK ve DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikası CHP’li Belediyeleri koruma kollama konusunda aynı hassasiyeti göstermemektedir.

AKP’li Belediyelerin hemen tamamında örgütü olan HAK-İŞ’e bağlı, HİZMET-İŞ Sendikasına kayıtlı işçiler CHP’li Belediyelerde çalışanların üçte birine denk gelen ücretle çalışırken o belediyelerde hiçbir eylem yapılmazken AKP’li belediyelerde çalışanların üç katı ücret ve sosyal haklara sahip olan CHP’li belediyelerde çalışan işçilerin hemen her fırsatta “GREV” kararı alabilmiş olmasını iyi niyet veya hak arama iddiası ile izah etmek mümkün değildir. Belediye yönetimleri her türlü müzakere ve uzlaşmaya hazır olduklarını ifade etmiş olmalarına karşın, sendika yöneticileri grev konusunda ısrarcı olmaya devam etmişlerdir.

Grev kararı alınan dört ilçenin her birinde 500 bin insan yaşamaktadır.

Söz konusu ilçelerin her birinde seçilmiş olan Belediye Başkanları en az 120-150 bin seçmenin desteğini alarak Belediye Başkanı seçilmişlerdir. Alınan bu grev kararlarıyla CHP’ye oy veren seçmenlerimizde ne yazık ki vebal altında kalmaktadır.

GENEL-İŞ Sendikası, AKP’li Belediyelerde çalışan işçilerin üç katı ücret ve sosyal haklara sahip olan ve her bir belediyede yaklaşık 2 bin kişiyi ilgilendiren bu grev kararlarıyla; yüzbinlerle ifade edilen ilçe halkını mağdur etmekte ve CHP’li Belediye yönetimlerini yıpratmaktadır.

1976 yılından günümüze kadar DİSK’in her yıl düzenlediği 1 Mayıs mitinglerine katılmış birisi olarak,

DİSK konusunda özel hassasiyeti olan birisi olarak,

Bakanlığım döneminde DİSK’in Genel Başkanına Bakanlık katında özel oda tahsis etmiş birisi olarak,

DİSK’in Genel Başkanına, bakanlık bünyesinde; Danışman, sekreter, araç ve şoför görevlendirmiş birisi olarak ben dahi bu noktaya geldim ise, DİSK’in almış olduğu bu grev kararlarını bir kez daha değerlendirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

AKP’nin tüm baskılarına ve tüm maddi kaynaklarını kesmiş olmasına rağmen kıt olanaklarla ilçesine hizmet etmeye çalışan CHP’li belediyelere böylesine haksızlık yapılmasına seyirci kalamayız.

Aksi halde CHP’li belediyeler çaresiz değildir.

Diğer tarafta hemen hemen tüm yöneticileri CHP Üyesi olan bir başka sendika daha bulunmaktadır.

DİSK yönetimine ve Belediye Yönetimlerine duyurulur…

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]