SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’da Kurbanlıklar Hayvan Pazarında Satışa Çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bahçelievler’de kurulan kurban satış alanına sabahın erken saatlerinde İstanbul’a indirilen kurbanlıklar alınmaya başlandı. İlk gün hayvan pazarına 200’ü aşkın hayvan giriş yaparken, kurbanlıkların fiyatları ise 15 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor.

Kurbanlıklar hayvan pazarında satışa çıktı – Tıkla İzle

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bahçelievler Çobançeşme’de kurulan kurban satış alanına ilk gün 200’ü aşkın hayvan giriş yaptı.

15 tane çadırın kurulduğu alanda çevre düzenlemeleri devam ederken kurbanlıklar da korona virüs önlemleri doğrultusunda pazar yerine alınmaya devam ediyor. Kurbanlıkların çoğu Karadeniz Bölgesi’nden İstanbul’a getirilirken, kurban pazarının ilk gününde satışa sunulan kurbanlıkların fiyatları 15 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor.

“Kurbanlıkların taliplerini bekliyoruz”

Hayvanlar hakkında bilgi veren besici Nail Erkmen, “İki gündür yoldaydık, hayvanları indirdik. Allah nasip ederse taliplerini bekliyoruz. 60 küsur tane hayvanımız var en küçüğünden en büyüğüne kadar 15 bin ile 30 bin lira arasında bir rakam gözlüyoruz. 450 kilogramdan başlıyor, bir tona kadar çıkıyor” dedi.

“Hayvana dokunarak, hayvanı severek alsınlar”

Hayvan pazarından hayvan alınması gerektiğini söyleyen Harun Kipeç, “60 hayvanımız var burada, durumları iyi. 400 kilogramla canlı ağırlık, 900 kilogram arası değişiyor. Canlı hali fiyatıyla da satıyoruz. Ayakta bu şekilde de satıyoruz. Buradan tavsiyem, büyük marketlerden yani bu şekilde kurbanlık kilosuyla almasınlar. Gelsin burada hayvan pazarında kurbanına dokunsun, hissetsin, sevsin o şekilde alsın” diye konuştu.

“300 kilogram ile 1 ton arasında değişiyor”

Hayvanlarına çok emek verdiğini belirten Mehmet Çamkıran ise “Yaklaşık 90 tane hayvan getirdim. Bahçelievler Çobançeşme’de şu anda yerimiz burada. Satmak için geldik, inşallah satarız. 300 kilogram ile 1 ton arasında değişiyor, fiyat aralığı da ortalama 15 bin lirayla 30 bin lira arasında fiyatlarımız var. Hepsi dolgun, güzel. 1 senedir hemen hemen 1 yıl emek verdik, besledik hayvanlarımızı. Bu sene kurbanlık hayvan az memleketimizde” şeklinde konuştu.

“Çok büyük zorluklarla büyütüyorlar”

2 kişilik bir kurban istediğini söyleyen vatandaş Hasan Ertan, “Kurban bakmaya geldik. Fiyatları öğrenelim dedik. Allah nasip ederse keseceğiz. Fiyatlarda çok pahalı yalnız. ‘Köylü kazanamıyorum, vatandaş alamıyorum’ diyor. Onlara da hak veriyoruz arpa pahalı, zaman pahalı, yem pahalı. Çok büyük zorluklarla büyütüyorlar. Ben de bir köylü çocuğu olarak bunlara hak veriyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]