SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

BURAK BORA ANADOLU LİSESİ 8.GELENEKSEL KAN VE KÖKÖ HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASI

Yayınlanma:
ABONE OL

Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 2013 yılından beri düzenlenen Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası’nın bu yıl bir yenisini daha gerçekleştiriliyor.

Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri toplumumuzda eksik olan kan ve kök hücre bağışı bilincini oluşturmak amacıyla “Başkalarının Hayatı, Senin Damarlarında Akıyor” sloganıyla yola çıkarak ilk kez 2013’te düzenlenen “KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASI”nı her yıl büyük bir azimle sürdürerek gelenek haline getirdi ve yüzlerce insana umut oldu.

BAŞKALARININ HAYATI SENİN DAMARLARINDA AKIYOR !

Kanın kime, ne zaman, hangi saatte gerekeceğini bilemeyiz. Bu ihtiyacı azaltmak gayesiyle yapılan bağışlar esnasında titizlik son derece önemlidir. Kanın güvenli olarak alımı, stoklanması, sevkiyatı ve analiz edilmesi en iyi hizmet düzeyinde olmalıdır. Bu sebeple proje TÜRK KIZILAYI ile koordineli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Her sene belirlenen tarihe kadar öğrenciler ve sorumlu öğretmenler tarafından projenin hazırlıkları özveriyle yapılıyor.Okullarını her sene önemli mevkilerde bulunan kişiler, sanatçılar, vatandaşlar olmak üzere toplumun her kesiminden insan ziyaret ediyor ve düzenlenen etkinliklere destek oluyor.

             Burak Bora Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen kan bağışları şu şekildedir:

– 25 ARALIK 2013   : İlk Kan Bağışı Kampanyası’nda 150 ünite kan toplandı.

– 25 ARALIK  2014  : 2.Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası’nda 384 ünite kan toplandı.

– 5    NİSAN 2016   : 3.Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası’nda yaklaşık 3850 vatandaş okulumuzu ziyaret etmiş ve 648 ünite kan bağışı sağlanmıştır. Kızılay Raporlarına Göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm eğitim kurumlarındaki kan bağışı rekoru kırıldı.

– 3    MAYIS 2017  : 4.Geleneksel Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası’nda 751 ünite kan toplandı.

– 27  MAYIS   2018 : 5.Geleneksel Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyasında Bir Günde 170 ünite kök hücre ve 782 ünite kan toplandı.

– 26  NİSAN   2019 : 6.Geleneksel Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası’nda 1430 ünite kan ve 253 ünite kök hücre Toplandı.

–  23 TEMMUZ 2020: 7.Geleneksel Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası’nda 518 ünite kan toplandı.

            Her yıl ulaşılan rakamlar onlar için bir sonuçtan öte bir sonraki yıl için daha büyük bir hedef olmaktadır. COVİD-19 Salgınıyla azalan kan stoklarını da göz önünde bulundurarak bu yıl da birçok insana umut olma misyonuyla 27 Mayıs 2021 tarihinde “8.GELENEKSEL KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI” projesini gerçekleştiriyorlar.

“Tüm Kartal halkını Burak Bora Anadolu Lisesi’nde bağışçı olarak görmekten gurur ve mutluluk duyarız. Sizler de bir ünite kan bağışlayarak üç kişiye hayat olabilirsiniz.” Diyorlar. UNUTMAYIN , BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!..

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]