SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Alan adı değerlendirmesinde dikkat edilmesi gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Etki alanları, özellikle likit varlıklar değildir. Bu nedenle, etki alanının değeri genellikle birden çok faktöre dayanır. Bu faktörler yaş, uzantı, anahtar kelimeler ve daha fazlasını içerir. Bu nedenle, alan adı değerlendirmesini tam olarak öğrenemezsiniz.

Alan adı değerlendirmesi tam olarak göründüğü gibidir. Bir alan adı değerlendirme hizmeti, alan değerini tahmin etmenize izin vermek için alan adınız hakkında bilgi almanızı sağlar. Daha sonra benzer alan adlarıyla karşılaştırabilirsiniz.

Alan adı değerlendirme hizmeti sizin için zor bir sürü iş yapacağız.

Alan adınızı değerlendirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Peki, alan adınızı nasıl değerlendireceğinizi bilmek ister misiniz? Bunun için, bu konudaki şeyler hakkında daha iyi bir fikir edinmek için aşağıda verilenleri göz önünde bulundurun.

İşte başlıyoruz:

alan adı değerlendirme hizmeti

Alan adı değerlendirmesi için uzantılar

TLD veya alan adı uzantıları, alan adı değerlendirmesini etkileyebilir. .com burada bir kral olsa da, bakılacak başka değerli uzantılar da var. Bu nedenle, onlara bir çek verdiğinizden emin olun.

Evrensel

Hizmetlerinizi ve ürünlerinizi küresel olarak yaymak istiyorsanız, alan adınızın farklı kültür ve dillere sahip ülkelerde nasıl kullanılabileceğini kontrol etmelisiniz. Unutmayın, bir alan adı yerellik içeriyorsa, değeri sınırlı olacaktır.

Uzunluk

Alanınızı kaç karakter oluşturuyor? Daha kısa alan adlarının yazılması ve hatırlanması daha kolaydır. Bu nedenle, kısa alan adları genellikle daha değerlidir.

Karşılaştırılabilir satış veya satış geçmişi

Alanın geçmişte ne sattığını bilmek, alan adınızın değerini belirlemenin başka bir yoludur. Ancak aynı alan adı geçmişte satılmadıysa, burada karşılaştırılabilir satışları görebilirsiniz.

Yazım

Dahası, yazım zorluğu da alan adınızın değerlemesini etkileyebilir. Yazılması zor bir alan adıyla, hedef kitlenin hatırlaması ve işinize geri dönmesi kesinlikle zor olacaktır. Yani buradaki amaç, hecelemeyi ve hatırlamayı kolaylaştırmaktır.

Alan adı değerlendirmesi için alan yaşı

Bu oldukça basit. Alan adınızın değeri aynı zamanda yaşına da bağlı olacaktır. Çünkü isim ne kadar eskiyse o kadar değerli olacaktır.

Ancak, durum her zaman böyle değildir. Bazı sektörlerde, ilgili isimleri seçmek daha değerlidir.

Anahtar kelimenin popülerliği

Burada dikkate alınması gereken başka bir şey de anahtar kelimelerin popülerliğidir. Bunun için aşağıdakiler gibi birkaç metriği göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Aynı anahtar kelimeye dayalı başka kaç alan olduğunu görmek için kayıtlı alan sayısı.
  • Google Trendler’deki anahtar kelime popülerliğine göz atın.
  • Anahtar kelime popülerliğini ölçmenin bir başka etkili yolu da Google Sonuçlarının sayısını kontrol etmektir.

Son sözler

Bir alan adı, çevrimiçi kimliğinizdir. Bu nedenle, isimlendirme sürecinde erkenden satın almak istediğiniz alan adına bir değerleme koymak her zaman önemlidir. Etkin alan adı değerleme hizmeti ile alan adı sürecinde yeterince erken değerleme yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece alan adı ekspertiz sonuçlarını zamanında öğrenebilir ve buna göre son kararınızı verebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Basında Kartal
10 Mart 2024
Kartal’da Toplu Açılış Törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Katıldı

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu, Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı, “Bugün buraya hem bir borcu ödemek üzere, hem bir davete icabet etmek üzere, hem de bir teşekkür etmek üzere […]