SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yabancı Dil Eğitimi Almak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL
Yabancı Dil Eğitimi Almak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Artık yabancı dil biliyor olmak bir artı puan değil, zorunluluk haline geldi. Dolayısıyla öğrenciler hangi bölümlerde okuyor olursa olsun mutlaka yabancı dil de biliyor olmalıdır. Bu noktada öğrencilerin büyük bölümü yurt dışında yabancı dil eğitimi almak istiyor. Elbette bu sayede yabancı dil konusunda çok sayıda engelin aşılması da mümkün olabiliyor. Peki, öğrenciler nelere dikkat etmeli? Okul seçimini nasıl yapmalı?

Yabancı Dil Bilgisi Seviyeniz Önemli!

Öncelikle her okulun kayıt koşullarının farklı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bazı okullar yabancı dil eğitimi konusunda öğrenci kabul ederken belirli bir seviyede yabancı dil bilgisine hakim olunmasını istiyor. Bazı okullar ise yabancı dil bilgisinin hiç olmaması durumunda da öğrenci kabul ediyor. Bununla birlikte okulların bazılarının kayıt öncesinde seviye tespit sınavı yaptığı bilgisini de aktaralım.

Eğitim Süresi Değişebilir!

Elbette yabancı dil eğitiminin süresi de okuldan okula değişkenlik gösteriyor. Bazı okullarda bu süre sadece 2 ay olurken söz konusu eğitim süresinin 1 yıla kadar uzayabildiği okullar mevcut. Dolayısıyla öğrencilerin kendilerine en uygun olan okulu seçmeleri de sanıldığı kadar kolay olmuyor.

Kayıt Dönemlerini Kaçırmayın!

Okulların kayıt başvuru zamanlarının da aynı dönemler olmadığını unutmamalısınız. Bu nedenle hangi okulun ne zaman kayıt için başvuruları kabul etmeye başladığını da biliyor olmanız gerekir. Bu dönem için hazırlıklarınızı tamamlamış olmanız ve seçtiğiniz okula başvuru belgelerinizi ulaştırmış olmanız son derece önemli.

Ne Kadar Bütçe Gerekir?

Bu işin bir de bütçe yönü var. Okullarda yabancı dil eğitimi almak için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini de biliyor olmalısınız. Bazı okullar yurtta konaklama imkanı sunuyor ancak her okulun da böyle bir imkanının olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla konaklamak için ev kiralamanız gerekebilir.

Eğitim Danışmanlığı Firmasından Yardım Alın!

İşte bu nedenle sizlere önerimiz yurt dışında eğitim danışmanlığı firmalarından yardım almanız olacak. ICES Turkey internet sitesine tıklamanız durumunda yukarıda sıraladığımız konularda en güncel bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda İngiltere dil okulu fiyatları konusunda da bilgi alma şansınız olur. Okulların yanı sıra ülkelerin yaşam koşulları gibi merak edilen diğer konularda da bu internet sitesinde yeterli bilgiye erişebilirsiniz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Basında Kartal
30 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nden İlçedeki Okullara İçme Suyu İstasyonları

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi iş birliği ile ilçedeki eğitim kurumlarına yönelik önemli bir projeye imza atıldı. “Temiz Su İstasyonları Projesi” adını taşıyan girişimle, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimleri kolaylaştırılarak, ilçedeki okullara modern su istasyonları kuruluyor. Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin birlikte gerçekleştirdiği proje, öğrencilere gün boyunca temiz ve taze su […]

Dava ve fikir adamı, M. Hanefi Bostan vefat etti
Eğitim
22 Mart 2024
Dava ve fikir adamı, M. Hanefi Bostan vefat etti

İstanbul Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden tarihçi, Eğitimci, yazar ve Türk Eğitim Sen kurucu üyesi, dava ve fikir adamı, hocaların hocası Prof. Dr. M. Hanefi Bostan hakka yürüdü. Merhum Bostan’ın aziz naaşı 23 Mart 2024 Cumartesi günü öğle namazından sonra Üsküdar M. Ü. İlahiyat Fakültesi caminde kılınacak cenaze namazını müteakip Maltepe Gülsuyu mezarlığına defnedileceği belirtildi. Admin […]