SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hakiki Deri Ayakkabı Bakımı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tam tanecikten bölünmüş süete kadar, deri ayakkabılar güvenilir, şık ve dayanıklıdır. Ancak, sert doğal malzemeler olmalarına rağmen, yine de belirli bir düzeyde bakım gerektirirler.Kendi cildiniz gibi, deri ayakkabılar da düzenli olarak temizlendiğinde ve nemlendirildiğinde harika görünmeye devam edecektir.

Hakiki Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

Hava almaları ve daha uzun ömürlü olmaları için ayakkabınızı farklı günlerde giyin. Islak ayakkabıları her zaman doğal olarak kurumaya bırakın – asla yapay ısı ile değil. Derinin ayakkabı üretimi için uygunluğunun, suyu dışarıda bırakma, ancak havaya izin verme gibi ikiz yeteneklerine dayanıyor. Bununla birlikte, kendi cildinize bakmaktan çok farklı olmayan bir süreçle, ancak onu iyi bir şekilde sürdürürseniz, bu özellikleri koruyabilir. Performansını ve görünümünü korumak için derinin düzenli olarak temizlenmesi, gerektiği kadar nemlendirilmesi ve zaman zaman makyajla rötuşlanması gerekir.

Ayakkabılarınızı parlatmaya ayıracak bütçeniz veya zamanınız olmasa bile, onlara pasif bir şekilde bakma alışkanlığı edinmelisiniz. Bu yaklaşım neredeyse hiç ekipman gerektirmez.

Ayakkabılarınızı giyerken daima bir ayakkabı çekeceği kullanın. Herhangi bir ayakkabı çekeceği işe yarayacaktır, hatta bir kredi kartı veya ehliyet bile kullanabilirsiniz. Sadece ayaklarınızı ayakkabıların içine sıkıştırmayın; Bu, tüm ayakkabının yapısını sağlayan ve aynı zamanda topuğunuzu destekleyen topuk dolgusuna aşırı baskı uygular.

Ayakkabılarınıza ne sıklıkla aktif bir şekilde bakmanız gerektiği, yalnızca onlara pasif bir şekilde ne kadar iyi baktığınıza değil, aynı zamanda giyme alışkanlıklarınıza da bağlıdır: onları ne sıklıkla giydiğiniz, ne tür yüzeylerde yürüdüğünüz, her gün ne kadar süre giydiğiniz, ve hatta hangi mevsimde kullandığınız.

Tam bir ayakkabı bakımı rejimi için ihtiyaç duyacağınız çeşitli temizleyicileri, saç kremlerini, kremleri ve cilaları uygulamak için bir bez gereklidir; Ayakkabıları hızlı bir şekilde silmek ve tozunu almak ya da cilayı cilalamak için ayna cilası yapmak için bir bez de kullanabilirsiniz.

Ayakkabı bakımında Kullanılacak Malzemeler:

  • At Kılı Fırça
  • Pamuklu Bez
  • Ayakkabı Bakım Kremi
  • Ayakkabı Cilası
  • Derinin Cinsine Göre Süet Fırçası Veya Temizleme Silgisi

Ayakkabı bakımında dikkat edilmesi gereken kurallar aşağıda listelenmiştir.

