SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

BİLSEM’lerde yapılan fikri mülkiyet çalışmaları kapsamında 5 ayda 520 ürün tescil edildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut Özer, “BİLSEM’lerde hedef olarak 2021 yılında 183 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini koymuştuk. Bu hedefi aşarak 520 tescil sayısına ulaştık.” dedi.

MEB, 2019’dan itibaren fikri mülkiyet hakları çalışmaları kapsamında patent, faydalı model, tasarım ve marka çalışmalarına ağırlık vermeye başladı.

Bakanlık, bu kapsamda ilk adımı mesleki eğitimde attı. Mesleki eğitimde özellikle Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilerek 2020’de 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59 marka tescili olmak üzere toplam 188 ürünün tescili alındı. MEB, daha sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) fikri mülkiyet çalışmalarını başlattı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı desteğiyle 183 BİLSEM’de görev yapan öğretmenlere fikri mülkiyet ve sınai haklar konusunda eğitimler düzenlendi.

BİLSEM’lerde yürütülen projelerin yeniden yapılandırılması çalışmaları olumlu sonuç verdi. BİLSEM’ler 2021’in ilk 5 ayında 101 patent, 155 faydalı model, 1460 tasarım ve 8 marka olmak üzere 1724 ürün başvurusunda bulundu. MEB, her bir BİLSEM’den en az bir ürün tescili olmak üzere 2021’de 183 ürün tescili almayı hedefliyordu. Başvurular sonunda 520 ürünün tescili alındı. Böylece 2021’in ilk 5 ayında hedef aşıldı.

BİLSEM’lerden 1000 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescil hedefi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Tokat Bilim ve Sanat Merkezi’nde yaptığı incelemeler sırasında çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Özer, 2019’dan itibaren fikri mülkiyet konusunda çok önemli mesafe aldıklarını belirterek, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı ile yapılan iş birliğiyle 81 ilde yönetici ve öğretmenlere fikri mülkiyet süreçleri konusunda eğitimler verildiğini aktardı.

Özer, Bakanlık bünyesinde 81 ilde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlamak ve gerekli desteği vermek üzere fikri mülkiyet ofisi kurulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“BİLSEM’lerde hedef olarak 2021 yılında 183 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini koymuştuk. Bu hedefi aşarak 520 tescil sayısına ulaştık. Bu nedenle BİLSEM’ler için hedefimizi 2021’in sonuna kadar 1000 ürün tescili olarak güncelliyoruz.

Bu süreçte bizlere sürekli destek olan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, bu süreçleri başarılı bir şekilde yürüten Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına, 81 il milli eğitim müdürümüze, 183 BİLSEM yönetici ve öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Genel
25 Mart 2024
İstanbul ve Ankara Başta Olmak Üzere Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Türkiye, Mart ayının son günlerinde kışı aratmayan hava koşullarıyla karşı karşıya. Marmara ve Ege’de beklenen kuvvetli yağışların yanı sıra, İstanbul ve Ankara için çamur yağmuru uyarısı yapıldı. Türkiye, yeni haftaya yoğun yağış ve fırtına uyarılarıyla giriyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar, vatandaşların günlük yaşamını etkileyebilir. İç Anadolu bölgesinde de öğlen […]