SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

DERTLİ SÖYLEGEN OLUR…

Yayınlanma:
ABONE OL
DERTLİ SÖYLEGEN OLUR…

Vatanı, milleti, bayrağı, inançları adına derdi, davası, sevdası olan insanlar yazarken, konuşurken, anlatırken değerleri adına topluma mesaj vermenin, insanları uyarma, hakkı ve hakikati ortaya koyabilmenin mücadelesini verirler.

İnsanlar arası ilişkinin türü, şekli ne olursa olsun, vatanını, milletini, insanlığı dert edinen insanlar; haksızlığa karşı koyarak, adaleti, iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı yayıp, kötülüğe, bencilliğe, kibre, ayrışmaya, zulme engel olmaya çalışırlar.

Ne yazık ki;  dünya var olduğundan beri hakkı ve hakikati anlatmaya çalışan mesajlar çoğu kez insanların anlatmaktan, yazmaktan, dile getirmekten çekindiği ama hakkın ve adaletin tecelli etmesi için söylenmesi, konuşulması, yazılması şart olan mesajlardır.

Amacı verilmek istenen mesajın doğru yere ve doğru şekilde ulaşması olan her eylemde insanları hedefe ulaştıran en önemli araç ise üsluptur. Üslubu doğru belirlemek, cümleleri doğru seçmek, insanları kırmadan, incitmeden, hakaret etmeden, saygı çerçevesinde verilen mesajlar, yapılan eleştiriler mesajın yerine ulaşabilmesi adına daha etkin olmaktadır.

Çoğu kez kendini riske ederek topluma mesaj verme gayretinde olanların vatanı, milleti, bayrağı, inançları adına davası, iddiası, mücadelesi olduğuna göre, bu mesajlara muhatap olanlarda aynı değerler için düşünmek, analiz etmek, sorgulamak ve hakikate ulaşmak için çabalamak zorundadır.

Doğru mesaj ve doğru üslup açısından dile getirilmesi gereken sorunlardan biri; asıl amacı topluma mesaj vermek olmayan, üslubuyla insanları etkilemek, mesajını belli bir yere ulaştırmak için süslü püslü, albenili kelimeleri seçip zorlamayla cümlelerinin içine yerleştirerek üslubunu mesajın önüne geçirenlerdir.

Bu kişiler mesaj vermekten çok, yapmacık tavırlarla ve sözlükten seçildiği belli olan zorlama kelimelerle hakikatleri, yaşadığı toplumun gerçeklerini, sorunlarını ve varsa davalarını ikinci plana itmektedirler.

Bu durumun bir de tam tersi vardır ki; dinleyicilerin, okuyucuların kişilerin üslubuna, ses tonuna, seçtiği kelimelere takılıp hakikatin özünden kopmalarıdır.

Sonuçta; vatan, millet, bayrak sevdanız, inancınız, davanız varsa, sorumluluğunuz ve derdiniz var demektir ve unutmayınız ki dertli söylegen olur.

AHMET BERHAN YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]