  • Ayakkabılarınızı her kullanımdan sonra veya en azından ertesi günden önce temizlemeyi hedefleyin. Parlaklığı geri kazanmak için bir fırça ve bez kullanarak hafifçe silin.
  • Bir ayakkabının derisi hassastır; Kırışıklıkları kapatan cilalara gerek yoktur, deriyi besleyen ve yaşlanma sürecini yavaşlatan kremlere ihtiyaç vardır. En iyi ürünler kremsi kıvamdadır çünkü krem ​​deriye daha kolay nüfuz eder.
  • Uzun, yumuşak kıllı doğal malzemelerden yapılmış ayakkabı fırçaları kullanın. Bunlar daha etkili cilalanacaktır.
  • Her 10-12 ciladan sonra ayakkabılarınızı şekillendirin.
  • Krem saç kremlerini son derece dikkatli kullanın. Başlamak için bezelye boyutu uygulamalı ve gerektiğinde yeniden uygulamalısınız. Cilalı yüzey, kremin derinin gözeneklerine onları tıkamadan nüfuz etmesine izin verilerek elde edilir; aşırı gres sadece derinin nefes almasını engelleyecektir. Az ama öz!
  • Ayakkabıların ancak tamamen kuruduktan sonra temizlenmesi gerektiğini unutmayın. Oda sıcaklığında kurumasına izin verin; deriyi sertleştireceğinden, onları bir ısı kaynağının yakınında bırakmaktan kaçının. Deri ayakkabılarınız çok ıslaksa, nemi dışarı atmak ve doğal olarak kurumasını sağlamak için küçük bir havluyla doldurun.
  • Deri ayakkabıların doğal terlemeden kuruması için bir gün gerekebilir. Ayakkabınızı arka arkaya giymekten kaçının. Derinin kurumasını sağlamak için ayakkabılarınızı günlük olarak değiştirmeye çalışın.
  • Her zaman ayakkabınızla birlikte çorap giyin ve ayakkabının arkasının zayıflamasını önlemek için daima ayakkabı çekeceği

Her gün giymekten büyük keyif duyduğunuz, gardrobunuz daki en beğendiğiniz Erkek Loafer Ayakkabı modellerinin bakımını ve temizliğini gelin hep birlikte yapalım.

  • ADIM 1: AYAKKABI HAFİFCE TEMİZLEYİN

Ayakkabılara cila sürmeye başlamadan önce onları hazırlaman gerekiyor. Temiz bir bez ve hafif bir su spreyi kullanarak, biriken tozu ve kiri temizlemek için ayakkabıların yüzeyini hafifçe ovalayın. Bu, kirsiz bir yüzey sağlar ve yumuşatmadan önce derinin istenmeyen şekilde çizilmesini önler. Devam etmeden önce tamamen kurumalarını bekleyin.

  •  ADIM 2: KİRİN ÇIKARILMASI İÇİN GÜÇLENDİRİN

Dikişlerde kalan kirleri çıkardığı için önce ayakkabıların parlatılması her zaman iyidir.

Şimdi biraz kas kullanma zamanı! Ayakkabılardaki herhangi bir sürtünmeyi veya izleri düzeltmek için tabanlar da dahil olmak üzere (yalnızca deri tabanlar için) ayakkabının her tarafını fırçayla parlatarak birkaç dakika geçirin.

Parlatma işleminden sonra deri üzerinde hafif çizik izleri görürseniz korkmayın, çünkü saç kremi bunları dolduracak ve kaldıracaktır. Deriye zarar vereceğinden lütfen fırçayı herhangi bir rugan veya süet deri ayakkabı üzerinde kullanmayın.

  • ADIM 3: DERİLERİN PARLATILMASI VE ŞARTLANDIRILMASI

Deri bir deridir ve rutin olarak nemlendirilmesi gerekir, aksi takdirde kuruyabilir ve çatlayabilir. Saç kremi / ayakkabı kremi söz konusu olduğunda, her seferinde bezelye büyüklüğünde bir miktar kullanın ve gerektiğinde yeniden uygulayın. Caked-on ayakkabı cilası, ayakkabınızın parlamasına yardımcı olmaz.

Parlatma fırçanızın daha küçük ucunu kullanarak, kremayı ayakkabınızın içine küçük katmanlar halinde sıkı, dairesel hareketlerle parlatın. Tüm ayakkabı yüzeyini kapladıktan sonra, fazla ürünü hafifçe silmek için bezinizi kullanın. Kremi doğrudan ayakkabıya uygulamak yerine önce fırçaya uygulamak en iyisidir. 10 dakikaya kadar kurumasını bekleyin ve ardından parlatma fırçasının uzun ucunu kullanarak kremayı ayakkabının içine küçük dairesel hareketlerle parlatın.

Çıkarması zor olabileceği ve ipliğin rengini bozabileceği için kremleri doğrudan çatlaklara / perforasyona / aksan detaylarına ve dikişe uygulamaktan kaçının.

