SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bitcoin Fiyatı ve Bitcoin (BTC) Hakkındaki Yorumlar

Yayınlanma:
ABONE OL
Bitcoin Fiyatı ve Bitcoin (BTC) Hakkındaki Yorumlar

Kripto para piyasası son günlerde çok hareketli. Özellikle Bitcoin (BTC) başta olmak üzere birçok kripto parada hareketlilikler mevcut. Bugün ise sizlere Bitcoin fiyatı kaç TL olduğu, Bitcoin fiyatı ve Bitcoin hakkında merak ettiklerinizi bahsedeceğiz.

Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto denilen kişi veya kişiler tarafından oluşturulan kripto para birimidir. Satoshi Nakamoto, makalesinde Bitcoin’den bahsederken kripto paradan ziyade bir ödeme sisteminden bahseder. Satoshi Nakamoto, makalesinde merkezi kuruluşların para üzerinde çok fazla kontrole sahip olduğu ve bunun sonucu olarak finansal çöküşlerin yaşandığı, bu durumu çözmek için ise merkezi kuruluşlardan bağımsız olarak merkezsiz ve dağıtık bir ağda ödemelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini savunur. Ayrıca Bitcoin, ilk kripto para birimi olarak bilinir.

Bitcoin’in Özellikleri Nelerdir?

Merkezsiz Olması

Kripto paraların çoğunluğu başta olmak üzere, Bitcoin’in en önemli özelliği merkezsiz olmasında yatar. Böylece merkezi kuruluşlar Bitcoin ağını kontrol edemez. Merkezsizlik özelliği sayesinde başta vergi olmak üzere birçok masraftan kurtulabilirsiniz.

Şeffaflık

Normalde bir kişinin ne kadar BTC tuttuğu bilinemez. Ama Bitcoin ağında gerçekleşen işlemlerin detayları deftere sahip olan herkese açıktır. Böylece işlemlerin tamamına rahatlıkla erişebilir ve detaylı analizleri gerçekleştirebilirsiniz.

Opak Olması

Bitcoin ağında işlem detayları ve cüzdan adresleri gözükür ama kullanıcılar tamamen anonimdir. Bu da, kullanıcıların takibini oldukça zorlaştırır. Bunun sonucu olarak, bir kişinin Bitcoin cüzdanını takip etmek için yasal dokümanlar kullanılamaz. Ama banka hesabı oluştururken sizlerden çok sayıda doküman istenir ve devlet kurumlarınca takip edilmeniz mümkündür.

Hızlı Olması

Banka ve diğer finansal kuruluşlara göre Bitcoin’de işlem gerçekleştirme daha hızlıdır. Normal şartlar altında bankadan uluslararası para gönderme işlemi 1 haftayı bulabilirken Bitcoin ağında uluslararası işlemler genellikle birkaç dakika sürer.

İşlemlerin Geriye Alınamaması

Bitcoin ağındaki işlemler, işlem detayı onaylandıktan sonra geri alınamaz. Eğer Bitcoin’lerinizi geri almak isterseniz, Bitcoin yolladığınız adres size Bitcoin’lerinizi yollarsa anca alabilirsiniz.

Dijital Para Olması

Bitcoin dijital ortamda çıkarıldığı için sadece dijital ortamlarda depolanabilir. Bu da, Bitcoin’lerinizin çalınma işini gittikçe zorlaştırır ve çalınması durumunda cüzdanınızı takip edebilirsiniz.

Kurulumunun Basit Olması

Banka hesabı açmak çok fazla doküman ve günler sürebilirken Bitcoin cüzdanı açmak için internet ve mobil bir ortama sahip olmanız gerekir. Sadece güçlü bir şifre, anahtarlar ve seed phrase gerekir. Ama şifrenizi kaybettikten sonra fonlarınıza bir daha erişemeyebilirsiniz.

Değeri Talebe Göre Belirlenir

Bitcoin’in değeri, Bitcoin’e duyulan talebe göre değerlenir. Bu da, Bitcoin’in değerinin sabit olmadığını ve duyulan talebe göre değeri belirlenir. Bunun sonucu olarak Bitcoin’in değeri belli bir otorite tarafından dikte edilemez.

