SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gündem olmak isteyen siyasiler DKY İnşaat mağduru AKEL Kooperatif Üyelerini ziyaret ediyorlar

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaklaşık 6 yıldır DKY İnşaat isimli müteahhit firmayla yapılan sözleşme sonrası evleri yıkılarak perişan şekilde mağdur olan AK-EL Kooperatifi üyesi 450 ailenin bu durumunu gündeme getirmek için evlerin yıkıldığı arsada mağdurlarla beraber kamera karşısına geçip kendilerinin de gündeme gelmesi amacıyla fotoğraf çekilen siyasiler kervanına bugünde İYİ Partililer katıldı.      

AK-EL İşçi Konut Yapı Kooperatif Başkanı Mehmet Zeki İŞBİLİR, 2.Başkan İbrahim KARSLIOĞLU ve diğer üyelerin katılımıyla İbrahim KARSLIOĞLU tarafından okunan basın açıklamasında, Bizim mağduriyetimiz devam ediyor. 2018 yılında sözleşmenin feshi davası açmış, 2019 yılında da tek taraflı fesih için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurularımız olmuştur. Fesih davamız halen devam etmekte, bakanlığa yapmış olduğumuz tek taraflı fesih başvurumuz ise maalesef RED edilmiştir. Kamu vicdanı yok edilmiş, mağduriyetimiz yetkililer tarafından görülmeyerek maalesef bu projede de DKY İnşaat korunmuştur.

Yanlış kentsel dönüşüm politikalarının ve yasalarının ortaya koyduğu sonuçlardan yalnızca bir tanesidir AK-EL Kooperatif Evleri. Vatandaşlarımızın safiyane duygularını kullanarak yeni bir ev hayali kurma ümitlerini, şahsi ihtirasları doğrultusunda sömüren, çıkarcı, menfaatçi ve ahlak yoksunu bu müteahhitlere yem eden bu yasa, yıllar içerisinde yaşanmış kötü örnekler üzerinden revize edilmiş olsa da hala müteahhitleri koruyucu maddeler içermektedir.

AK-EL Kooperatifi olarak 6 yıldır müteahhit firma olan DKY İnşaatın ruhsat dahi almadan dünyada, eşi benzeri görülmemiş bir şekilde istemiş olduğu % 55 hisseyi devir etmediğimiz için 450 aile 50 aydır kiralarını alamamaktadır ve mağduriyetimiz her geçen günde artmaktadır. Gördüğünüz gibi binalarımız 5 yıl önce yıkılmış, bom boş bir arazi şeklinde tinercilere ve uyuşturucu tacirlerine yuva olarak bırakılmıştır.

Güven ilişkisinin tamamen ortadan kalktığı bu firmanın sadece Anadolu Adliyesinde 450 ye yakın Dava dosyası bulunmakta bunlardan da % 80 eser sözleşmenin feshi davasını içermektedir. İcra takibine düşen 250 dosyasından kesinleşmiş 30 Milyon TL lik borcu takibe yansımaktadır. Böyle bir firmaya bizler Kooperatif yönetimi ve arsa malikleri olarak nasıl olurda bir çivi dahi çakmadan % 55 hisseyi devir edelim. Bu düpedüz kendimizi uçurumdan aşağı atmaktan başka bir şey değildir. Bu süre içerisinde yaklaşık 50 üyemizi kaybettik. Vefat eden her bir üyemiz ahlar içerisinde bu sorunu kendilerine dert ederek Yüklenici firmaya beddualar içerisinde son nefeslerini vermişlerdir. Bu bedduaları bir şekilde yüklenici firmaya hatırlattığımız da bizlere şu karşılığı vermiştir. “O beddua eden kişilere ayna tutarım ben” demiştir. İşte müteahhitliğin geldiği son nokta budur, ne hak, ne adalet ne de kul hakkı bu insanlarda bulunmamaktadır.

2018 yılında sözleşmenin feshi davası açmış, 2019 yılında da tek taraflı fesih için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurularımız olmuştur. Fesih davamız halen devam etmekte, bakanlığa yapmış olduğumuz tek taraflı fesih başvurumuz ise maalesef RED edilmiştir. Kamu vicdanı yok edilmiş, mağduriyetler hiç edilmiş maalesef bu projede de DKY İnşaat korunmuştur.

Dünden daha bilinçliyiz, dünden daha cesuruz, bizleri koyun zanneden bu uyanık firmalara artık dur denilme vaktinin geldiğini düşünmekteyiz. Gerçekten vatandaşı koruyan yeni yasalar çıkartılarak mazlumların ellerinden daireleri ya da hisseleri yangın mal kaçırır gibi alınmasının önüne geçilmelidir.

Bizler 450 aile olarak sadece dairelerimizin yapılmasını talep ediyoruz. Bizlerin sesi olması için başta milletvekilimizden bu sorunumuzu meclis kürsüsünden dile getirmesini, il başkanımızdan da her platformdan da bizlerin sesi olup bu mağduriyetin sonlanmasında öncülük etmesini talep ediyoruz.

Bu anlamda bugün bizlere destek veren saygıdeğer milletvekilimize, il başkanımıza ve ilçe başkanımıza ve siz değerli dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi. 

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]