  • ADIM 4: SON PARLATMA

Bezinizi kullanarak sıkıca parmağınızın etrafına sarın ve dairesel hareketlerle hızlıca tüm ayakkabının üzerinden geçerek son bir parlaklık verin. Bir erkek ayakkabısının en görünür kısımları olduğu için, geri dönüp ayak parmağına ve topuğa bir parlaklık daha vermek her zaman en iyisidir.

Hakiki Deri Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ayakkabılar ayaklarınızın şekline uygun olmalı, tam tersi olmamalıdır. Sonuç olarak, yeni bir ayakkabı, uzunluk ve genişlik açısından ayağınıza tam oturmalıdır. En önemlisi, ayak parmaklarınızın yeterli alana ihtiyacı vardır (yürürken dönme hareketi nedeniyle 0,5 cm’ye kadar hareket ederler). Sıkıca desteklenmesi gereken topuklar için durum böyle değil. Topukların sağlam bir şekilde desteklenmesi, ayakkabının tam olarak oturmasını sağlamak için en önemli faktörlerden biridir.

  • Ayakkabı alırken acele etmeyin

Rahatsız edici olabilecek herhangi bir dikiş veya herhangi bir çıkıntı veya sertleşmiş alan için ayakkabının içini de kontrol etmelisiniz. Pek çok ayakkabı üreticisi maliyetleri düşürmek için ayakkabılarını tam olarak sıraya koymazlar, yani örneğin görünmeyen alanda astar biter. Sonuç olarak, dikişler, çıkıntılar ve kenarlar açığa çıkar. Burada, Nevzat Onay olarak, ayakkabılarımızı her zaman tam olarak hizalamayı ve mümkün olduğunca geniş bölümleri birbirine dikmeyi standart hale getiriyoruz. Bu, giyildiğinde rahatlık seviyesini kısıtlayabilecek gereksiz dikişlerden ve kenarlardan nasıl kaçınıyoruz. Bununla birlikte, daha büyük deri parçaları daha maliyetlidir, bu yüzden düşük maliyetli ayakkabılar üretmiyoruz, bunun yerine onlara ödediğiniz her kuruşa değer olan yüksek kaliteli ayakkabılar üretiyoruz.

  • Esnek bir ayakkabı tabanı şarttır

Doğru beden ve genişliğe sahip olduğunuzda, dikkatinizi derinin yumuşaklığına ve esnek bir ayakkabı tabanına çevirmelisiniz. Esneklik, eğilme yeteneği demektir. Pek çok insan tabanın esnekliğini ve iç dolgunun yumuşaklığını karıştırır. Bu nedenle, ‘bükme’ testi yapmalısınız. Eğer ayakkabıyı bükerseniz (yani, topuk ve parmak bölgesini birbirine doğru bükerseniz) ve tabanlar V şeklini alırsa, ayakkabıların örnek bir esnekliği olur.

  • Her iki ayakkabıyı da deneyin

Ayaklar neredeyse hiçbir zaman aynı uzunluk ve genişlikte değildir. Sağ elini kullanan kişilerin genellikle baskın bir sağ ayağı vardır, bu ikisinden büyük olanıdır. Solak insanlar için bu tam tersi. Bu yüzden her zaman iki ayakkabıyı da denemelisiniz, sadece birini değil. Dahası: ayakkabılar yaşla birlikte uzar ve genişler. Sonuç olarak, ayakkabı numarası yaşla değişebilir, bu nedenle ayakkabı alırken açık fikirli olmalısınız. Bir ayakkabı uyuyorsa, önceki çiftten daha büyük veya daha geniş bir beden olması önemli değildir. Farklı üreticilerden yapılan ayakkabılar farklı boyutlarda çıkıyor. Önemli olan kendi başına nasıl hissettirdiğidir, bireysel ayak.

  • Günün saati önemlidir

Günün saatine bağlı olarak, özellikle sıcak yaz günlerinde, şişliğin olabileceği ayaklarınız boyut ve şekil olarak değişir. Bu nedenle, en iyisi, akşamları ayakkabı satın almak ve biraz önceden koşmaktır, böylece ayakkabıyı denemeden önce ayaklarınız hafifçe şişecek şekilde “çalışma sıcaklığına” ulaşır.

