SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çalışanların Sağlık ve Güvenlikleri İçin OSGB Çalışmaları

Yayınlanma:
ABONE OL

İşyerlerinde oluşabilecek her türlü sağlık ve güvenlik risklerinin ortadan kaldırılması, bu risklere karşı koruyucu önemler alınması konusunda sorumlulukları OSGB firmaları üstlenir. OSGB bünyesinde bulunan işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları aynı zamanda çalışma ortamlarındaki kontrollerini gerçekleştirerek herhangi bir riskin zarara dönüşmesini engellemek adına adımlar atılır.

Çalışanlar genellikle yeterli seviyede iş sağlığı ve güveliği konusunda bilgiye sahip değiller, bu nedenle de acil durumlarda atılması gereken adımlarda zorlu durumlar da yaşanabiliyor. OSGB’lerin yönlendirmesi ile iş yerlerinde çalışmaya başlayan işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları, işyerinde ne kadar çalışan varsa hepsine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermektedirler.

İşyerlerinde çalışan insanların sağlığını korumanın dışında insanların sağlık durumlarını geliştirmek de büyük önem teşkil ediyor. Bu nedenle de hem sağlığı korumak hem de geliştirmek anlamında OSGB çalışmalarının oldukça etkili olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

OSGB ile Hangi Alanlarda Eğitimler Verilmektedir?

İşyerlerinde hiç beklenmedik zamanlarda yangın, afet gibi pek çok farklı acil durumlar ile karşılaşılabiliyor. OSGB çalışmaları ile öncelikli olarak bu acil durumların planlamasının yapılması gerekmektedir. Daha sonrasında ise acil durumlarda müdahale edebilecek olan kurumlar ile görüşmeler sağlanarak, herhangi bir acil durumda nasıl bir organizasyon gerçekleştirileceği de planlanmaktadır.

İşyerlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğin korunması için atılan adımların en iyi şekilde atılması için öncelikli olarak alanında uzman hekim ve uzmanların görevlendirilmesi gerekiyor. Alanında uzman kişiler yetiştirmek için de yine OSGB’lere eğitim konusunda çok büyük işlerin düşmesi mümkün. İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı eğitimleri OSGB tarafından insanlara düzenli olarak verilen eğitimlerdir. Verilen eğitimler ve bakanlık tarafından yapılan sınavlar neticesinde ise işyerlerinde sağlık ve güvenlik koruması sağlayan işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları yetiştirilmektedir.

İşverenlerin OSGB Seçimi Yaparken Dikkat Ettikleri Hususlar Neler?

Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri işyerlerinde çalışanların ihtiyaçları olan bütün sağlık ve güvenlik adımlarının yerine getirilmesini sağlar. Bu anlamda çalışanların hem psikolojik hem de fiziksel sağlıklarını etkileyen oldukça önemli bir faktör olduğundan dolayı işverenlerin de OSGB seçimi yaparken dikkatli olmaları önerilir.

OSGB seçimi yapabilmek için öncelikli olarak farklı kaynaklardan sıkı araştırmaların yapılması oldukça önemli bir konu. Acele yapılan bir OSGB seçiminden sonra pişman olabilen işverenler aynı zamanda çalışanlarının huzurunu kaçırabilmektedirler. Bunun için de aceleci davranmadan sakin bir şekilde, her detay göz önünde bulundurularak bir OSGB seçiminin yapılması oldukça önemlidir. OSGB seçimi yapmak için araştırmaların kaynağının da doğru bilgiler verdiğinden emin olunması gerekir. İşverenler OSGB ile çalışmak için araştırma ve karşılaştırmalar yaparlarken https://www.yontemakademi.com.tr/ sitesini de sıklıkla ziyaret etmektedirler.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]