SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’da Kadınlar Günü’nde kadınlara özel destek çarşısı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘El Emeği Ürün Çarşısı’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıldı.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘El Emeği Ürün Çarşısı’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıldı. Kadınların el emeği, göz nuru ile ürettiği ürünlerin satıldığı ‘El Emeği Ürün Çarşısı’ Rumeli Kültür Merkezi’nde üç gün açık kalacak. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Kadınların elinin değdiği her yer farklılaşıyor. Bir gün değil 365 gün bunu yaşıyoruz.” dedi.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi tarafından dezavantajlı kadınlar başta olmak üzere her kesimden kadının topluma kazandırılması, üretime, ev ekonomisine katkıda bulunmaları ve el emeklerinin değerlendirilip satışa sunulması için ‘El Emeği Ürün Çarşısı’ açıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Rumeli Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av. Talha Tayfur siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kurdele kesiminin ardından kadınların ürettiği el emeği ürünlerin yer aldığı stantlar incelendi. Ayrıca sanatçı Rüveyda Şen’in ebru sanatından eserlerinin bulunduğu sergide gezildi. El Emeği Ürün Çarşısı ve Rüveyda Şen’in ebru sanatından eserlerin bulunduğu sergi üç gün boyunca açık kalacak.

“Kadınların elinin değdiği yer farklılaşıyor”

Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Öncelikle Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Kadın anadır. Kadın bacıdır. Kadın yardır. Kadın yaştır, baştır ve taçtır. Ve hep nezaket, letafet ve merhameti ile her zaman bize estetiğiyle de hayatımızın her noktasında bize sinerji oluşturmuştur. Ben yürekten teşekkür ediyorum. Bugün ki bütün organizasyonda bunu hep görüyorum. Kadınların elinin değdiği her yer farklılaşıyor. Bir gün değil 365 gün bunu yaşıyoruz. Her yerde de ifade ediyorum. Kadınların olduğu her ortamın daha da nezaketleştiğini ve amacına yönelik çalışmalar olduğunu görüyoruz” dedi.

“Kadınlar insandır biz ise insanoğlu”

Tuzla Kaymakamı Ali Akça,” Bizleri yaratan Cenab-ı Hak, güzel kitabımız Kuran-ı Kerim’de buyuruyor ki, ‘Ey insanlar, biz sizleri bir erkek ve dişiden yarattık.’ Aslında yaratıcı Allah, insanlık kavramını en üstte koyarak erkek ve dişinin bütünlüğünü vurguluyor. Erkek kadın tanımlamaları yaparken çok değerli betimlemeler var. O betimlemelerden bir tanesini de Neşet Ertaş o kadar güzel ifade ediyor ki. ‘Kadınlar insandır, biz ise insanoğlu’ “ dedi.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak ise,” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Öncelikle hepinizi sevgi ile selamlıyorum. Bugün tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdikleri mücadelelere ciltler dolusu kitaplara sığmayarak emekçi kadınların günüdür” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Kadın
26 Mart 2024
Bu burçlar Nisan ayında paraya para demeyecek! İşte bol paralı olacak 3 burç

Nisan ayının en şanslı 3 burcu belli oldu. Bu burçlar resmen paraya para demeyecek. Nisan ayı finansal astroloji tahminlerine göre, Başak, Boğa ve Yay burçlarına bolluk ve bereket kapılarını aralıyor. İşte bu burçların neden Nisan ayında paraya para demeyecekleri ve neler yapmaları gerektiği üzerine birkaç detay: BAŞAK: ŞANSIN ZİRVESİNDE Başak burçları için Nisan ayı, finansal […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]