İstediğiniz Zaman Komisyon Ödeme Seçeneği

Banka işlemlerinde belli başlı komisyonlar ödemeniz gerekir. Ama Bitcoin işlemlerini gerçekleştirirken komisyon ödemeniz kendi seçeneğinize kalmıştır. Eğer komisyon öderseniz işleminiz daha hızlı geçer. Ama yine de bahsettiğimiz gibi komisyonlar size kalmış.

Bitcoin Nasıl Çalışır?

Bitcoin’in çalışması için ilk olarak sizin ağda bir işlem gerçekleştirmeniz gerekir. İşleminizi onaylamadan önce ne kadar BTC yollayacağınız ve hangi cüzdana yollayacağınızı işaretlemeniz gerekir. Ardından işleminizi onayladıktan sonra işleminiz, ağda çalışan tüm bilgisayarlara duyurulur. Sonrasında işleminiz mutabakat algoritması ile doğrulandıktan sonra blokların çıkarılma işi başlar. Bu aşamada madenciler matematiksel problemi çözmek için hesaplama güçlerini kullanır ve doğru çözümü bulduğuna inanan madenciler ağdaki diğer madencilere çözümü gösterir. Eğer madencilerin %51’i problemin çözümünün doğru olduğuna ikna olursa bloğun içindeki işlemler ve detayları kronolojik bir şekilde yerleştirilmiş olur ve madenciler tarafından çıkarılmış olur. Madenciler tarafından çıkarılan blok ise zincirin sonuna eklenir ve işleminiz başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. İşleminiz tamamlanıp blok zincire eklendikten sonra ise süreç yeniden başlar.

Bitcoin Yorumları

2008’de Satoshi Nakamoto tarafından çıkarılan kripto para ilk başlarda kimse tarafından cidiye alınmasa da, zaman içinde finansal kuruluşların ve devletlerin ciddiye aldığı bir kripto para haline geldi. Özellikle Bitcoin’in bunları 13 yılda herhangi bir pazarlama aktivitesi olmadan başarması ise ihtiyaç duyulan iyi bir ürünün birçok kişinin hayatına dokunabileceği bir şey olduğunu bize gösterdi. Özellikle devletlerin ve büyük şirketlerin Bitcoin’i kötülemelerini ve yasaklamaya çalışmalarını varsayarsak, Bitcoin hepsine karşı başarılı bir şekilde göğüs gerdi ve kendisine yöneltilen suçlamaların tamamını defetti. Bu sayede Bitcoin, günümüzdeki güçlü konuma ulaştı ve dünyadaki çoğu şirketi ve devleti sadece piyasa değeri ile geçmiş durumda.

Bitcoin’e ilişkin en son gelişmeleri analizleri ve yorumları btc haber sitesi BTCHaber.com üzerinden takip edebilirsiniz.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin almak için BTCTürk, Binance, Paribu gibi borsalarda hesap açıp kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Hesabınızı açıp kimliğinizi doğruladıktan sonra borsalarda Bitcoin alım satım işlemlerine kolaylıkla başlayabilirsiniz.

Bitcoin Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bitcoin, kim tarafından geliştirildi?

Bitcoin, Satoshi Nakamoto adlı bir kişi veya grup tarafından geliştirildi. Sonrasında Satoshi Nakamoto’yla yakın olan kişilerle beraber Bitcoin topluluğu, geliştirme süreçlerini birlikte yürütür.

Bitcoin madenciliği gerçekleştirmek için neler lazım?

Bitcoin madenciliği gerçekleştirmek için bilgisayar, Bitcoin Miner yazılımı, elektrik, internet ve Bitcoin cüzdanı gerekir. Tüm gerekli şeyleri tamamladıktan sonra Bitcoin madenciliği yapabilirsiniz.

Satoshi Nakamoto, makalesinde neden Bitcoin’i kripto para olarak göstermedi?