  • Deri kaplamaya dikkat edin

Ayakkabının sentetik malzemeden mi yoksa deriden mi yapıldığını göz ardı etmemelisiniz. İnsanlar her gün ayaklarından yaklaşık 0.1 cl (yani bir bardak) ter salmaktadır. Bu nedenle, ayakkabının nefes alabilir olması ve nemi emebilmesi zorunludur. Deri, ayırt edici malzeme özelliklerine sahip doğal bir üründür. Başka hiçbir malzeme bu kadar esnek değildir ve nemi bu kadar zahmetsizce emip salamaz.

  • Üreticiye güvenip güvenemeyeceğinizi bilin

Önemli olan sadece ayakkabının işçiliği değil, aynı zamanda üreticinin hangi malzemeleri kullandığı ve hangi koşullarda hammaddelerin işlendiği, yani derinin tabaklanması ve ayakkabının imalatında yer alan işçiliktir. Tüketiciler, derilerinin kökeni ve sürdürülebilirliği konusunda giderek daha bilinçleniyor. Ve haklı olarak. Bununla birlikte, diğer yandan, bir tüketicinin derisinin kalitesini garanti etmesi giderek zorlaşmaktadır. Günümüzde, suni deri çok daha rafine hale geliyor ve sadece uzmanlar bununla gerçek deri arasındaki farkı anlayabiliyor.

Ayakkabılarımızın her biri uzman bilgi birikimi, işçilik ve sevgi dolu bir dokunuşla tamamlandı.

Nevzat Onay’ın kaliteli ve bütçe dostu hakiki deri ayakkabı kategorisini inceleyerek iş görüşmesi, toplantı, düğün, yolculuk gibi etkinlikler için klasik ayakkabı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. NevzatOnay ile birlikte, Tergan ve Deery de kaliteli deri ayakkabı üreticilerindendir.

Deri Ayakkabıları Muhafaza Etme Yöntemleri

Yeni veya kullanılmış farketmeksizin Hakiki Deriden üretilmiş ayakkabınızı saklamak, onu kullanmak kadar önemlidir. Bu sebepten deriden üretilmiş ayakkabılarınızı günlük kulanımdan sonra oda sıcaklığında neminden kurtulduktan sonra dolabınıza kaldıra bilirsiniz. Nemli halde dolaba kaldırmak ayakkabı içerisinde mantar oluşumuna,kokuya ve kısa sürede bozulmalara sebep verecektir.

Hakiki Deri Ayakkabı için Kombin Önerileri

Erkeklerin seçimleri genellikle basittir ve mümkün olduğunca karmaşık olmayan şeyleri severler – özellikle de gardıropları söz konusu olduğunda. Örneğin: spor salonuna gidiyorsa, spor şortu ve spor ayakkabısı alırlar.. Sahile bir gezi, çoğu zaman sadece  mayo ve sandalet anlamına gelir. Ve spor ayakkabı ya da sandalet olmayan her şey ezici “elbise ayakkabısı” kategorisinde sınıflandırılır.

Çeşitli erkek ayakkabı türleri söz konusu olduğunda, aslında belirli bir hiyerarşi vardır. Başka bir deyişle: Her tür klasik erkek ayakkabısı eşit yaratılmamıştır. Ama hemen telaşlanmayın. Oxford ve Derby, bağcıklı ve slip-on ve diğer erkek elbise ayakkabısı türleri arasındaki farkları gözden geçirmek için buradayız.

Oxford’lar genellikle daha resmi durumlarda giyilir, ancak bir iş kıyafeti ile de gündelik olarak giyilebilir. Derby resmi ortamlarda giyilebilse de, bir Oxford’dan daha rahattır ve tartışmasız daha rahat, güne uygun görünümde bir uyum sağlayabilir.

Geniş topuk ve slip-on yetenekleriyle tanınan Loafer, genellikle en rahat olarak kabul edilir. Kot pantolonla dans pistinde bir gece için bir mokasen giyebilir veya bir takım elbise ile kombinleyebilirsiniz – ancak makosenleri süslü herhangi bir yerde giymenizi tavsiye etmiyoruz.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]