SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AĞABEYİM ALTAY’A ACİL ŞİFALAR

Yayınlanma:
ABONE OL

Ömrünü İslam’a adamış, Hocaların hocası, vaaz, sohbet ve konferansların vaz geçilmez ismi Pendik İmam Hatip Lisesi emekli öğretmeni, meslekdaşım, ağabeyim Hamza Altay, hasta.

Şu an durumu nedir, tam olarak bilmiyorum. Bildiğim tek şey yaşlılığa bağlı bir iki rahatsızlığı var, Pendik’te bir hastahanede tedavi altında

Pendik İmam Hatip Lisesi emekli öğretmenlerinden hocaların hocası Hamza Altay; ilmi, öğretmenliği, sohbeti, siyaseti, hoş görüsü ve toplumun her kesimini kucaklayan yaklaşımı ile tüm Pendik’in saygıyla bahsettiği bir isim.

1943 yılında Konya Beyşehir’de dünyaya gelen Hamza Altay’ın ilk okulu; İzmir Kestane Pazarı’ndaki Kur’an kursudur. Allah’ın ilk emri olan “Oku” ayeti ışığında Kuran kursun başlayan Altay, ilkokulu okul dışı sınavlarına girerek bitirir. Altay, 1955 yılında İzmir İmam Hatip Lisesine, 1967 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’ne girerek mezun olur.

1974 yılında İstanbul Vakıflar Baş Müdürlüğünde işe başlayan Altay, “Bu iş bana göre değil.” Diyerek yatay geçişle milli eğitime geçer. Zira onun ideali dini tebliğdir. Bu milletin adı Türk Milleti, Bu din, Allahın dini. Allah bu dini insanlara, yardımcı olmak için gönderdi. Tüm insanlar Allahın kulu, Allah’ta tüm insanlar sever. Bizim yapmamız geren, Allahın gösterdiği yolu, insanlara göstermektir.”

1976 yılında Pendik İmam Hatip Lisesi’ne meslek dersleri öğretmeni olarak atanan Hamza Altay, derin bir nefes çekerek “İşte tam aradığım yer.” Diyerek hemen kolları sıvar. Pendik yer olarak İstanbul’da bir şehir, kültür olarak ise bir Anadolu kasabasıdır. Pendik’in insanları eğitimli, gelir seviyesi iyi. Yerleşik kültürü, dine bakışı ise çok iyidir.

1977 seçim yılıdır. MSP’nin 48, MHP’nin 18 milletvekili vardır. Siyasetten uzak, parti adını ağzına almaktan imtina eden ama her konuşması ile siyasetin içinde olan Hamza Altay, yaptığı sohbetlerle bir anda kendisini siyasetin içinde bulur. Kim nerede bir ev sohbeti, nerede bir toplantı yapacaksa Hamza Altay’ı çağırır. Zira Hamza Altay, medrese ve üniversite eğitim almış. İzmir ve İstanbul’da yaşamış, yüzlerce öğrencisi olan Pendik İmam Hatip Lisesi’nin sevilen ve sayılan öğretmenlerinden biridir.

Çocuğu olan Hamza Atay’a ezan okutturur. Askere giden Hamza Altay’dan dua ister. Evlenen çiftlerin nikâhını Hamza Altay kıyar. Dernekler ve Siyasiler ise zaten onunladır. Milli görüşçüler, Milliyetçiler, Sağcılar, Solcular, Akıncılar, Ülkücüler veya Atatürkçüler… Altay, hepsine gider. Kim çağırışa o, oradadır. Onun işi dini tebliğ, çağırana da icabet etmektir. Ev sohbetleri ile başlayan irşat, evden salona, salondan radyo ve televizyonlara taşınır. Radyo ve televizyonda sohbet ve soru cevap şeklinde süren yüzlerce programa imza atarak ününü Pendik’ten İstanbul’a, İstanbul’dan yurt dışına taşır. Almanya’ya defalarca gidip, gelen Altay, cami ve derneklerde konferanslar verip, evlerde hadis sohbetleri yapar.

Pendik İmam Hatip Lisesi’nde yapılan “Ezbere Hadis Okuma Yarışması” da onun eseridir.

Haç ve umre organizasyonlarında binlerce hacıyı uğurlayan Hamza Altay, Pendik merkez cami başta olmak üzere Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe camilerinde halkla buluşup İslam’ın güzel ahlak olduğu nu anlatır.

Sohbetlerinde: “Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.”, “ Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız.”, “İslam güzel ahlaktır.” Hadisleri etrafındaki konuları ele alır. Allahın dini İslam’dır, İslam’da ayrım yoktur. Allah herkesin Allah’ıdır ancak Allah’a inanan ile inanmayan, inanıp da inancını yaşamayan aynı değildir” Der.

Milletini sevmenin görev olduğunun altını çizen Altay, “Bir insan, annesini babasını sevmez mi? Sever. Millette hepimizin anne ve babasıdır. Üstelik Türk Milleti necip bir millettir. İslam’a en büyük hizmeti Türkler yapmıştır. Biz milletimizi severiz.” Görüşündedir.

Pendik İmam Hatip Lisesi öğretmeni, hocaların hocası, vaaz, sohbet ve konferansların vaz geçilmez ismi, meslekdaşım, ağabeyim Hamza Altay’a Allah’tan acil şifalar diliyorum.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]