Satoshi Nakamoto, makalesinde Bitcoin’in ödeme sistemi olarak kullanılacağını gösterir. Blockchain ağında ödemeler o zamanlar itibari paralardan ziyade sistemdeki paralar aracılığıyla gerçekleştiği için Bitcoin kripto para olarak hayatımıza girdi.

Bitcoin, kripto para dışında hangi sistemlerin hayatımıza girmesine öncülük etti?

Bitcoin, merkezi sistemlere alternatif olarak dağıtık ve merkezsiz sistemlerin güvenli olduğunu gösteren ilk ağdır. Böylece birçok kişi, merkezsiz ve dağıtık ağlar üzerinde güvenli işlemler gerçekleştirebilir.

Bitcoin ağında tamamen gizlilik var mıdır?

Bitcoin ağında isminiz ve ne kadar BTC tuttuğunuz görülmez, ama yaptığınız işlemler ile alakalı tüm detaylara erişilebilir. Yani, Bitcoin anonimdir ama tamamen gizli değildir. Ama yine de isterseniz kendinizi tamamen gizli yapabilirsiniz. Böylece sizin takip edilmeniz gittikçe zorlaşır.

Bitcoin fiyatları neye göre belirlenir?

Bitcoin fiyatları, kripto para piyasasındaki gelişmeler ve Bitcoin ağındaki gelişmelere göre belirlenir.

Bitcoin nasıl kazanılır?

Bitcoin, madencilik, ödemeler ve alım satım işlemleri üzerinden kazanılır. Madencilik için Bitcoin cüzdanı, bilgisayar ve madencilik yazılımı yüklemeniz gerekir. Alım satım işlemleri için ise kripto para borsalarında hesap açıp ardından kimlik doğrulamasını geçmeniz gerekir. Kimlik doğrulamasını geçtikten sonra alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeleri Bitcoin olarak almak için Bitcoin cüzdanı yüklemeniz gerekir ve adresinizi kullanıcılar ile paylaşmanız gerekir.

İlgili Haberler

Ekonomi
25 Nisan 2024
Konut kredisinde yüksek limit fırsatı! 3 milyon düşük faizle verilecek

Ev satın almak isteyenlere konut kredisinde yüksek limit fırsatı açıklandı. 3 milyon TL konut kredisi düşük faizle verilecek. İşte yüksek limitli ve düşük faizli konut kredisi fırsatının detayları… Kira derdinden kurtulup kendi evini satın almak isteyenler ya da gayrimenkul yatırımını tercih edenler için konut kredisi paketlerinde fırsat doğdu. Ülkemizde kredi türlerinde faiz oranlarının artması ve […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor

Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor. Ülkemizdeki emekli vatandaşlar ceplerine maaşa ek giren paralara sevinirken maaşlardan 5 bin TL buhar olup gidiyor. İşte emeklilerden kesilen 5 bin TL’ye dair detaylar… SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında uzun yıllar hizmet etmiş vatandaşlar emeklilik haklarını elde ettikten sonra tek istedikleri rahat bir yaşam. Ancak […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Temmuz 2024’te ihtiyaç sahiplerine büyük destek! Sosyal yardım ödemeleri ne kadar olacak?

Sosyal yardım ödemelerinde artışlar yapılıyor. O vatandaşlara ulaşacak Mayıs ayı sosyal yardım ödemeleri belli oldu. İşte Mayıs 2024 sosyal yardım ödemeleri detayları… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyacı olan vatandaşlar için sağladığı birçok alandaki destek ödemeleri zamlanıyor. Temmuz ayında yapılacak memur ve memur emeklisi maaş zammıyla birlikte destekler de artacak. Memur ve memur emeklisi maaş […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
4A, 4B, 4C’li emekliye özel torba yasa: 9 maddeye onay!

4A, 4B, 4C’li emekliye özel torba yasa: 9 maddeye onay! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekliler için özel bir torba yasa oluşturuldu. 9 madde emeklilerin yararına onaylanıyor. İşte emeklilere özel destek paketinin tüm detayları haberimizde… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizdeki emeklilere bu yıla özel kıldı. 2024’ün Emekli Yılı olması şerefine ise emeklilere özel birçok düzenleme […]