SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KENDİN YIK-KENDİN YAP İŞ VE FİNANS MODELİ İLE BİNANIZI YENİLEYİN

Yayınlanma:
ABONE OL

Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı ve Uygulaması yapan AGRA MİMARLIK KENTSEL DÖNÜŞÜM A. Ş. isimli firma, Türkiye’de yeni bir iş ve finans sistemi ile binasını yenilemek isteyen vatandaşlara kolaylık getiriyor.

       Deprem kuşağında olan Türkiye’de bugün, yaklaşık 22 milyon yapı stoku olup, yapılan tespitlere göre, 6,5 Milyon adedi can ve mal güvenliği açısından risklidir. İstanbul’da yaklaşık 4.800.000 adet konut olup, bu konutlardan 1.500.000 adedi risk taşımakta ve acilen 500.000 adedinin acilen yenilenmesi gerekmektedir.

Kaldı ki, deprem olmadan da bu binalar her geçen gün bizler için risk oluşturmakta, binaların balkonları kendiliğinden çökmekte hatta binalar dahi kendiliğinden yıkılmaktadır. Kartal’da deprem olmadan bina yıkılmış ve içinde 21 vatandaşımızı kaybettik. Geçen sene Ekim ayında İzmir depremi olmamasına rağmen İzmir’e 57 Km uzaklıkta olan Sisam depremi bile binlerce binada kalıcı hasarlar bırakmış, can ve mal kaybına sebebiyet vermiştir.

       Çok kısa sürede eski ve riskli olan binaların, sadece devlet eli ile yenilenmesi mümkün olamayacağı gibi, kat karşılığı veya gelir paylaşımı esasına dayalı bir sistemle yenilenmesi de mümkün değildir.

       Vatandaşın kendi binasını yenilemesine teşvik, destek ve kolaylık getirilmesi gerekmektedir. Sağlanan kredi miktarlarının yetersizliği ve bankaların uyguladığı kredi faizleri vatandaşa ağır gelmektedir.

       İmar artışı olmadan, yoğunluk artırmadan, mevcut inşaat alanından kaybetmeden de vatandaşlarımız 6306 sayılı yasa kapsamında kendi binasını yenileyebilir.

      Kentsel dönüşümü sosyal sorumluluk projesi olarak görüp, süreci hızlandırma amacı ile AGRA MİMARLIK KENTSEL DÖNÜŞÜM ANONİM ŞİRKETİ olarak oluşturduğumuz KENDİN YIK-KENDİN YAP iş ve finans sistemi ile birçok alternatifler üreterek eski ve riskli binalarını yenilemek isteyen vatandaşlara, yasanın getirdiği haklardan da faydalandırarak, Türkiye’de ilk ilk defa SIFIR FAİZ ve 60 AY vadeli ödeme planı ile binalarını yenileme imkânı sağlıyoruz.

      Bu süreçte firmamız, risk raporunun hazırlanıp onaylatılması, imar yönetmeliğine göre alternatifli avan projelerin hazırlanması, SPK raporlarının hazırlanması, mevcut riskli binanın yıkılması, cins tashihi işlemlerinin yapılması, beğenilen projenin tüm mimari, elektrik, statik mekanik uygulama projelerinin firmamızca yapılması, standartlara uygun teknik şartname, mahal listesi, marka listesi hazırlanması, keşif çalışması, anahtar teslimi inşaat sözleşmesi, imzalanan sözleşmeye göre inşaatın yapılması ve iskân alınması, kat mülkiyetli tapulara dönüştürülmesi, yönetim planı hazırlanması iş ve işlemlerini anahtar teslimi olarak yapmakta olup, vatandaşlara tek elden hizmet vermekte, sürece yönelik hukuki destek ve danışmanlık hizmeti de vermektedir.

İlgili Haberler

Ekonomi
16 Nisan 2024
Cumhurbaşkanı’ndan SON DAKİKA! Emekliye maaşı kadar TEK SEFERLİK ek ödeme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı, emekli bayram etti. Tek seferlik ek ödeme emekliye neredeyse maaşı kadar yatıyor. İşte emeklilere tek seferlik ek ödeme detayları… SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile Emekli Sandığı’ndan emekli olan vatandaşlar için bu sene yapılan zam oranı Ocak ayında yüzde 49,25 oldu. Bayram ikramiyelerinin yüzde 50 oranında da zamlanmasıyla emekliler biraz olsun […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
1992 – 2018 sigortalılara emeklilik yönergesi çıktı! Erken emeklilikte bu kişilere izin verildi!

1992 ile 2018 arasında sigorta girişi yapılan çalışanlar için emeklilik yönergesi çıktı. Erken emeklilik izni şartları sıralandı. İşte erken emeklilikten yararlanabilecek çalışanlar için detaylar haberimizde… Milyonlarca çalışan daha erken yaşta emekli olarak emeklilik hayatının tadını çıkarmak istiyor. Ülkemizdeki emeklilik sisteminde ise belirli şartlar aranıyor. Prim, yaş ve sigortalılık süresi emeklilik zamanını etkiliyor. Ancak her çalışan […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
Perşembe A101 zamanı! Çay, peynir, tavuk ve temizlik ürünleri bedavadan satılıyor!

18 Nisan Perşembe günü A101’de indirimler başlıyor. Çay, peynir, tavuk ve temizlik ürünlerinde dev indirimler vatandaşları bekliyor. İşte A101 18 Nisan 2024 aktüel katalog indirimleri… Marketlerde zam üstüne zam gelirken A101 marketler inadına indirimlerini her hafta yayınlamaya devam ediyor. Her vatandaşın ulaşabileceği en uygun fiyatları sunan A101, ürün yelpazesiyle vatandaşların ilk tercih ettiği marketlerin başında […]