SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çok ilginç iddia: ‘Site yönetimi sosyal mesafe ve maskeden ceza kesip, tahsil etti’

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla’da 250 dairelik lüks site yönetimini geçici süreyle üstlenen inşaat firması, site içerisinde uyguladığı yaptırımlarla vatandaşları isyan ettirdi.

Tuzla’da 250 dairelik lüks site yönetimini geçici süreyle üstlenen inşaat firması, site içerisinde uyguladığı yaptırımlarla vatandaşları isyan ettirdi. Konuya ilişkin konuşan site sakini Avukat Didem Kasapoğlu, “Site içerisinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadıklarını düşündükleri insanlara 200 ile 2 bin lira arasında ceza kesiyorlar. Ceza ödemelerini ise kendi hesaplarına ödeterek tahsil ettiriyorlar. Bu olaydan ne polisin ne de kaymakamlığın haberi var” diye konuştu.

İstanbul Tuzla’da 250 dairenin yer aldığı lüks sitede, site yönetiminin daire sakinlerine yaptığı iddia edilen uygulamalar akıllara durgunluk verdi. İddiaya göre site yönetimi kısıtlama günleri de dahil olmak üzere site içerinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlara 200 ile 2 bin lira arasından değişen tutarlarda ceza kesip, ödemeleri ise kendi hesaplarına yaptırdıkları belirtildi.

Öte yandan kesilen para cezasını ödemeyen vatandaşların araçlarının site otoparkına alınmadığı ve tehdit mesajlarına maruz bırakıldığı belirtildi.

“Her gün farklı konularda kesilen cezalara maruz kalıyoruz”

Konuya ilişkin konuşan Avukat Didem Kasapoğlu, “Site içerisinde hem kat maliki hem de 40’a yakın kişinin avukatı olarak rol alıyorum. Aslında olay bir çitle ortak alanın işgal edilmesi sonucu başladı. Müteahhit firmanın yetkilisi kendi lehine siteye ait olan ortak alanı işgal edip bizlerin de bu durumu yargıya taşımamız sonrası bu seferde muhalif kesim ilan edildik. Bir anda linç kampanyası başlatıldı. Olayın mahkemeye taşınması sonrası site içerisinde araçlarımız kabul edilmiyor. Her gün asgari ücret cezası adı altında hukukta hiçbir niteliği olmayan cezalarla karşı karşıya bırakılıyoruz. Bizlere yazılan bu cezaları da ödemediğimiz takdirde sitenin otopark içerisini araçlarımızın giriş yapılması yapmasına izin verilmiyor” dedi.

“Sosyal mesafe ve maskeden ceza kesiyorlar”

Site yönetiminin uyguladığı birçok yaptırım olduğunu aktaran Avukat Kasapoğlu, “Ayrıca site içerisinde sosyal mesafe ve maske takmama cezası sebebiyle de yaptırımlar uygulanıyor. Bu cezalar 2 bin liradan başlıyor. Kişinin maddi durumuna göre rakamları aşağıya çekebiliyorlar. Yani ceza miktarını site yönetimi takdir ediyor. Yönetim kestiği bu sosyal mesafe ve maske cezalarının ödemelerini kendi hesaplarına yaptırıyor. Herhangi bir polis çağırmadan kaymakamlığa bildirmeden bu ödemeleri tahsil etmeye çalışıyor” diye konuştu.

“Çete olduğumuzu söyleyip şikayet mailleri atıyorlar”

Site içerisindeki vatandaşların görüntülerinin izinsiz olarak paylaşıldığını belirten Avukat Didem Kasapoğlu ,”Site yönetiminin yaptıkları bununla da sınırlı değil. Site içerisinde yaşayan vatandaşların görüntülerini izinleri almadan çalıştıkları iş yerlerine hatta Genelkurmay Başkanlığı’na kadar gönderip bu insanların çete olduğuna dair mailler gönderiyor. Site içerisinde bu duruma karşı yapmış olduğumuz eylem sonrası askeri cezalar yazılmaya devam ediliyor. Hala otoparka giriş yapamıyoruz. Kendin mülkiyetimize girerken zorluk yaşıyoruz. Bizler konu ile ilgili durumu mahkemeye taşıdık. Şimdilik takipteyiz fakat yaptırımlarını sürdürmeye devam ediyorlar” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]