SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

NEDEN?

Yayınlanma:
ABONE OL
NEDEN?

Şahıs; neden bu kadar düşmansın insanlara, neden bu kadar acımasız, saygısız, kin, nefret dolusun, neden bu kadar tarafgirsin? Sen insan değil misin?

Neden insanların Allah’a iman etmesini, vatana, millete hizmet etmesini, ahlaklı, dürüst, çalışkan, namuslu olmasını yeterli bulmuyor da illa ki seninle aynı partiye, aynı lidere, aynı cemaate, aynı hocaya, aynı tarikata, aynı şeyhe bağlanıp, biat ve iman etmesini istiyorsun?

Yüce Allah; “Müminlerin hem bütün insanlıktan hem de müminlerden sorumlu olduğunu, her türlü haksızlığın engellenmesini, din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin uygulanmasını, her müminin buna katkıda bulunmasını, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların adaletle çözüme kavuşturulmasını, haksızlıkta ısrar edenlere karşı haklının yanında yer almamız gerektiğini emretmiyor mu?” Ve “Unutmayın, inananlar birbirlerine düşman olamazlar, bütün müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşleriniz arasında sulhu, barışı sağlayın, din ve dünya işlerini, sosyal ilişkilerini düzeltin, geliştirin. Allah’a sığının, emirlerine yapışın, günahlardan arınıp, azaptan korunun. Müminlerin birlik ve beraberliğini bozup İslâm toplumunu zayıflatacak her çeşit olumsuz davranıştan sakının ki, İlâhî merhamete ve şefkate mazhar olasınız.” Demiyor mu? (Hucurat /10, Âl-i İmrân 3/108, Nisâ 4/75, Hac 22/40).

Allah ayetlerinde parti, lider, cemaat, hoca, tarikat, şeyh ayırımı mı yapıyor? Sen kimsin ki, Allah’ın yapmadığı, böyle bir ayrımı yapabiliyor, bunu meşrulaştırıyor ve bu ayrıma göre bir takım kararlar alarak, haksızlık yapıyor, insanları ötekileştiriyorsun?

Bu Allah’a isyan ve İslâm’a ve insanlığa ihanet değil midir? Bu ihanetler, bu bölünmeler, bu ötekileştirmeler gün gelip şirke ve küfre götürmez mi inananları? Gün gelip parçalamaz mı bu milleti?

Hz. Muhammed (SAV) böyle bir din mi anlatmış, böyle bir din mi yaşamış?

Ama ne yazık ki şimdilerde biat edilen gruba göre dine bakış, insanlara bakış, hayat tarzı değişiyor, çünkü partiler, cemaatler, tarikatlar din haline gelmiş.

Türk veya İslâm düşmanlarını bile kendi partine, cemaatine, tarikatına hizmet ediyor, liderine, hocana, şeyhine biat ediyor, destek oluyor diye baş tacı ediyor, aynı camiden çıktığın, beraber çalıştığın dostluk ettiğin, namaz kıldığın insanları, vatanını, milletini, bayrağını seven vatanseverleri senden değil diye dışlıyor, hatta düşman ilan ediyorsun.

Allah rızası için “emri bil maruf nehyi anil münker” yapmaya, Allah rızası için uyarmaya çalışan insanları siyasetinle, tarikatınla, cemaatinle ve bunlardan aldığın dünyevi, nefsi, şeytani nüfuz, makam ve para gücünle boğmaya, susturmaya çalışıyorsun.

Ama Allah; bu milletin birlik beraberliğini, huzurunu, bozanlardan, soracak, İnşallah, hem bu dünyada, hem de ahirette.

AHMET BERHAN YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]