SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hastane içinde tekrar sıra numarası alınıyorsa online randevu niye alıyoruz?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Şehir Hastanesinde yapılan bir uygulama hastaları çileden çıkarıyor.

Muayene olmak için online veya 182’den randevu alarak gelen hastaların ilgili poliklinik bankosunda bulunan numaratörden tekrar sıra numarası alarak doktoru bekleyen hastalar bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Pandemi döneminde hastane koridorlarında doktor muayene olmak için saatlerce beklemenin mantığı nedir? Hani randevulu sistem sayesinde hastanede bekleme olmayacaktı?

Yaşadığı durumdan şikayetçi olarak gazetemize ulaşan Okan Algün isimli bir vatandaş bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor dedi.

İşte annesini hastaneye götüren Okan Algün’ün yaşadıkları;

Kartal Lütfi Kırdar Araştırma Hastanesinden 07.04.2021 Tarihine Saat 14.00 de 15 gün önceden Hematoloji 1. Polikliniğinden e nabız üzerinde 1945 doğumlu annem için randevu aldım.

Korona virüs ve sağlık bakanlığının hastanelerde yoğunluk yaratmayın uyarısına da uyarak randevu saatimizde  Hematoloji 1. Polikliniğinde oldum.
Bankodaki çalışan personele randevumuz olduğunu söylediğimde ilk defa geliyorsanız buradan numara alacaksınız randevuya göre değil sıra numarasına göre doktorun yanına gireceksiniz dediler.
Sorun çıkarmamak için denileni yaptım ve numaratör den numara aldım,  gelen numara ile önümde bekleyen 13 kişi vardı! doktor asistanına bekleme süremizi sorduğumda 13 kişinin ortalama 1 saat ama araya girenler ile 1,5 saat sürebileceğini söyledi !

Sonuç :

Saat 14.00 aldığım randevu için neden tekrar sıra numarası alıp saatlerce Covit 19 tehlikesi olan bir yerde bekleyelim ve kalabalık yaratalım ?

Sağlık bakanlığının veya bir hastane üst yönetiminin bu tarz uygulamadan haberi var mı? Annem solunum ve şeker hastası, bağışıklık sistemi düşük bu yüzden Virüs bulaşma riski yüksek 2 senedir korona olmasın diye sokağa çıkartmıyoruz hastaneye aciliyet den dolayı gelmişiz birde orda 2 saat kalabalığın içinde bekleyeceğiz  hangi mantık buna izin verir.

Öğrenmek İstediğim şey;

1 – E nabız ve sağlık bakanlığının sistemini takmayan kendine göre sistem geliştiren HASTANE YETKİLİSİ  kişi kimdir ?
2 – Randevu almanın amacı ve anlamının ne olduğu konusunda bu kararı veren hastane yetkilisinin cevabını bekliyorum.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]